Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

The Repulsion Manifesto

09. 02. 2004
0
1
8345
Autor
Repulsion

Dost bylo unylosti, dost bylo falešného sentimentu a mentální i citové masturbace, dost bylo přeslazených, rádoby originálních metafor. Život je hnusnej a my to víme. Svět je založen na věčném boji na život a na smrt. Tak tomu bylo, tak tomu je, tak tomu bude.

 

Proč vítězí jalové sračky i tady, kde o prachy (snad) nejde? Všichni se tlačíte k vysněnému korytu show- a artbyznysu. Nehraju s vámi na stejném hřišti!

Jsem Repulsion, přicházím k vám z české země, přináším vám hnus. Možná si myslíte, že hnus nepotřebujete, že ho znáte. Možná ano, ale rozhodně k němu zaujímáte špatný přístup. Stejně jako orchidej vykvétá z mrtvoly stromu, stejně jako my živíme svá těla mršinami zvířat, stojí i celý tento svět na hnusu, vraždě, znásilnění.

Hnus je samozřejmě v bulvárním tisku, v bulvární televizi - prezentován jako lidová zábava. To je logické. Ty plátky a ta televize jsou samy hnus. Hnus v hnusu sám sebe neguje - tedy snaží se o to. A většina z vás se tváří, že to nevidí. Nebo o tom i mluvíte, ale to je tak všechno. Vaše "tvorba" je úplně stejně hnusná.

Proto k vám přišel  Repulsion


1 názor

Prokletí
16. 02. 2004
Dát tip
Jů!!!! ;o) m.

Repulsion
15. 02. 2004
Dát tip
Právě jsem zjistil, že tenhle server je totálně na hovno. Další věc sem můžu dát až zase za měsíc. Pěkně na hovno. Přitom jsem jednu smazal, tak by se mi to, kurva, mělo od těch 5-ti snad odečíst, ne? Yossarian: Mrkni se ke mně. Moc tam toho zatím není, ale myslím, že "Spoutám konvencemi" se mi docela povedlo. Jinak: mimo jsem určitě a spasitel opravdu nejsem, protože nic nespásám ani nepasu.

Repulsion
15. 02. 2004
Dát tip
Kde by tak asi Repulsion vzal deset tipů? Si děláš prdel ne? A za moje kritiky by mě lidi tak maximálně ukamenovali (teda většina)

ch_34
15. 02. 2004
Dát tip
no, tak jednoduchý to neni je to jako v životě: musíš lézt do zadku, aby si toho všimli, ale mysleli si, že si to vážně myslíš... nebo musíš rebelovat, tak, že v podstatě zorganisuješ hnutí nebezpečné pro autoritu celku (hmm, nedělej to) ...

Repulsion
15. 02. 2004
Dát tip
Bohužel, jediný, co Repulsion umí, je zvracet.

ch_34
15. 02. 2004
Dát tip
když to budeš dělat pravidelně a viditelně, jistě si toho někdo všimne a za pár let tě budou lidi napodobovat a obdivovat... jako třeba Elvise, Jacksona... ble howk--

ch_34
15. 02. 2004
Dát tip
jo, tenhle Voloďa... vidiš, já měl teď takový divný období... všiml jsem si ho jen tak, že tu byl přes noc, jako já...

ch_34
13. 02. 2004
Dát tip
pojďme čeřit spolu! hele, kdo dochčije dál!!!

ch_34
13. 02. 2004
Dát tip
rebecco, je docela škoda, že se k nám v tomhle nemůžeš přidat...

ch_34
13. 02. 2004
Dát tip
neznám... protože nejde asi předělat na naše regionální poměry... ještě jsem neviděl kanoe na Nise.... to jeko myslíš v každý jednu nohu?

ch_34
13. 02. 2004
Dát tip
hele, jenže v Nise bys odraz hledala těžko! to je jako, kdybys jej hledala v bahně :-) ale hezkej vtip leda, že by tě někdo držel pod koleny tak, jako malou dcerku a máchel s tebou.... ale měl by mokrý boty... ch-34

Yossarian
11. 02. 2004
Dát tip
Na Spasitele teda nevypadáš, zajímalo by mě co podle tebe je kvalitní literatura? Obvykle se lidé zvířecími mršinami neživí, většina rozumných lidí raději rovnou okusuje živá těla zvířat ve snaze urvat si nejlepší sousta. Hnus v bulvárním tisku, v televizi? Hochu, ty jsi mimo... Bulvár je bulvár, toť vše. Raději napiš něco (podle tebe) kvalitního, a pošli mi avízo, rád tvou snahu ohodnotím.

Repulsion
10. 02. 2004
Dát tip
Miroslawek: Jsou jen dvě možnosti - buďto nemá literatura možnost změnit stav věcí a pak je veškerá literatura jen mlácením prázdné slámy. Nebo tu moc sem tam má - byť nevelkou, a pak mám pocit, že toho zrna zbylo ještě dost. (Kromě Lautreamonta jsi mohl vyrukovat třeba také s Markýzem de Sade). Katugiro: Já vím, že tady je klub hnusu - už jsem se příhlásil. Ale kvalitní hnus tu máte povětšinou jen z dob minulých - jeho autoři už zpravidla "odtáhli do teplých krajin". Lakmus: obávám se, že nevyrostu. Naopak se to s věkem spíše zhoršuje. Současné umění - literaturu nevyjímaje - je děsně sterilní, strnulé, nic se v neděje. Chybí boj, konflikt. Vzpomínám si na jeden příběh o Rákosníčkovi, kde byli "líní líni" - tak na ně Rákosníček pustil štiku.

papouch
10. 02. 2004
Dát tip
žvaníš

Lakmus
10. 02. 2004
Dát tip
Na druhou stranu jsem myslel, že tě se svým příspěvkem lehce vytočím, že se tak nestalo svědčí o tom, že si z nás jen tak děláš prdel.

Repulsion
10. 02. 2004
Dát tip
Rebecca13: V této fázi chci zatím jen čeřit vodu. Dál se uvidí - to si pak ale budu muset založit jiný nick. Těžko můžeš něco konstruktivního dělat, když se jmenuješ Repulsion.

Zly
10. 02. 2004
Dát tip
ale já myslím, že je to vcelku pozitivní příspěvek, přátelé tak teď všichni společně, na uvítanou: "mulisy mulisy"

Litochowitz
09. 02. 2004
Dát tip
...mam takovej celkem jasnej pocit, že to jsou jen kydy:))....

Miroslawek
09. 02. 2004
Dát tip
Maldoror to řekl lépe, plněji a úchylněji... již před 150 lety... ;o)))

Repulsion
09. 02. 2004
Dát tip
Litochowitz: možná kydy, možná Bez-kydy Miroslawek: no a? To že někdo něco řekl před 150 leti neznamená, že si to nemůžeme občas říct znova - byť třeba méně plně a méně úchylně. Konec konců mi o nějakou plnost a úchylnost ani tak nešlo. Tissaia: Já ve skutečnosti velice hodný člověk.

Litochowitz
09. 02. 2004
Dát tip
...Bez-kydů by to leckdy nešlo...:)

Miroslawek
09. 02. 2004
Dát tip
Repulsion: tohle je jen mlácení prázdné slámy, zrno už sklidil dávno někdo jiný... to jsem chtěl říci ;o))) Samozřejmě v bezduchém točení modlicími mlýnky ti bránit nemohu a ani nechci.

katugiro
09. 02. 2004
Dát tip
to je zábavné... někdo, kdo se nechce "tlačit k vysněnému korytu show-byznysu" zakládá egocentrické diskuse? Ale my tu máme hnusu dost, a to kvalitního! Dokonce je tu i klub zabývající se hnusem. Kdybys s námi opravdu "nehrál na stejném hřišti", budeš své hnusy třeba rozdávat lidem na ulicích, ne? :)

Lakmus
09. 02. 2004
Dát tip
katugiro to vystihl naprosto přesně. Tvůj problém je v tom, že tě víc sere, když si tě nikdo nevšímá, toho tvýho spravedlivýho boje. Jediná jistota je, že z toho vyrosteš ( i když tě pochopitelně takováto věta jistě totálně vytočí ).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru