Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Směnné obchody

01. 02. 2004
9
2
7836
Autor
Delahaye

 

 

Tak přesně jsi vystřílela všechny své šípy

máčené v přeteklých pohárech pelyňku

 

Pevněji si přitáhnu kabát k tělu

a couvám ze tvého sněhobílého koberce

vždyť kluci přeci nebrečí

a už vůbec je nesmí napadnout krvácet

 

V mysli nevidomé bolestí jediná čitelná myšlenka

 

Kde jsi vyměnila všechny naše diamanty

za falešný dárkový kupón

s mým jménem

 

 


2 názory

Není to nic příjemného

proměnit tajemství 

v hloupě zbytečnou povrchnost.

...ten směnný obchod k tomu opravdu velmi sedí. Je nutné z toho nebýt rozmrzelý a už vůbec ne krvácet...


Amanda
30. 04. 2005
Dát tip
Nemusela bych tam mit tu prvni sloku a s tou vetickou pred tou posledni slokou bych si vic pohrala a urcite ji bud prihodila k posledni sloce nebo tu posledni sloku nejak lip graficky vypichla ... jsem desna, ze? :-))

Amanda
30. 04. 2005
Dát tip
Ale stejne se mi na ni moc libi to zpracovani takze !**

Nevímkdo
12. 09. 2004
Dát tip
a vážně to byly diamanty ?

leenai
06. 06. 2004
Dát tip
:) T.

Nicollette
15. 03. 2004
Dát tip
máš moc hezký vyjadřování a způsob psaní.... takovej křišťálově křehkej..... tip

Mně se to taky líbí, sice jsem si vědoma toho, co napsala Růženka, ale kdybych tu psali jen o věcech nově nalezených, přečetla bych vše. A ty jsi to podal zajímavě. Mě tam jen maličko drtí ta osamocená věta - V mysli nevidomé bolestí jediná čitelná myšlenka možná má spojovat, mně ne jakoby amorův šíp x pelyněk bílý koberec x krvácet diamant x kupón *

Delahaye
04. 02. 2004
Dát tip
Don´t Worry : Vidíš, takhle jsem se na to ještě nepodíval. :-) Tu věta jsem tam dal více méně podvědomě proto, aby vypíchla pointu - osamocenost myšlenky+bolest měla vlastně říct, v čem je pudlík zakopán. :-) Ale může to působit rušivě - když to tak pomalu čtu.... Díky za přečtení a nový pohled na mou "rychlokvašku" (vznikla v pěti minutách ... :-))) ) Hezký večer.

Dero
04. 02. 2004
Dát tip
Mně se to líbí ... možná bych si toho od Tebe měl přečíst více.

Delahaye
02. 02. 2004
Dát tip
Děkuji za přečtení. Jen, prosím, můžu se dozvědět nějakou z tisícero metafor o "nebrečení a bůhvícoještě kluků" ?? :-) Nemyslím to jako ironii, jen máme možná každý pod pojmem metafora ukryto něco úplně jiného .... BTW - jsem si možná více než čtenář vědom nedostatků svého díla. Jen se přimlouvám za malinko fundovanější kritiku. Díky za pochopení.

Delahaye
02. 02. 2004
Dát tip
:-))) rovina amorfní ... to je ...hezké. Vypůjčím si jednu z mnoha definicí : "Vytváření metafor je imaginativní konstrukcí, při níž dochází ke srovnávání různých, často i nepodobných věcí na základě nějakého principu shody, který je sjednotí do jednoho obrazu. Metafory ve své podstatě kombinují známé s neznámým tak, že se vyjevují věci, které nejsou dosud plně uvědoměné ani chápané." Což se mi moc nedaří napasovat na mé dílko. :-) Ale nicméně děkuji za odpověď a tvůj čas.

Kakabus
01. 02. 2004
Dát tip
Nu, začátek je dobrej, docela mne zaujal, ale finiš (tzn. od "Kde jsi vyměnila....atd.) ztrácí ten rytmus, který byl obsažen v úvodu, takže z toho konce básně mám potom dojem jako kdyby tam vůbec nepatřil...

dr_fellgod
01. 02. 2004
Dát tip
vždyť kluci přeci nebrečí a už vůbec je nesmí napadnout krvácet -TO je krása

Elyn
01. 02. 2004
Dát tip
vždyť kluci přeci nebrečí a už vůbec je nesmí napadnout krvácet a i konec... chápu, že je tak nějak oddělený, občas tak taky píšu a vyčítají mi to, ..někteří..;) :)

Rufus
01. 02. 2004
Dát tip
Mě se moc líbí, jo tak to chodí... ale kluci taky brečej... *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru