Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Xychty v domečku

28. 01. 2004
0
0
6935
Autor
ashentree

Xychty se vracejí domů, do šedé a působivě chaotické brněnské čtvrti Bohunice, v níž srdce kapely vyrůstalo...

Festiválek kapel:

XYCHTY (ksicht-bít)
JAGLEW (alternativa)
ŠŤÁVA (folk-rock)
ČERNOSVIT (velejemný alternativní folk)
WAKLAF (fussion rock)

KDE: Sál Domečku - DDM Kyjevská - Starý Lískovec - konečná šalin 5,7,8

VSTUPNÉ: 30 Kč

KDY: sobota 7.2.2004, začátek v 17:00

Kapely zpravidla hrají v pořadí, v němž jsou uvedeny, v hodinových blocích.
ashentree
08. 02. 2004
Dát tip
Festiválek se docela vydařil...Všem písmákům pohybujícím se v Bohunicích a okolí mohu doporučit shlédnout Černosvit, až zase bude hrát...Je to jemné lehce melancholické lyrické pohlazení...Byl jsem příjemně překvapen a naplněn ;) Ze všech kapel mi byla tahle dvojice snad nejblíže... Děkuju Derovi za účast a poslech, také za dodatečné nastudování Xychtích textů ;) Bohužel akustika malého útulného prostoru vyžadovala zvučení typu - přeřvat bicí, tudíž zpěv tolik nevynikal...Hrálo se však skvěle, příjemná atmosféra... Papouchovu omluvu přijímám :-)))

Dero
08. 02. 2004
Dát tip
Ano, to dodatečné je důležité, když si to člověk představí s hudbou, vyzní to hned jinak - a lépe. Prostě krása. Co říci k festu? Bylo to super. Xychty se vytáhli. Přeřvávání bicích se povedlo na jedničku. :o) Písmácké obci tímto sděluji, že ashentree opravdu umí na elektrickou kytaru. Jako kytarista - španělkář :o) - smekám. Když ještě zůstanu u Xychtů - perfektní texty, neméně dobrá hudba, škoda jen, že začínali ... ashentree: Děkovat nemusíš, bylo mi ctí. Zvlášť, když jsem tam šel zadara. :o))

ashentree
08. 02. 2004
Dát tip
Díky, jsem moc rád, že se líbilo! A vážím si každého nového posluchače...Je to ohromný pocit...Jen musím upřímně poudat, že některé kapely, co hrály po nás, to opravdu uměly zas o třídu líp ;) Před sdružením konzervatoristů Šťáva opravdu smekám...A myslím, že dál než na začátek či druhou pozici v programu festivalu jsme při takových kvalitách zařazeni být nemohli...Tam už rozhoduje to, jestli to člověk dělá profi nebo amatérsky...Toliko posouzení "zevnitř" ;) P.S. Ta kytara - to je jen deset let praxe...Za tu dobu už jsem mohl být výrazně dál, kdybych každý den alespoň dvě hodiny zkoušel...Už se opakuju - jsem jen drzý, a prostě hraju co mne zrovinka napadne...nic víc :-) Mám štěstí, že v kapele je těch nástrojů a muzikantů za nima víc, člověk se aspoň nevyplácá invenčně hned po první skladbě :-) A ještě si dovoluji ocitovat jeden z textů Thoma Yorka z Radiohead (album Pablo Honey): "Anyone can play guitar..." :-))

Dero
06. 02. 2004
Dát tip
avi papouchovi, třeba se zastaví. :o)

ashentree
06. 02. 2004
Dát tip
Díky ;) Už jsem mu poukazoval a popisoval, co může očekávat :-) Škoda, že začínáme první tak brzo, ale je fakt, že přednost patří místním ;) Jaglew je alternativní specifikum, doufám, že neodradí potenciální posluchače od brzké návštěvy ;) Pak už jsou kapely, které víceméně hladí :-)

ashentree
01. 02. 2004
Dát tip
Jo, dvojka stále z Blankecu do Židenic a zpět...Tak jak za Plíhala, byť prý z toho nebylo nic :-)

ashentree
01. 02. 2004
Dát tip
Ale faktem je, že každý druhý spoj Tě vyhodí tam, kde myslíš :-) UH...Dál už nic...Zpáteční cesty na omezené trase se speciální slevou zesnulým...

ashentree
01. 02. 2004
Dát tip
Jo, mám taky pár volňásků, takže svý věrňáky zvu :-) Máš-li pocit, že tři pětky je moc, pak šeptni do zpráv ;)

Albireo
30. 01. 2004
Dát tip
Dero: jezdí pod novým nickem, že?

Dero
30. 01. 2004
Dát tip
Albireo: No ... bohužel je tomu tak. Prostě se to stalo. Jednou jsem přijel domů z prázdnin ze slunného Chorvatska a byl jsem vyděšen a zmaten, když jsem na Mendláku zahlédl mně naprosto neznámé nicky. :o)

yoyo
29. 01. 2004
Dát tip
Zasloužim? A čííím? Ale nechám si to líbit, to zas yoooo :-)))

Dero
29. 01. 2004
Dát tip
ashentree: Jj ... nebo taky 17. či 27. ... ;o) Přijdu. drfaust: Nepovídej? Kde přesně? Momentálně tam totiž bydlím. :o)

ashentree
29. 01. 2004
Dát tip
na Hilleho nebo na Jarošce? To by mohlo zajímat Don't worry :-)))

ashentree
29. 01. 2004
Dát tip
A jo taaak, tak zas nic, promiň, Marti...Já už myslel, že jsem Ti našel agenta na případné vyřizování starých účtů :-))

drfaust
29. 01. 2004
Dát tip
No v tom Novém spíš... Co já se najezdil 145, 138... procházky se psem přes kopec... do Kohoutovic... na Kamený vrch... ulice Raisova v Novém Lískovci... čp. si nechám pro sebe... Maloval jsem ta, lakoval podlahu, natíral radiátory... tak prostě...:)))))))! Už je to léta pase...:) No to je nostalgie... kde teď asi je?

drfaust
29. 01. 2004
Dát tip
Anebo chodit dolů ke Svratce... házet žabičky do řeky... a pak pivo dole na Střelnici...

ashentree
29. 01. 2004
Dát tip
Člověče, ty o tom mluvíš, jak kdyby to bylo v minulým životě :-)

drfaust
29. 01. 2004
Dát tip
Ty tři roky byly nádherný...:)

drfaust
29. 01. 2004
Dát tip
Možná máš pravdu... vedu teď úplně jiný život...

ashentree
29. 01. 2004
Dát tip
Změna je život...Čím víc změn, tím víc životů...To se mi vykládá, když při své konzervativnosti nemůžu třeba ani posunout postel o píď :-) To bych nerozchodil...Spíš nezaspal :-)

Škoda, už něco mám. Dej vědět o další akci.

To nevadí. Pokud lepíš ty, poselství se neztratilo. :) A neptám se, co vše jsi tam prožil - radši.

ashentree
29. 01. 2004
Dát tip
Nic moc, jen pár facek :-)

ashentree
29. 01. 2004
Dát tip
budu moc rád ;) jojo, trolejáky nám tu omládly :-)))

Dero
29. 01. 2004
Dát tip
Tak to tedy neomládly. Mně domů ještě pořád jezdí 146ka, 135ka a ... ehm ... 50ka. :o)) Ale když popisuji cestu cizím lidem, tak málokdy dorazí ... hmm ... :o( ... :o)

yoyo
28. 01. 2004
Dát tip
nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé to zase nebudu v Brně............... :-(((((((((((((((

Dero
28. 01. 2004
Dát tip
Jen mimochodem, konečná šalin 5, 7 a 8 ... ;o) To by šlo, mám to pár kroků od domu. ;o))

ashentree
28. 01. 2004
Dát tip
Joo, ty zmeny v MHD, ja nafic wopisowal s plagatu :-)) Tam je tech chyb vic, tak jako treba nas tam napsali s mekkym...i...Xichty...argumentuju tim -> zme stari a meknem :-)))) coz je asi fakt ;) stejne jsme na seznamu nejtvrdsi kapela :-) bude to takovy dychanek, jak tak koukam...snad jen Jaglew nehladi, Ti drnceji spravne psychoticky :-)) Tesim se...Akorat to otevirame, tak nevim jak se rozjedem ;) No ufidime :-)) Yoyo -> no teeda, porad nam zahybas :-))) neboj, jednou udelame koncert spesl pro Tebe ;) zaslouzis :-))) chroust: stav se, dostanes mikraaak :-)))) rad bych prozkoumal Tve jazzove schopnosti :-))))))

ashentree
28. 01. 2004
Dát tip
pro nektere puntickare -> pravopisne chyby v predchozim prispevku byly zcela umyslne, tudiz pripadne reklamace neberu :-)

Dero
28. 01. 2004
Dát tip
ashentree: Tak já si tu vaši dechovku asi přijdu poslechnout ... tak se snažte. ;o)

ashentree
28. 01. 2004
Dát tip
a dík za šalinu, opravím to ihned :-) sedmička je moje nejoblíbenější číslo, jednou bude na mým hrobě...jooo...minimálně dvakrát ;)

Dero
28. 01. 2004
Dát tip
ashentree: Není zač. Tak to Ti přeju, aby tam byla šestkrát ... ;o)

drfaust
28. 01. 2004
Dát tip
Co všechno já v Lískovci prožil... i když spíš v Novém než starém... ale stejně...

a Hilleho je kde? :) Přečetla, ať se vám vydaří koncík.

ashentree
28. 01. 2004
Dát tip
Dero: no počkej, my nemáme s punkem nic společnýho :-))) no, mluvil jsi o dechovce, ne? :-)))) S těma šesti sedmičkama jsi to teda vyhmátl...Takže 7.7.2077...Hmmm...No uvidíme :-) Každopádně díky za důvěru ;)

ashentree
28. 01. 2004
Dát tip
Don't worry: To je na druhý straně brniska, poblíž centra...Za rohem od jednoho gymplu, který jsem kdysi pařil...Bydlel tam spolužák ze základky, Míša Pytlíček...Fajn kluk :-) Jo, a taky tam je Liduška a Blbšule, Vojáci, no spousta takovejch "kamarádů" a "kamarádek"...všecko za rohem ;) Co já tam holka zažil, ani se neptej :-) A ty žvejkačky? Dodnes chodím lepit, za Tebe :-) Ať si Ti různí potkánci a krysičky taky žvejknou ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru