Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Děvko Unie

06. 02. 2004
5
0
2437
Autor
Happy

Napsáno spontánně ze splínu po přečtení titulku dnešní Mladé Fronty o couvání a úhybech nejbohatších států Evropy. Nečekám kladné ohlasy, vždyť víme, jak dopadlo referendum. Jen jsem zvědavej na komentáře, a na argumenty. (díky Lee za korekturu)

Děvko "Evropo"
slibů tak planých
chtělas nás pro pot
snů samozvaných

 

Jednostné zvůle
být šťastně plni
my tvé regule
máme ti plnit

 

Vyjimky mocným
bič těm z okraje
všem stejné hrozny
sladší těm z ráje


Plicnik
06. 03. 2004
Dát tip
čekala jsem asi tvrdší útok, pod takovým názvem... jinak referendum muselo být podplacený, protože všechny lidi, který znám, tak shodně se mnou říkali velké NE... to blbý ANO nás dovede do hrobu dřív než bude nutný... sakra:-(

Witch
13. 02. 2004
Dát tip
je to výborně napsaný a co se týká tématu - jo, taky se trochu bojim *

MdF
11. 02. 2004
Dát tip
líbí zpracování ať to zavání čím chce:o) jen škoda, žes opravil ty chyby, ty podle mne ke spontánnosti patří a trošku to možná ztratilo právě z kouzla té spontánnosti. Doufám, že budeš takhle bezprostřední častěji!

Nicollette
09. 02. 2004
Dát tip
Happy: nic nemaž :-)

bitter
09. 02. 2004
Dát tip
libi a mocccc:)))

Happy
08. 02. 2004
Dát tip
Psal jsem to přednasranej předem a písmáctvo jsem podcenil. Vaše příspěvky mě mile překvapily, díky. Lee: něco podobného o sobě tuším, jen né vždy si umím pomoct - třeba to taky znáš. Díky za způsob a tón, jakým jsi mi to řekla, beru to bez větších výhrad. Hrubky brr, co s tím jen udělám :o) Nicol: spíš by asi než Evropo bych teď napsal Unie. Brzo, až to zapomenete, to smažu a přepíšu :O)

Alíša
08. 02. 2004
Dát tip
líbí:)

Naprosto souhlasím s kritikem Aaria. Tak to bude vždy, někdo je holt víc, někdo míň. Jinak hodně dobrá upřímnnost všem.

Bibour
07. 02. 2004
Dát tip
Líbí se mi první sloka...potom to sice dává smysl, ale mýmu sluchu už tolik nelahodí

Lee
07. 02. 2004
Dát tip
-k předmluvě: nevím proč chceš od písmáctva kritiky (hlubší) když už předem víš jak budou "Soudné jako počet prodaných CD Martina Maxy". nemám ráda přednasranost -neznám výraz "jednostné" jakož i "vyjjimky", buď bys to měl vysvětlit nebo opravit -jinak je to vlastně jen říkanka, omlouvá to jedině že je to napsáno spontánně (co je spontálnost taky nevím) -stavbou i stylem čistá agitka jako z dob před revolucí, zavání to levičáckou agitací. máme ale svobodu slova -s myšlenkou souhlasím, tvrdé jádro Unie zjevně nové státy nevítá s otevřenou náručí -závěr je docela dobrý obrat "všem stejné hrozny..."

Hazred
07. 02. 2004
Dát tip
Já říkám na Evropu ne seč mi síly stačí!

Aaria
06. 02. 2004
Dát tip
A tak to je po staletí.

Nicollette
06. 02. 2004
Dát tip
přesně tak, historie se opakuje...ale doufam, že to nebude do takové míry jako v třicátejch a čtyřicátejch letech ..... nevim, proč děvka.... nevadí mi ten vulgarismus ale s děvkou to nemá nic společnýho nebo jo?..... je Evropa prodejná?...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru