Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Agiar - vlkovo prokletí II.

05. 02. 2004
2
0
5428
Autor
Seregil

Kdo nečetl barbarianovu přísahu a první část... asi nebude vědět... je to fragment... postupně to dávám dohromady...

„Proč Gurn přijel právě do naší vesnice?“ zeptal se Agiar, když si dolil z kameninového džbánu medovinu.

„Hledá vyzyvatele proti vůdci svého rodného kmene,“ odpověděl Lištvi, který odložil misku od guláše a položil si levou nohu na židli, kterou mu mlčící barbarianka přisunula.

„Proč hledá právě zde?“

„Není tu nikdo z jeho kmene. Varšaj – vůdce kmene Saphiri, odkud Gurn pochází – je podivín. Kdysi dávno prodal Gurna jako otroka Kaisarským skřetům jen proto, že Gurn se jako jediný nebál Varšajovi postavit, když s ním nesouhlasil v zásadních záležitostech kmene.“

„Proč se ho nikdo nezastal?“ zeptal se Agiar a upil medoviny.

„Přímo k věci, ty kulišáku,“ zasmál se Lištvi a poplácal vstávající léčitelku po zadku.

Agiar se pousmál.

„Promluvíme si o tom ráno Lištvi, doufám, že si ještě naposledy zaběháme, než mě přidělí k dalšímu učiteli.“

„Nó,“ protáhl Lištvi a významně zamrkal. „Nevím, jestli to zvládnu s tou nohou.“

Agiar se znovu pousmál a mrknul na barbarianku, která Lištvimu potírala obnažený nárt jakousi mastí se zápachem kafru. Ta mu úsměv opětovala a mírně zavrtěla hlavou, čehož si Lištvi samozřejmě všiml a štípl ji.

„Hele Armen …Přece mě nenecháš na holičkách. Agiar potřebuje trénovat a já musím trochu zhubnout.“

„Ráno musím jít za Fergem, víš přeci, že potřebuje doléčit tu ošklivou ránu, kterou má z toho posledního slavného lovu na medvěda,“ řekla Armen a plácla po Lištviho šmátrající ruce.

„A navíc,“ obrátila se k němu s přísným pohledem. „Ty potřebuješ spánek jako sůl.“

Agiar se rozesmál při pohledu na Lištviho rudnoucí tvář. Rychle dopil zbytek medoviny a zvedl se ze židle.

„Tak ráno, Lištvi?“

„No, stejně se jako obvykle nevyspím, probudím tě v pět.“

Agiar pokýval hlavou, ponechal Lištviho a Armen v jídelně a odešel do svého dřevěného domku. Svlékl si košili a natáhl se na slamník. Během chvilky upadl do hlubokého spánku.


Dolente
24. 05. 2004
Dát tip
Nevypadlo ti tam C? Nemá se léčitelka jmenovat Carmen? :o)) Jéé já sem ale vtipná, že se sama sobě musím nutně zasmát: muehuehehehehe :o)))

johanne
11. 03. 2004
Dát tip
fajne :)

Fouraix
01. 03. 2004
Dát tip
*Hned si jdu přečíst pokračování...

Gerzon
01. 03. 2004
Dát tip
StvN: V tomhle Seregilovi rozumím, první kapitoly série jsou vždycky trochu popisné, seznamují čtenáře s prostředím a vzájemnými vztahy postav. Jinak to ani nejde, tedy pokud nechceš psát čistý akčňák, ve kterém se přechází z boje do boje. Což Seregil zřejmě nechce, chvála bohu.

maia
09. 02. 2004
Dát tip
Hm, taka oddychovka, suhlasim.

Seregil
06. 02. 2004
Dát tip
Android: :-)) no když myslíš..... studanka:.. :-)

Seregil
06. 02. 2004
Dát tip
Ještě.. Androide... až to bude napsané celé uveřejním to na závěr celé.. teď potřebuji vychytat blechy...

ch_34
06. 02. 2004
Dát tip
jen k té kritice, že někoho nezajímá, kdo je čím synem... v Bibli to je v Tolkienovi to je... Dobře vysvětlený rodiný poměry dokážou navodit skvělou atmosféru a vypadá to pravdivěji.... k týhle kapitole ti neřeknu nic, je to meziskok... nic se neděje, nic se neřeší.... řekl bych, že tak předmluva ke kapitole...

StvN
05. 02. 2004
Dát tip
Tady ti vypadlo A - lovu na medvěda,“ řeklA Armen Jinak bych k tomu řekl asi tolik, že víc než samotným dějem, se "zdržuješ" vysvětlováním. Abych pravdu řekl, mě vcelku ani nezajímá, kdo je čím synem a kdo koho za co vyhostil. Chápu, že jsi ve svém světě nalezl zalíbení, ale já bych uvítal končně nějakou akci. Takhle bys mohl pokračovat a dát dohromady menší knihu.

Seregil
05. 02. 2004
Dát tip
Díky, opravím... O knize pouze přemýšlím... v tuto chvíli zamýšlím rozepsat celý Agiarův život... od začátku až do nějakého konce... proto je to takové... nemám to hotové, neustále na tom pracuji..

StvN
05. 02. 2004
Dát tip
Tak ti přeju, aby tě nadšení drželo co nejdýl. Já zatím vždycky zklamal.

Seregil
05. 02. 2004
Dát tip
Díky...

Android
05. 02. 2004
Dát tip
Styl psaní se od minula nijak zvlášť nezměnil. Není to moc čitelné! Proč to nepublikuješ po větších částech? Chceš si z toho udělat sbírku, nebo co?? Dovolím si malou předpověď: III. Agiar vyleze z domku IV. Agiar promluví s Gurnem V. Agiar přijme roli vyzyvatele VI. Agiar půjde do cizí vesnice VII. Agiar promluví s Gurnem VIII. Agiar usne s myšlenkou na zítřejší boj IX. Agiar má noční můru - zdá se mu že doma zapomněl meč X. Agiar se probudí zbrocen potem a zjistí, že ho fakt zapomněl, ale do rána se naučí karate a nakope Gurnovi prdel:-))) ...stane se hrdinným náčelníkem kmene a jde dělat děcka...

studanka
05. 02. 2004
Dát tip
mně kratší fragmenty vyhovují víc...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru