Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč to děláme

11. 12. 2003
3
0
3685
Autor
ondrech

NApsal jsem to v chemii.

Sedím takhle v hodině chemie (máme ju v informatice) a vidím, jak vedle mě jeden spolužák vyhledává něco na internetu, přestože by měl být na výukovém programu. A já bych měl být taky, ale píši tady toto. Další spolužák hraje na počítači, což je snad ještě více zakázáno, než vyhledávání porna na internetu, pročež nikdo z nás v tom nepřestává, pokračujeme.

Náhle učitel vstane a všechno se změní. Ti, co jsou na internetu, hned přepínají do nového okna, kde mají výukovou stránku (napsal bych její název, ale byla by to skrytá reklama). Ti co hrají, okamžitě dávají Alt + Tab a hned se hlásí k něčemu jinému, "legálnímu". Zajímavé. Když učitel má podezření, že žák dělá něco "nemravného" Už ho jde zkontrolovat. A když dole v liště uvidí nějakej jinej spuštěnej program, tak se hned  zeptá, co to je. éééé, to je jen.... to už tady bylo zminula. Trapná výmluva. Ale učitelům stačí, když to vypnete.

A mě by zajímalo, co nás na tom tak strašně baví. Zvláště, když jsme v hodině a máme se učit, tak děláme něco jiného. No jo, ale myslím, že kdyby nám učitelé řekli, že máme hrát pořád jednu a tu samou hru celej den pořád dokola, taky by nás to nebavilo. A třeba kdybychom měli hledat sprostý obrázky, tak by jsme se klidně učili a rádi. Ale jak zase školy bude víc, tak nás zse bude bavit to, co je zakázaný. Zvláštní je, že kdyby nám někdo řekl, že "bychom zrovna na tyhle stránky chodit nemuseli, aby nebyl problém" Tak by to bylo snad lepší.


Ettelea
15. 12. 2004
Dát tip
ja ti presne povim proc:výukové programy jsou nuda, takže lidi to dělají proto, aby zezhynuli nudou (vím o čem mluvím:))))

ondrech
15. 12. 2004
Dát tip
ty děláš výukové programy?

Ettelea
15. 12. 2004
Dát tip
ne-e, ja se podle par takovych taky učim....

supizmus
18. 10. 2004
Dát tip
pravdu díž

ondrech
18. 10. 2004
Dát tip
já vim, ale na začátcích mého psaní bylo spousty nedostatků...:-)

vesuvanka
14. 10. 2004
Dát tip
Tvoje úvaha mě moc zaujala - dostala mě totiž do úplně nového světa - výuka na počítačích... zřejmě, to co je zakázané, láká nejvíce a internet poskytuje nepřeberné možnosti nejrůznějších "výletů" a činností... a možná, že máš pravdu, že takové mírné upozornění "že bychom zrovna nemuseli..." je přijatelnější, stravitelnější než "nesmíš".... TIP

andromeda
14. 10. 2004
Dát tip
je to presne tak, jak píses....tip

ondrech
14. 10. 2004
Dát tip
vesuvanka - pěkně řečeno andromeda - díky!

ondrech
02. 03. 2004
Dát tip
Moje řeč. Už jsem to tam napsal.

ondrech
22. 12. 2003
Dát tip
Jo a k těm mým chybám - slovy slípink bjůty - zakázaný ovoce nejvíc chutná, tak proč bych si nemohl psát nespisovně? Ne, to jsem byl trochu rozhozenej z chemie, jindy si na svůj pravopis dávám bacha.

katugiro
21. 12. 2003
Dát tip
návrat do školních let... :) sleeping_beauty si nevšímej a nepiš "mě" tam kde se má psát "mně" a "by jsme" namísto "bychom"

ondrech
21. 12. 2003
Dát tip
Jakej návrat? Já v nich ještě jsem.:)

katugiro
21. 12. 2003
Dát tip
nemysli jen na sebe... .)

ondrech
13. 12. 2003
Dát tip
Sakra, že jsem to sem psal. Kdyby si to přečet někdo z naší školy...

ondrech
12. 12. 2003
Dát tip
Já nevím, ale proč proti mě furt něco sleeping beauty něco má?

Andulka
11. 12. 2003
Dát tip
uvaha je to zajimava....a je velka skoda, ze ji nectou ucitele... a)skola by mela nechat udelat firewall tak, aby studenti nemeli pristup na nic jineho, nez co odpovida ucivu... b) a proc studenti delaji neco jineho nez maji...protoze jsou lenivy. Lenivost a pohodlnost je prirozena cloveku. A vetsina lidi si neuvedomi a nebo nechce uvedomit, ze pohodlnost je nasim nejvetsim nepritelem....:-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru