Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karambolky

02. 02. 2004
3
0
2022
Autor
Gerzon

Dnes ráno jsem se probudil v poetické náladě. Ne, prosím, neutíkejte od svých počítačů, k tomu, abych začal básnit, potřebuji přece jen o trochu více.

Poetická nálada u mne znamená, že se mi hlavou volně plynou myšlenky a nezadrhují se o to co, kde, kdy, kdo a s kým, ale jen volně narážejí jedna na druhou a po každém takovém karambolku se urodí nápad. Dnes ráno mě napadaly samé skvělé názvy pro povídky a básničky.

Ale, jak už říkal kolega Neruda, kam s nimi? Několik z nich zužitkuji sám, třeba "Na divoký východ" nebo "Nápisy na krabicích v komoře přepečlivého pana Wassermanna" určitě. Ale co s "Už nám čvachtá arašídový věneček"? Taková "Brnkačka aneb žádná bóřka a žádná bóračka" je přece také škoda vyhodit. A pak - karambolek - a je tu nápad. Rozdám je přátelům a známým, snad někomu udělají radost.

Tak "Jak na Capri choval Axel kapry" určitě udělá radost Sepii. Ráda cestuje a určitě se jí bude hodit do
Pampelišky. "Briketádo, autostrádo" je jako ušité pro Hombreho Vandrácké stránky. Shekespearka je v poslední době nějaká smutná, "Večer tříspodkový", ji snad rozveselí. Jo, a pro Krysku tu mám "Kompromyš".

A co s "To roň to, Toronto!"? Už vím, až zase půjde Andulka s jedním ze svých indických přátel na oběd do thajské restaurace a bude ho zapíjet mexickou tequilou s rakouskou solí a trinidadským citronem z belgických skleniček, určitě se jí rozbřeskne, co s ním.

"Jak přežít blog?" vypadá nezužitkovatelně, to by musel dostat do spárků opravdový intelektuál ... co například ... horák?

Ještě tu mám "Faust a parkétka", je to takové mefistotelské téma, něco pro drfausta. No a "Klukostřelbu a plukostřelbu", "Čórodajku z Blajkeca" a "Čáry máry fuk, přičaruj si struk" dám do placu, třeba se jich někdo ujme.

Dnes ráno jsem se probudil v poetické náladě. Teď je odpoledne, neděle odpoledne, a už zase začínám přemýšlet o tom co, kde, kdy, kdo a s kým.

Andulka
02. 02. 2004
Dát tip
Kam s tim....:-)))))))))....moc mila poeticka blbustka, takhle po ranu pri kave, kdy jeden nikam nepospicha, protoze je nedele..:-)*

papouch
02. 02. 2004
Dát tip
Já bych bral Večer tříhospodový :-)

StvN
02. 02. 2004
Dát tip
A mnohopivní, že ano? Gerzon - dobrej nápad. Možná ti tu časem něco přibude.

Gerzon
02. 02. 2004
Dát tip
Andulka: Možná by to mělo být "Doroň to, Totonto!" :-) sleeping_beauty: původně se měly líhnout, potvůrky :-) papouch: ba ne, pro tebe vymyslím časem něco spešl (hledej "Zobání pro papoucha") StvN: už se těším!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru