Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Atmosféra Vianoc

03. 12. 2003
3
0
1614
Autor
zvedavec

Atmosféra Vianoc

 

 

príchuť chudoby, biedy a ohrozenia

 

veď... maštaľ...

vtedajšími úradmi nanútená cesta ...

 

spojená

s ohrozením života dieťaťa i matky

a neistota

 

alebo

hromada darčekov...pohoda...

 

Čo je vlastne atmosféra Vianoc?


zvedavec
11. 01. 2004
Dát tip
podarilo sa Ti! :-)

des_te_meer
07. 01. 2004
Dát tip
vanoce jsou ten pocit nekde schovany hluboko v srdicku, kde je misto pro ty nejblizsi lidi. A jakkoli mi prislo, ze tohle misto uz nemam, tak prece jenom se mu shodou okolnosti podarilo letos zviditelnit***

synáček
08. 12. 2003
Dát tip
Řekl bych, že ani jedna z uvedených možností: ani chudoba a ohrožení…ani hromada dárečků spojená s pohodou… Že tu cosi nehraje a skřípe, tak to je skutečně pravda. Hodně jsme toho však pokazili sami tím, že jsme se nechali nachytat: ohlušit, oslepit a spoutat (spěchem). Tu pravou atmosféru Vánoc znají dnes (až na velmi nepatrné výjimky) pouze jen děti. Jen děti vědí, že k ní neodmyslitelně patří tajemství, napjaté očekávání a radost. A jako nezbytná kulisa – pokud možno bílé a mírně mrazivé Ticho(!). Jinak by přece nemohl být slyšet ani zvuk rolniček, natož pak šum „andělských křídel“… Vánoce jsou duchovní záležitostí. Chudoba nebo bohatství s jejich prožitím nemá nic společného – viděno dětskýma očima…pochopitelně… TIP…a díky(!) za správně položenou otázku ve správný čas…

Dash_707
07. 12. 2003
Dát tip
Fajn :o) *t*

beda
03. 12. 2003
Dát tip
V supermarketu začínají Vánoce již koncem října a petardy u nás bouchají měsíc předem a měsíc potom. A tak to všechno ignoruju jak jen mohu.

zvedavec
03. 12. 2003
Dát tip
je ešte aj táto podoba Vianoc - reklama, byznis, ako dostať čo najviac peňazí od iných. Keď nemajú peniaze, Vianoce budú bohatšie, keď ...podľa predstáv obchodníkov - na úver. Inak, aj obchodníci z niečoho žiť musia, jasné. Niečo tu ale nehrá, škrípe.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru