Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lidová

28. 05. 1999
1
0
5692
Autor
Merle

POZOR! Následující slova mohou šokovat některé ze zde se vyskytujících citlivých duší. Dávám ji sem, jen jako ukázku dalšího druhu mých pokusů.
věnováno spravedlivým

Blonďatý zázrak, nahodil náznak, já se ho chytil, celý jsem svítil. Měla krásný nohy, vyzýval jsem bohy, ať mi ji dají, ti co ji mají. Hodili jsme tanec, pak si dali žvanec, ona byla krásná, a já páka jasná. Vobjednal jsem fáro, dal jí na cigáro, koupil jsem flašku, popadl tašku. Vzala mě domů, na sídlák rómů, tam jsem ji chytil, ksicht mi jen svítil. Když chtěla prachy, třásla se strachy, dal jsem jí ránu, na pravou stranu. Přiběhl cikán, a to ti řikám, hned mi ji pustil, hlavu mi hustil. Kopali do mě, v cikánským domě, pak přišli skini, chytli tu svini. Cikán voknem letěl, i když vůbec nechtěl, v prachu se svíjel, každej ho míjel. Holce svlíkli šaty, pak sami nahatý, skákali po ní, jako na koni. Vzal jsem si taky, to za ty prachy, pak jsem ji svázal, o smrti kázal. Dal jsem jí pusu, pak plný hnusu, pistoli nabil, rychle ji zabil. Ležela tiše, s dírou na břiše, voči vytřeštěný, zkrvavený stěny. Skini se smáli, pivo mi dali, prachy si vzali, pryč utíkali. Já nikam nešel, co bych se věšel, sem člověk slušnej, práva poslušnej. Přijeli chlupatý, ti kluci střapatý, já že to viděl, říct se nestyděl. Pak černej šerif, na hlavě přeliv, tak kolem smejčil, chtěl abych svědčil. Řek jsem že cikáni, chytili tu pani, svlíkli ji do naha, smáli se. Ha ha ha. A pak jeden cikán, je to tak jak říkám, pistoli nabil, klidně ji zabil. Ostatní zdrhli, hnedka jak mohli, on se jen otočil, a z okna vyskočil. Soudce to nebaštil, tak jsem ho tam praštil, vyfás jsem deset let, to je šílenej svět. Vždyť jsem pomoh světu, v tomhle se nepletu, já toho mám ale dost, tohle je spravedlnost?
pssssst
06. 08. 2002
Dát tip
*

Yeziiinka
20. 10. 2000
Dát tip
...šmarjajozef, to mě píchlo u srdce!

Prokletí
10. 10. 2000
Dát tip
asi tak...

Merle
04. 10. 2000
Dát tip
prokletí, ne tohle nebyla sranda (natožpak výsměch), spíš sem se snažil zachytit jistej způsob myšlení, což se mi (zdá se) moc nepodařilo...

Prokletí
03. 10. 2000
Dát tip
*Lidová: NO zak tohle je SVINSTVO, totální kravina, kdyby tak šly dávat mínus tipy...myslím, že tohle je snad nejhorší věc, jakou jsem kdy na Písmáku viděl...jsem opravdu pobouřenej, a to snesu dost - mám v knihovničce Bukowskiho nebo Párala...skini mě už nejednou chtěli trochu uhladit, protože si mysleli, že vypadám jako narchista (a já an. rozhodně nejsem)...nejde tu o lidovej popis reality, připadá mi to spíš jako výsměch některejm pro mě dost zásadním věcem...chápu, žes to bral ze srandy, ale i ta má určitý meze a z něčeho se prdel prostě nedělá...opravdus mě naštval!!! m.

Anonym
14. 07. 2000
Dát tip
Merlíku ještě že to je jen o někom a ne o tobě. Fakt dost drsný, čéče....dem na cigáro?

mike
25. 04. 2000
Dát tip
To je fakt. Ne....párá.

Merle
19. 04. 2000
Dát tip
mike: no tady mi šlo hlavně o jakousi lidovost tvorby, a tam se s nějakýma veršema rytmikou fakt nikdo ne...párá

mike
18. 04. 2000
Dát tip
Rozhodně tu máš o mnoho, mnoho lepší. Obsah je sice fajn a príma, ale zato verš ti kolikrát hodně uletěl, a to ti říkám já, člověk, který básničkám vůbec nerozumí.

Šílená
12. 02. 2000
Dát tip
Merlíku tak tohle ti nebaštím...brrrr, pokud úchylové mají nevinný obličejíček tak tě to nevylučuje:o)))

Merle
17. 06. 1999
Dát tip
Jo, Nohavice mám rád. Fakt jsem NIKDY nečetl žádný básničky, snad jen texty k písničkám, nebo Cimmermana.

B.Ezejmenij
03. 06. 1999
Dát tip
... vliv Nohavic ?

castan
28. 05. 1999
Dát tip
Nejsi ty náhodou uchyl? :-)))

castan
28. 05. 1999
Dát tip
Nejsi ty náhodou uchyl? :-)))

Merle
28. 05. 1999
Dát tip
No, úchyl nejsem, ikdyž tak vypadám (všichni pořádní úchylácí mají dětsky neviný vzhled), ale občas mám divný nutkání o nich něco napsat. Když si to ale všechno dovedu představit, je to s tím úchyláctvím sporný. Možná... možná o mě ještě uslyšíte :-))

Print
28. 05. 1999
Dát tip
Sere mě, že jsem při tom nebyl s tebou... Možná, že by to dopadlo všechno jinaj! Tvůj chlupatej blonďák, kterej tě má rád!:-)))

Gity
28. 05. 1999
Dát tip
Teda ti romantici....dnešní svět je vážně krutej, když pomyslím co všechno vysílají ve zprávách....
nedivím se.....

Print
28. 05. 1999
Dát tip
Gity...ach, Gity...!:-)*!

Hannah
28. 05. 1999
Dát tip
Merlíku, Merlíku, máš hezkou Lidovou
takové básně k srdci přiostou
za takovými básníky pak davy jdou
a báseň verou za tu svou.

zf
28. 05. 1999
Dát tip
Mne to rozhodne nesokovalo, na poradny shity jsem si uz zvykl...

Print
28. 05. 1999
Dát tip
ZF! Hihi!!! Skvělýýýý!!!:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru