Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

život

11. 02. 2004
3
0
10832
Autor
Danny

No jo, život. Dotyk v čase mnoha atomů, které náhodou tvoří mé tělo? Ne, tohle jsem již zavrhnul. Čistá emanace ze Středu Kosmu, kompletně ošéfovaná božskou intuicí? No nevím nevím - ještě my snad máme nějakou možnost volby, nějaké stupně volnosti, nějaký prostor. Nebo se to nevylučuje? Pokud my jsme On a On je my (hinduismus: brahma=átman)
nemuselo by se, že? A jak potom vyřešíme, že sám sobě (tedy On mě) nedáváme to nejlepší? Nebo ano? Všechny ty frustrace, pády, bolesti, strachy, nedostatky... byly potřeba? Slyším své staré technokratické já jak se mi směje: "jak potřeba/nepotřeba? náhodný shluky atomů který fungujou dohromady. Cha cha cha." Ale mlč, sýčku. Všechny ty synchronicity, ty nenáhodné náhody které jsem prožil NEMOHLY plynout z čistého materialismu - viz sbírka Brain Dump.
Takže závěr: život: k něčemu určitě směřuje, ten řád, cíl tam je, pouze
se občas schová za mraky a není vidět. Tož tak.
Print
28. 02. 2004
Dát tip
.....***

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
chrouste: soukromě? Se nebojíš, že tě v zájmu zachování smyslu vlastního života třebas humlátím? argumenty..:) Já jen bojím - že už teď ta moje věta "Každý si hledá..atd" byla pochopena jinak, než byla myšlena... ale dobře... beru.

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
chrouste, pokud ztrapnit veřejně, tak ne pod dílem tohoto nebohého autora...:) To je věc na debatu face to face, nikoliv písemnou... těžko se dolaďují nerovnosti v pochopení argumentů druhé strany... Co s tím?

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
když to nemá smysl, tak nemá smysl se ani zabíjet..;) Pak je ovšem ne-smyslem cokoliv, i tvůj smysl jeden..dva...všech pět i šest :))

to není úvaha, ale kázání. a ty bych zakázal :) chrobák: a co když lidskej strach nutí veřit, že tam žádnej smysl není ?) elyn: bez "proč" není "jak"; i když proč může vypadat všelijak :)

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
P_P: šlo mi spíš o to - neutopit se v hledání "proč" a neztratit tak život...tím, že nenaleznu "jak" ho žít... (snad jsem to nezamotala..)

chrobák: nojo, jak se píše: někdo funguje tik a někdo zase tak :) elyn: já už ničemu nerozumim :)

chrobák: važ slova, VŮBEC je přece složenina slov vůl a blbec :) a to nejsi, to já přece vim.. i když tomu nerozumim :)

Pivicko
12. 02. 2004
Dát tip
Elyn: Souhlas Chroust: To si nemyslim PaPu: Já tomu docela rozumim.....

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
Vodorovně Nebo Svisle To je jedno...

Pivicko
12. 02. 2004
Dát tip
No joo no jó Jdu pro kočku :-))))

cufktish
12. 02. 2004
Dát tip
trochu zjednodušené ale jinak všechno pravda. řád a směřování a cíl je, ale co bude až se dosáhne cíle? zase zátky k chaosu a pak pořád dokola? jen mě sere že až se zabiju tak to začně odznova, není úniku, tak asi nejlepší je užívat si stavů bezvědomí a nevědomí při spánku atd. bla bla

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
Tady je jasně vidět, co se stane, když net běží někde pomalu a někde rychle,... Než se to odeslalo, tak ... no, to je jedno pro chrousta: to byla legrace, ale došla k tobě příliš pozdě...

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
chroust: au!

Elyn
12. 02. 2004
Dát tip
unbelievable

studanka
12. 02. 2004
Dát tip
řád určitě je a má smysl- to jen my se mu občas vzpíráme a potom se trápíme a máme strach.........

j_i_r_i_k
12. 02. 2004
Dát tip
To by jeden nevěřil, jak takový nicneříkající výkřik do tmy přivolá spoustu dalších, co? :) No jo, tak nejsem výjimka - to "Tož tak" má stejnou výpovědní hodnotu jak ten zbytek...

Seregil
11. 02. 2004
Dát tip
Hmm... takhle by se to dalo taky brát... Připadne mi to ještě trošku neučesané... Ale jinak zvláštní... avi...

Elyn
11. 02. 2004
Dát tip
Každý si hledá svůj smysl... protože jednou zjistí, že žít "jen tak" pro nic, ho nenaplňuje... Nevím, jestli je důležitá otázka - proč? Možná spíš - Jak? Co s tím teď?..

Lakshmi
11. 02. 2004
Dát tip
"Tož tak." je nejlepší (:

Dero
11. 02. 2004
Dát tip
Jo, chroust to vystihl (chlape - zase mě překvapuješ :o)), je to o strachu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru