Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hra

03. 02. 2004
17
0
8365

Prolog:

 

Před kamerou za kamerou
nikdo nesmí stát
nebo nebudu hrát
raz dva!

 

Hra:

 

Ráno rozestav svoje
cínový vojáčky do defenzivních pozic
a do práce jeď tramvají

Nikdy jsem neviděla mrtvýho člověka
jen pár přejetých zvířat
na silnici
z okýnka jedoucího auta
nevim, jak vypadá smrt
jakou to hraje roli v mým životě?

"Kolikrát jsi dnes objal svýho syna?
A kolikrát jsi letos objal mě?"
Choulím se Palackýmu v klíně
a křičím: "Obejměte mě, prosím..."
Vyhrála jsem druhou cenu
v soutěži krásy

Centrála tě nikdy
nepřepojí přesně

...nebo uvařím lektvar
z lesních bylin nasbíraných
za větrný noci
přidám hrst arseniku
a jablko budu marinovat celou noc
pak ho vyleštím rukávem
a sním.

Byla jsem královna

EPILOG:

 

S lidmi, kteří mají srdce
nikdy neuzavírej obchod

 

 


No, já jsem z toho toho opologa taky udělala nerada .-)))))

Fidunka
14. 02. 2004
Dát tip
Po přečtení kritik jsem se v tom již začala orientovat! Ale zaujalo mě to ještě předtím, než jsem pochopila o čem to je:) Takže to svědčí o tom, že je to krásný a ty si zasloužíš tipik***

na kritiky se vykašli, orientuj se bez nich :-) dík

Moc tomu nerozumím, někdy se docela v tom strácím a nevidím v tom souvislost.ALE! Hodně dobrý epilog. Líbí se mi. Dávám tip!

možná to nestačí jednou přelítnout, ale musíš se nad tim zamyslet :-)

Fidunka
14. 02. 2004
Dát tip
Když mě to většinou strašně baví probírat se těma různýma názorama a pohledama:) Ačkoliv mi to strašně žere čas:) Ale aspoň v něčem to bylo dobrý..že jsem byla schopna pochopit tvé fantazírování (aspoň doufám..:).

No, když tě to baví, tak jo :-) a třeba pochopila :-) kdoví :-)))))

Morney
13. 02. 2004
Dát tip
To se snad může stát jenom mně :) Ne vážně, já už jsem vyplodila takovejch slovních nesmyslů, že by se z toho pomalu dal napsat novej slovník patvarů. Omlouvám se, takže na druhej pokus, jo ? Nejvíc se mi líbí EPILOG. Uf, to ale dalo práce :))

Morney
12. 02. 2004
Dát tip
Nejvíc se mi líbí epolog

Opologie a geologie mají něco společnýho? :-)))

gASK
06. 02. 2004
Dát tip
:) Hu...zase ty útržky;) Líbí, i když přiznám, že mi kousky utíkají mezi prsty....já si tu budu muset zase zvyknout;)))

KayTee
06. 02. 2004
Dát tip
cekanko: ne, není to o drogách ;o)

G: Tak si zvykej :-) KT: tak to bylo něco jinýho, ale taky dobrýho :-)

MeTB
06. 02. 2004
Dát tip
No jo, jenže to bylo za sedmero horami a sedmero řekami (nebo tak někde), takze hrozně daleko, ne? :-) V každé zemi (nebo skupině zemí) se zabijí jinak - v podstatě je to docela zajímavé, jak se kde lidé vybíjeli v průběhu věků: od standardních *neidentifikovatelných tupých předmětů* přes různé druhy zbraní s ostřím a palné zbraně až k bombách a křižujícím střelám. Pro jednotlivce tu máš harakirri, ruskou ruletu, gilotinu, pro skupinky koncentrační tábory (nejen Němci - v búrské válce je prý používali i Angličané) a jejich plynová zařízení, klasický špalek a pán s kapucou... a tak dále a tak dále. No, ono se asi skoro na nic neumírá bezbolestně, jinak by na světě asi bylo mnohem víc sebevražd, než je. Ale tipnul bych, že když naliješ bolehlavu do ucha dostatečné množství, bude to aspoň rychlé. :-) BTW: Hra je o bohatém muži, kterému dá brácha k narozeninám nevšední dárek - koupí mu účast (no, účast...spíš *protagonismus*) v takové zajímavé a realistické hře. :-) Je to fakt vychytaný snímek; mám pocit, že ho natočil stejný chlápek, co je podepsaný za Sedm (opravte mě, jestli se pletu). Tom

Jo! tak to jsem viděla! Ale že by to bylo zas až tak dopbrý nevim, mně ho bylo líto, myslim, že to bylo dost hodně krutý

Pivicko
05. 02. 2004
Dát tip
Zajímavé.... (nepochopil, ale líbí).......

Nic si z toho nedělej, já jsem děsně složitej člověk :-)))))

Noe1
05. 02. 2004
Dát tip
reakce na reakci kdesi nahoře: já snad ani to vysvětlení nechci ... takhle nepochopené je to lepší ... mám raději fantazii než reality show

No dobrá, já s tim taky nepospíchám :-))))) ale je fajn se dozvědět, nakolik ses svou fantazií trefil do tý mý, ne? Mě to teda aspoň dycky zajímá :-)

Noe1
05. 02. 2004
Dát tip
Jasně ... určitě ve mě hlodá zvědavost a rád to srovnání něěěěěěkdy podniknu, dáš-li mi (nám) k tomu příležitost ... ale nevadí mi čekat ... někdy mne dokonce baví čekat ... třeba pod tou sochou Palackého jsem tůhle na podzim čekal hodinu a půl :-) nepřišla tenkrát :-))))

KayTee
05. 02. 2004
Dát tip
cekanko: doporučuji se na to podívat..člověk se zamyslí nad svým životem...

KT: Myslim, že jsem měla jednou možnost to vidět, když jsme šli na Vanilkový nebe a poslali nás do jinýho sálu. Pobíhal tam Duglas a bylo to s titulkama a o drogách, nebo tak něco? My se pak přemístili, když jsme zjistili, že to neni to, na co jsme šli :-)

Noe: Jo, já mám dlouhý čekací lhůty :-))))) rok u mě neni žádná doba :-))))) U Palackýho jsem taky jednou čekala, přišel a kdyby nepřišel, bylo by to lepší :-)))))

Noe1
05. 02. 2004
Dát tip
:-)))) nechtěli byste mne do klubu čekanek? Třebas něco jako mimořádného člena ... vím že to ...nka na konci nikdy nesplním. Jsem tudíš spíš takový Čekan. Ale čekám fakt kvalitně. :-)))

Tak se přihlas a já ti to odklepnu :-)

Noe1
05. 02. 2004
Dát tip
Dyž já fakt nevím, takhle se někam cpát ... já možná ještě raději počkám ... koukal jsem se tam, a nevím, jestli bych se tam hodil ... a taky některý nicky tam ani neznám ... já fakt raději ještě chvílu počkám ... :-)

ty seš trdlo, co si myslíš, já jsem spoustu lidí tam ani nečetla, tady jde o to, že bys dostával avíza od všech děl, který se mi a ostatním, který maj právo vkládat díla do klubu, líbí :-) a tim bys měl šanci najít tady dobrý věci :-)

Noe1
05. 02. 2004
Dát tip
trdlo ... to milé oslovení mi dlouho nikdo neřekl :-) ... říkal jsem si když "Hra" tak hra - a tahle se mi moc líbila ... díky za ni ... dobrá tedy, vystupuju z role a jdu se hlásit ... :-) A teď opravdu vážně ... bude mi ctí :o)

I mně je ctí :-)

Rimmer
05. 02. 2004
Dát tip
Tohle mě uchvátilo! Obejměte mě prosím! Vyhrála jsem druhou cenu v soutěži krásy. Užasle tisknu. *tip

tiskneš? Co? :-)

Rimmer
05. 02. 2004
Dát tip
Tisknu... Hru... Cos myslela? :)

jo jako na tiskárně? :-))))) já právě nemyslela :-))))) to je hezký, když si mě tiskneš, příjemnej pocit :-)))

MeTB
05. 02. 2004
Dát tip
KayTee – Souhlas, Hra je super film! :-) Rostlinka: Jsou to pro mě hezké věty, ale takové nějaké diskrétní (tím myslím nespojité). Souhrn nápadů. Nicméně kromě toho odstavce s arsenikem se mi to vlastně docela hodně líbilo. Jsou nespojité věci, které nedočtu (a že je jich hodně :-) ) – tohle jsem ale dočetl a ještě se mi to líbí; kdo ví proč. Tip Tom

Já nevim, mně to přijde spojený, dyk je to o jednom :-))) Arsenik se ti nelíbí? Proč? :-)

Já nevim, mně to přijde spojený, dyk je to o jednom :-))) Arsenik se ti nelíbí? Proč? :-)

MeTB
05. 02. 2004
Dát tip
Nevím, máš přece spoustu jiných jedů, kyanid, bolehlav, ricin, botulin..., na arsenik se, tuším, umírá docela blbě. :-)

jo a na bolehlav se umírá bezbolestně? :-))) No dobře, tuhle tvou poznámku beru v úvahu, arsenik je profláknutej, ale uznej, že je přístupnej, nebo teda v tý době, co žila Sněhurka byl daleko přístupnější, než kyanid :-)))

a křičím: "Obejměte mě, prosím..." *

KayTee
04. 02. 2004
Dát tip
Hm..ještě Michael Douglas a je to dokonalá hra ;o)))) tip

Kolega: No nějak to znít musí, ne? :-) DW: Jedná se o sochu Palackýho na Palackýho náměstí, kterej tam sedí v křesle a do jehož klína by se to krásně choulilo :-))) KT: A Sharon Stone myslíš? :-)))

KayTee
04. 02. 2004
Dát tip
cekanko: ne-e myslím film Hra s Michaelom Douglasom...skvělý film!

Lydie: ano, já vím.....:-))))) KT: No čoveče, ta mi nějak utekla!

Andulka
03. 02. 2004
Dát tip
Me v tom pocit celku nechyby. Zacatek - konec- a hra. Hra nikdy nema konce...ta se muze hrat porad a porad dokola. Teda alespon takhle to chapu ja. Pri prvnim cteni jsem to pochopila z poloviny...musela jsem to cist nekolikrat....Libilo se mi, ze to nehazis primo, ze mam prostor si to vylozit ...mozna spravne, mozna podle sebe....ze si s tim muze ctenar taky trochu hrat..:-)*

Bodeť, ať si čtenář hraje! Dyk já jsem si s tim taky hrála! I já když to čtu znova, nacházim v tom nový významy, který jsem ani netušila, že v tom jsou :-))))) Díky, Andulko! :-)

(G)eorge
03. 02. 2004
Dát tip
To je totiž jako pěkně vypečenej kaleidoskop! (G)*

Vypečenej????? Jako "Pojďte, pane, budeme si hrát"? :-)))))

(G)eorge
03. 02. 2004
Dát tip
vypečenej jako shora hnědej a tvrdej ale po skousnutí více než hodně šťavnatej:)

Jo jako mňam? :-))))) Tak to jo :-)))))

(G)eorge
03. 02. 2004
Dát tip
to je ale hloupá otázka, kdyby fuj, tak se s tim popiskem tak nepářu a napíšu prostě fuj!:) pa (G)

:-)))

papouch
03. 02. 2004
Dát tip
..........aha, konečně jsem ten epilog pochopil! To jako znamená, abych si při stahování rolety, když večer zavírám obchod, nepřibíral nikoho, kdo nemá v pořádku srdce, aby ho náhodou netrefil hercnšlág, ony ty rolety jdou děsně ztuha, je to totiž fungl nová samoobsluha.... To je moudrá rada! :-))

Kratas
03. 02. 2004
Dát tip
Lide, kteří mají srdce dovedou nenávidět mnohem více, než Ti, kteří jej nemají. To je pěkně ošidné. Raději hraji svou hru sám a když podvádím, nemusím si to vyčítat. **

papouch: přesně tak jsem to myslela :-))))) kratas: No o to tak moc nejde, ale lidi, co maj srdce se do obchodu moc nehodí :-))) a to je narážka hlavně na tu Sněhurku, jak královna zaplatila sluhovi, aby zabil Sněhurku, ale sluhovi jí bylo líto a tak ji jenom vypustil v lese :-)))))

Noe1
03. 02. 2004
Dát tip
čekanko ... líbí, nerozumím ale mám z toho pocit, včetně pocitu celku ... a o to mi jde, když čtu něčí tvorbu díky a *t

815_0
03. 02. 2004
Dát tip
Opět Tvé ;-) Krásný a zamyšlený... TIP + klub

Ribi
03. 02. 2004
Dát tip
slová padnúce ... do atmosféry ... vylúdi si úsmev

Noe: Jednou to třeba vysvětlim, zatim vás nechám, ať přemejšlíte sami :-) 815: No jo, moje to je :-))))) Ribi: Ale do jaký atmosféry? :-)

Ribi
03. 02. 2004
Dát tip
do jaký hry? :-))

ta hra je i vítězství :-)))))

Rufus
03. 02. 2004
Dát tip
Poslední dobou hraju hru vabank... a hrajeme ji dva - já a život... a neptejte se mě zatím na skóre... ***

Rufus: Poslední dobou se moc neozýváš a docela mi chybíš, živote :-)

Evička
03. 02. 2004
Dát tip
Moc zajímavý a dobrý! báseň a zároveň příběh... A stává se z tebe dobrá čarodějnice! V dobrým....(až na ten arzén! :-) - ale někdy....se hodí....)***

Ten arsenik tam bejt muší!!!!! :-)))))

Kolega
03. 02. 2004
Dát tip
Myšlenka se ti povedla! :-) Ale zní to jaksi odevzdaně...

StvN
02. 02. 2004
Dát tip
Víš co mi chybí? Pocit celku. Je to asi jen má stíha, ale nevidím to jako celek, kde má každá věta svůj smysl. První dvě strofy Hry se mi líbí, pak se mi nelíbí objímaní, to je takové, na můj vkus, sentimentalní, něco jako smrt je na krajíčku. A pak mě centrála zřejmě špatně přepojila a já se ztratil. Epilog je hezký. Zamyslel jsem se (nesmát se).

No jo, to je těžký, já to jako celej mám :-))))) ale v podstatě se ti nedivim, já si to tak zkoušim, nakolik lidi pochopí, co mně je jasný :-)))))

StvN
02. 02. 2004
Dát tip
Oni když nepochopí, málokdy řeknou. Ale snad budeš mít štěstí na chápavé.

kdoví :-) ale ono se to i tak pozná :-) už jsem se v tomhle světě zorientovala :-)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru