Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sny

27. 07. 2000
2
0
3919
Autor
suva

V tom moři dnů mám tisíc snů, o nic v nich nejde. Zdá se mi, že jsem večernice, k obědu že jím slunečnice a snídám večeři, vždyť o nic neběží. Za chvíli bude zase den, pomine tenhle sen a vystřídá ho - další prosím! V něm tančím v světlech neónů a trousím kolem slůvka pardónů, pak bosou nohou kráčím po jehličí a tudíž bolestí ze spánku křičím. Tak dost. To byl jen sen. Ráno pak s lehkou chůzí už si jen těžko vzpomínám a příští večer znovu vyzývám své noční múzy: loďky a vesla vodu čeří, slunce se od vln odráží a malinkatý závaží nám po vteřinkách měří náš krátký? dlouhý? mezičas a radí: zpomal, přidej zas, zabírat rovnoměrně. Každý zvlášť by byl jak plášť ve větru bez svetru.
Bafomette
15. 04. 2003
Dát tip
dneska zrovna jsem mel krasnej sen kterej byl sloziteja trval od usnuti az k probuzeni s tim, ze pri probuzeni jsem odjizdel do zapadajiciho slunce a melo to dobrej konec a mel jsem radost kdyz jsem se v zbudil a venku svitilo slunicko a porad jeste sviti***

suva
15. 04. 2003
Dát tip
sluníčkovej princip? :c)

Čolito
12. 04. 2002
Dát tip
.-) taky v tom vidím nějaké to moudro:-)

Miroslawek
20. 02. 2001
Dát tip
hezké, moudré a milé, leč Bříza asi vystihl citlivá místa.

Miroslawek
20. 02. 2001
Dát tip
Hih, ani jsem si nevšiml, že jsem to už kdysi četl a zkritizoval. Mea culpa ;o))))))

JiKo
12. 11. 2000
Dát tip
taky jsem nějak začínal a do starých věcí nešahám ...

Kangi
04. 09. 2000
Dát tip
"V tom moři dnů mám tisíc snů, o nic v nich nejde. Zdá se mi, že jsem večernice, k obědu že jím slunečnice a snídám večeři" - skvělý obrazy, snad pouze se budu opakovat, ale vypustil bych některé nadbytečně rýmující se verše

suva
30. 08. 2000
Dát tip
Ono je to archivní, tak deset až dvanáct let uleželý, někdy se bojím do tak starých věcí zasahovat, ale mám tak po letech vzpomínku, jak jsem tenkrát všechno jinak prožívala. Archiválie beru jako fotky, ty taky neretušuju. Dík za ohlasy.

Miroslawek
28. 08. 2000
Dát tip
jo, souhlas s Břízou, docela zbytečně to občas vyhazuje z rytmu, ale jinak je to docela hezký.

Bříza
29. 07. 2000
Dát tip
No: máš tam trochu moc dnů-snů, den-sen .. a taky některý zbytečný slova vyhazující z rytmu (např.: ".. v něm tančím v světlech neónů..a trousím KOLEM slůvka pardonů.." "kolem" - podle mě přebytečný ...) - tedy doporučuju se zamyslet víc nad stavbou básničky... Nicméně: - - - celý je to takový milý a máš "čuch" na metaforu... (rovnoměrný veslování, malinkatý závaží ...), chvílemi si umíš s jazykem hrát: ".. a vystřídá ho - další prosím ...". Takže: pokud neupadneš do prvoplánového uspokojení, že jsi vůbec něco schopná napsat, tak Tě asi čeká spousta radostný a objevný práce... :c)

Yeziiinka
29. 07. 2000
Dát tip
Jéé...mě se to hrozně líbilo! Sny, to já můžu, tak tip.

Zázrak
27. 07. 2000
Dát tip
:o)

suva
27. 07. 2000
Dát tip
mohu se optat, co je :o)?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru