Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Po narozeninách

15. 02. 2004
3
0
4847
Autor
Krásnoočko

Tohle jsem napsala po svých narozeninách a docela by mě zajímalo, jak se vám to bude líbit. Ale je to první moje zveřejněná věc, tak nevím.

Tvoje krásné oči

modré studánky

tvůj zářící úsměv

šňůra s korálky.

 

Proč si ale mojí

lásky nevšímáš!!!!?????

Mé srdce se chvěje

jestli jinou máš.

 

Kdyby to tak bylo,

jak uvadlý květ,

jak zatmělé slunce

skončil by můj svět.


Mnauprsk
28. 04. 2005
Dát tip
líbí se, dokonce moc*

ajlla
22. 06. 2004
Dát tip
Možná jednoduchá, ale líbí se mi :o)*

andromeda: Andromedu mám ráda, i jako hvězdičky i jako postavu z bájí, díky za povzbuzení. :)))

andromeda
19. 04. 2004
Dát tip
Mně se náhodou líbí, i když je jednoduchá. Piš dál a nedej se od nikoho odradit.

Madelaine
14. 03. 2004
Dát tip
I mně to připadá jako prvotní zkoušení skládat slova a věty, aby se rýmovaly a aby měly nějaký obsah. Nejlepší by pro Tebe tedˇ bylo nečíst kritiky, aby Tě neodradily. Nedej se a tvoř. Talent se projeví až časem a zkušeností. Přeji Ti k tomu hodně nápadů a vůle. :)

Petr_Pan
26. 02. 2004
Dát tip
Carodej> Pěkné (dobré) shrnutí :-)

Petr_Pan
25. 02. 2004
Dát tip
Tak jsem tady - neslyšel jsem o Tobě nic moc pěknýho, ale - na to co říkaj ostatní nikdy moc nedám - takže - upřímně - zasek jsem se u prologu - takový nijaký "fňuk fňuk - jsem malá a moc bych chtěla - dej mi TIP a nebo vypadni..." (stačí zaškrtnout, že nestojíš o hlubší kritiku a člověk se bude hned chovat mírnějc :-)) - no - nevím :-) Na první otázku odpovídám NE - jestli chceš slyšet víc, dej vědět :-)

Carodej
25. 02. 2004
Dát tip
Prostě milostná veršovánka, které sedí rytmus a obvyklé rýmy, předpokládám, že to nechceš vydávat za nic víc? Připomíná mi to Básníky - ty máš kukadla jak zrcadla..

Díky moc. To je od tebe milé.

P_A_Vlasov
19. 02. 2004
Dát tip
pěkná básnička,sice jednoduchá,ale vzhledem k tomu,že Já taktéž nepíši nic převratného,musím podotknouti že se mi líbí.

DušíK
17. 02. 2004
Dát tip
...mě se to líbí. Jako by jste pánové a dámy starší Písmáci, zapomněli, jaký to bylo, když jsme se třepali láskama zamilovaní až po uši někdy v patnácti. Celkem se to i rýmuje. Zkus se, příště, Očko, vyvarovat "slabších" veršíků jako nevšímáš-jinou máš, květ-svět. Nepůsobí to moc dobře, rýmuje se to sice, ale je to příliš "laciný" (bez urážky). Pěkný je, když se rýmují slova v jiných pádech, sloveso s podstatným jménem atp. Zkus i jiný střídání veršů. Tak vydrž, pořád to zkoušej, i kdyby to byly jen "obyčejný" blbůstky. Zkoušíme to všichni, nikdo není napoprvý génius. Hlavně že ti to jde od srdce.

DušíK: díky za vlídný slovo, dost jsem ho po té včerejší "debatě" potřebovala. Skoro jsem byla rozhodnutá se na to tady vykašlat. Kdyby byl každej jako ty :))). O tvých radách budu fakt přemýšlet a až příště něco zkusím poslat, můžu ti dát vědět? K.D.

DušíK
17. 02. 2004
Dát tip
O.K. :o) bude-li ti to co platný, proč ne? D.K.

chroust: když napíšu nějaký to-dó jako vy, dáš mi ho do toho tvýho klubu? Ale jinak oceňuju, že mi nepřikazuješ, co dělat a co ne. Koukala jsem, že ty ses s tou StB taky docela hádal, co?

MeTB
17. 02. 2004
Dát tip
No, četl jsem na Písmákovi jistě i horší. Tahle se aspoň rýmuje (a to já všude možně podporuji :-) ). Souhlasím s Dušikovou kritikou, kdybych se rozepsal víc, tuším, že bych jen opakoval, co už tu bylo napsáno. Je pravda, že tohle je spíš jednoduchá říkanka než báseň, ale piš dál. Ono něco většího přijde. Tom

Mathew
17. 02. 2004
Dát tip
z toho co jsi tady napsala mám takovej pocit že jsi tak trošičku nafoukaná, ne? schválně jsem se tady u téhle básně krotil abych začínající autorce nezkazil iluze, ale teď toho začínám litovat..

Jediná reakce a ještě ne na moji báseň. Tak to mně teda dost sklamalo. Lidi, pište!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fakt mě zajímá, co si o tom myslíte. NOE1: díval jsem se na tvý věci, ale ty Al-taj-dó jsou nějaký prdlý, ne? To bych dokázala taky, a lidi ti za to ještě dávaj tip, no nevím.

Mathew
16. 02. 2004
Dát tip
je to prostě typická začátečnická báseň, špatná a kýčovitá a milostná..dávám ti tak rok nebo dva na vypsání se..:) hodně štěstí..

Happy
16. 02. 2004
Dát tip
Pokud tě to baví Krásnoočko, nečekej na kritiky a piš. Pokud tě to nebaví, piš o čem tě to baví. My ti dáme zaručeně dobré rady, aby jsme nemuseli jít špatným příkladem. Tvoje dílka psaný srdcem budou vždycky pěkný, uvidíš.

Happy: Děkuju. :)

Zaprděnec
16. 02. 2004
Dát tip
Tak jo, napsalas mi kritiku tak já ti naoplátku napíšu kritiku: Ale jo, neni to špatný, první dva v poho, ten třetí se mi moc nezdá.

Zaprděnec: díky, ty a Happy jste jedni z mála normálních tady.

Zaprděnec
16. 02. 2004
Dát tip
:)) No, tim si nejsem zcela jist.

Hele, potkal si se někdy se Sleeping_Beauty? Co to ze zjev?

Zaprděnec
16. 02. 2004
Dát tip
To nevim, ale zeptej se chroustjazze, ten jí zná hlouběji.(teda , jestli chroustjazz nejseš ty)

Ten je taky nějakej vtipnej. Už jsem ho potkala. Ale dík za radu.

katugiro
16. 02. 2004
Dát tip
řekl bych to samé jako Mathew, jen asi mírnějšími slovy - ale na dopadu by to nemělo nic změnit... :)

Noe1
15. 02. 2004
Dát tip
Hmmm ... máš krásný nick. Posílám úsměv a držím palce.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru