Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nemám ráda

18. 02. 2004
3
0
7392
Autor
Krásnoočko

Nemám ráda když umíraj

kytky co déšť už dlouho nezalil.

Nemám ráda „stroje“ co nikdy neprohraj

a jen penězmi měří cíl.

 

Nemám ráda  „krásné“ chlíváky

co s úlisem mi zboží prodávaj

Nemám ráda překupníky s bodláky

co slibují, však zamlčí ti ráj.

 

Nemám ráda olysalé mladíky

když na popu a hopu ujížděj.

Nemám ráda zpovědi a deníky

mám jen ráda sebe, tebe ... slyšíš!!!  HEJ!!!


sk8ergirl
06. 06. 2004
Dát tip
Tak jsem si přečetla dílo a pak i kritiky a docela se pobavila :-) Jo s_b je už taková, ale na druhou stranu si myslím, že těch věcí už přečetla požehnaně, a tak dokáže rozeznat brak od dobrého díla...a její vyjadřování?No někdy to fakt sedí... Nemám ráda „stroje“ co nikdy neprohraj - tohle je fakt strašný, pokud je tam to "neprohraj" jen kvůli rýmu, tak teda potěš Bože...Daly by se tomu vytknout i jiné věci, ale to už udělali jiní... Ale, abych zase nebyla tak "ošklivá"...vzhledem k tomu, že jsi tohle psala na začátku, je zcela pochopitelná úroveň (věř mi, znám to)...jdu si přečíst Tvoje další díla, abych mohla posoudit, jestli na sobě pracuješ...

Kelis
25. 05. 2004
Dát tip
Tak tu pročítám všechny ty názory a myslím si, že ty různé osobní útoky zde jsou dost hloupé. (A nejen u tohoto díla.) Nemají s kritikou díla nic společného. Každý píše jak umí a jak cítí, jakou má zrovna náladu. Docela Krásnoočko v tom díle chápu. (Alespoň si to myslím.) Přátelé Písmáci neplivejte na sebe!!!!

Kelis: díky, už je to minulost, která tady visí. I já jsem už někde jinde

Kelis
25. 05. 2004
Dát tip
Musel jsem to napsat. To plivání po někom se mi hnusí.

VenusHalley
03. 05. 2004
Dát tip
sleepin' me to netocí... radsi bez psát své astigmatické kritiky:)))

synáček
03. 05. 2004
Dát tip
"Nemám ráda když umírají kytky, co déšť už dlouho nezalil..." Tohle se mi moc líbí...příroda je krutá...a člověk i kdyby se roztrhal...nemůže napravit škody, které vzniknou. Napsala jsi to moc hezky...ani já nemám (totéž) rád. Je to velmi elegantní poukázání na tutéž minci...jejíž druhá strana se rovná hrůzostrašným povodním...Každá mince má přece strany dvě...přitom tu méně nápadnou lidé většinou přehlížejí... TIP...a díky!

VenusHalley
02. 05. 2004
Dát tip
sleepin'- i mistr tesar negdy utne :p

VenusHalley
30. 04. 2004
Dát tip
slipink... ty me nemuzes urazit... jsem zvykla odporovat jincim autoritam... a nemusis hned urazet kazdyho okolo. Z tvejch "kritik"jsem si prestala delat hlavu davno, hned jak jsem zjistila, ze to samy pises skoro vsem. So there:) Night- prauda praudocí

VenusHalley
30. 04. 2004
Dát tip
slipink... ty me nemuzes urazit... jsem zvykla odporovat jincim autoritam... a nemusis hned urazet kazdyho okolo. Z tvejch "kritik"jsem si prestala delat hlavu davno, hned jak jsem zjistila, ze to samy pises skoro vsem. So there:) Night- prauda praudocí

VenusHalley
29. 04. 2004
Dát tip
slipink-intelingenci mame vrozenou. to co pises neni kritika. Slovo sracka, zkratka kritikou nejni...

NIghtRunner
29. 04. 2004
Dát tip
SB: Můžeš napsat, že se Ti to nelíbí. Můžeš napsat, že je to podle Tvýho názoru naprosto nepovedený. Ale - máš zapotřebí, vyjadřovat se tak, jak se vyjadřuješ? Kolik Ti je, prosím Tě? Měl jsem pocit, že jsi poměrně inteligentní bytost. Mám pocit, že jen nedokážeš skousnout, že si to přehnala. Možná jsi měla špatnej den... A třeba to někde v sobě víš... A nebo což.. Což je ta horší varianta - jsi přesvědčena o tom, že máš pravdu. Že vyjadřovat se k dílům ostatních tímto způsobem, považuješ za plně normální. Potom asi není o čem s Tebou mluvit. A mrzíš mě.

VenusHalley
28. 04. 2004
Dát tip
druha sloka se mi líbí, ta ostatni by bylo potreba doladit... ale s těma olysanejma mladíka souhlasím, i když by se to dalo rict i lepe:) Sleepíng- kritiku jste ve skole asi jeste nebrali, co ? Bozinku...

Seča
29. 03. 2004
Dát tip
Mylím že básen je průměrně napsaná.Ano jsou tam chyby,ale mě zaujala ta myšlemka a co at básen chce říct.Moc se mi líbí a i přez chyby v textu dávám tipa tohle je povedený.Mě se líbí.

Madelaine
14. 03. 2004
Dát tip
Zdá se mi, že někteří kritici zapomněli, jak vypadaly jejich prvotní výtvory. Dost možná bychom se divili. :) Kvalitaa dílaa pokulhává, označení za " sračku " si ale podle mě může dovolit jen skutečně sebevědomý jedinec. Proč urážet???? A mimochodem, pobídku k nahlédnutí do Pravidel by měl vyslovit jen ten, kdo sám má pravopis bez chyby.

NIghtRunner
06. 03. 2004
Dát tip
Mnoo.. Tvrdit, že moje dílo je lepší než polovina tvejch je, pravda, velmi zvláštní... Na druhou stranu s_b to pěkně přehnala, a to tak, že něco takovýho by rozhodně neměla mít za potřebí... Docela jsem nestíhal...

Jeheheman
26. 02. 2004
Dát tip
sleeping_beauty: Myslím, že jsi tu kritiku dost přehnala. Asi jsi měla blbej den co..:-)) To se stane, hlavně když ještě k tomu prudí Choust:))) Krásnoočko: Když píšeš metafory pochopitelné jen pro tebe, tak to aspoň musí být i pouhým textem taková hustota, aby ti někdo toho tipa dal:o))

Jeheheman
26. 02. 2004
Dát tip
s_b: Já sem prve myslel, že je ti tak 30.. ale no.. autorka asi nebude moc mladší než ty:))) A ještě jedno mi vysvětli, neznám na celým písmáku ukecanější osobu než tebe, jak to můžeš stíhat?? Buďto jsi přebornice ve psaní všemi deseti a nebo nic jiného než být tady ani neděláš. Ten tvůj výběr je celkem fajnový, ale to už melu z cesty..:)

Jeheheman
26. 02. 2004
Dát tip
Hmmm, už jsem viděl i výrok, jehož jsi autorem, že chroustjazz je debil:))))

Jeheheman
26. 02. 2004
Dát tip
Myslím v celkovém souhrnu napsaných znaků. No dobře, tak ne ukecaná, řekněme komunikativní:-))) Vášeň? No jo no. To jste se zase potkali dva potentáti.. Vypadá to, že on je taky docela komunikativní:) Rozumbrada. Lyryk je velmi podivná persona, má to ho asi moc a nějací chrousti ho budou sotva zajímat. Ale ten Voloďa se chroustovi povedl:)

Jeheheman
26. 02. 2004
Dát tip
Jó:))) A proč myslíš, že ho tak zajímáš:))) Jo, taky mě to tu chytlo, fajn paralelní život:) Dokonce tu mám i klub do něhož i nějací lidové vstoupili:) Ty a chroust, vy dva jste se teda hledali.. To mě zajímá jak ti v tomhle mohl Lyryk pomoct.. to mu jako promluvil do duše?:)))

Petr_Pan
26. 02. 2004
Dát tip
Krásnoočko> Co se metafor týče, myslím, že pěkně to vystihl Jeheheman - "osobní" metafory beru - ale - když už, měly by být více nepochopitelné - víš - např. v tom začátku - kytky, déšť, bezmoc - když chceš vyjádřit bezmoc nad ovlivněním pomíjivostí některých věcí (možná pocuchané vyjádření se, ale - snad v tom najdeš cestu :-)) a k tomu samozřejmě to, že "too nemáš ráda", mohl's volit trošku pečlivěji - kdybys napsala "nemám ráda, když usychají květiny před mým mřížemi posetým oknem a já, ač celou svou bytostí chci, nemohu je zalít..." No - zas asi přiblblý, ale myslím, že je v tom rozdíl, že z toho jde líp vyčíst to, cos chtěla napsat - a - věř mi, že lidé chtěj pochopit to, co čtou - pokud jim to blbě podáš, oni to špatně pochopěj - to je jasný... Důsledkem toho všeho je, že se jim to prostě nelíbí - zkus se nad tím zamyslet a třeba Ti to něco dá ;-) Růženka> Budu-li mít trošku času, určitě Ti podám podrobné, stručné hlášení ;-) Mmch - nechci být vlezlý, ale - postrádám Tvou kritiku pod svým, zatím jediným, dílkem - nikoho bych s tím neotravoval, ale - na tu od Tebe se vyloženě těším :-))

Petr_Pan
25. 02. 2004
Dát tip
1. strofa: Už začátek je postavenej na hlavu - napadá mě jediná asociace - proč je nejdeš zalejt ? Jednoduché - tak - to, co nás mělo vtáhnout do děje a držet nás okamžitě pouští - to jsme vyřešili :-) "stroje" = druh lidí ? Líbí se mi ten výraz. Se zbytkem Tě odkazuji na PČP - hrůza :-) 2. strofa Naprostá blbost - proč o takovejch - ehm - úvahách ? píšeš ? :-) Nemáš je ráda a co ? A nic - prostě je obejdeš...:-) Poslední řádek - no - kdybych v tom neviděl křeč, řek bych, že je to úsměvný, upřímný a hloupý - takhle - je to pitomost. 3. strofa Jestli to má být důležitá a srdcervoucí pointa, tak's jí asi zapomněla napsat - absolutně to nesedí ke zbytku. Ty rýmy nebudu ani opisovat abych Ti ukázal, jak jsou "nízké". Myslím, že zapojovat se do vzniklé debaty nemá smysl...:-)

Carodej
25. 02. 2004
Dát tip
Vzhledem k mládí autorky se ztotožňuji s kritikou P_A_Vlasova.

P_P: Díky za podrobnou reakci, kritika mi nevadí, i když s ní třebas úplně nesouhlasím. Teda taková jako od tebe. Ale když ti někdo napíše jen "sračka", tak opravdu nevím. Nechci se teď zase zaplést do těch debat. Snažím se oné dámě vyhnout, i když ona mne peskuje i za to, že pochválím, že se mi něco líbí (navíc to co pochválila i ona sama) Dost. K tvé kritice: beru bez výhrad všechny výtky ohledně formy a pravopisu. Co se týče významu a smyslu, tam to ale tak bez výhrad neberu. Že to nedává smysl tobě neznamená, že to je nesmysl pro mne. Třebas hned začátek: "Už začátek je postavenej na hlavu - napadá mě jediná asociace - proč je nejdeš zalejt ?" Víš, jsou "kytky" který prostě zalejt sama nemůžu. Možná je to metafora srozumitelná jen pro mne, ale třeba se najde někdo (třeba nějaká holka s podobnejma zážitkama a pocitama) komu to bude jasný a něco jí to řekne. To proč jsem se stala tak neoblíbená začalo tím, že jsem jednomu člověku napsala, že to co napsal je nesmysl a ať píše raději něco jiného. (už jsem se mu asi 2x omluvila a získala "odpuštění"). Řada lidí na to hodně podrážděně reagovala, pěkně mi to dali vyžrat. Já se z toho ale docela poučila. stroje=určtej typ lidí, ano, tohle si odhalit. Nechci tu dělat rozbor, pokud budeš chtít, třebas ti ty metafory a to proč tam jsou tak jak tam jsou vysvětlím nějak soukromě. Napadá mne, že kdyby to šlo do kategorie "Indispozice" mnohem líp by to "dílo" vystihovalo. Ona to indispozice skutečně byla. Dá se to teď ještě změnit?

úplně s tebou souhlasím. Tvoje poznámky mi aspoň něco řeknou ale výkřiky typu "sračka" teda rozhodně ne. A díky.

Mathew
19. 02. 2004
Dát tip
mezi náma, díla sb taky nějak moc nežeru, ale že by byly horší než tohle..hm...

P_A_Vlasov
19. 02. 2004
Dát tip
Proč mám takovej dojem,že v těchto KRITIKÁCH se jedná jen o urážení a pomlouvání lidí.........abych řekl pravdu,je mi z vás opravdu, a jak by řekl básník, na blití. no a teď k dílu....je docela jasné vyjádření,nečeho z čeho je opravdu špatně......není to sice suprově podaný,ale zas to není špatný..část: "Nemám ráda „stroje“ co nikdy neprohraj" není moc dobře napsaná,ale to se dá lehce změnit...co třeba:! Nemám rády "stroje" co nikdy neskončí..a jen penězi měří cíl.." je to otrošku více rýmované.

Mathew
18. 02. 2004
Dát tip
dost velká zrůdnost...to je tak schválně?

Promiň, proč zrůdnost?

Mathew
18. 02. 2004
Dát tip
nemám sílu říkat proč..počkej až přijde sleeping beauty, tak to rozebere, já fakt nemůžu..

no dobrá, ale musím se pousmát :))).mně jste vytýkali že jsem nekonstuktivně kritizovala.A doufám že StB už dá pokoj, nemám náladu se s ní hádat.

Mathew
18. 02. 2004
Dát tip
já jsem nikomu nekonstruktivní kritiku nevytýkal, když je něco sračka tak se to nedá říct konstruktivně..

Rozervanec
18. 02. 2004
Dát tip
je to drsne..a trochu me tam rozhodil - Nemám ráda „stroje“ co nikdy neprohraj - nejak me to slovo neprohraj rusi......

Math: "Sračka pro mne" nebo "Tohle mi připadá jako sračka" - takhle mně to tady učili vyjadřovat kritiku. Nebo ty patříš taky k těm, co mají absolutní pravdu? A patent na jediný možný vkus? Víš tady vůbec nejde o to jaké to je, ale štve mě, že se tu neměří stejným metrem. Rozervanec: beru to jako poklonu :))))

Mathew
18. 02. 2004
Dát tip
ale pokud řeknu že je to sračka tak je snad jasný že je to jenom můj názor..co jako myslíš tím metrem?

dvojí metr-mě, za to cos udělal teď ty, dost vynadali, to tím myslím. Ale budíž, tys to nebyl.

Noe1
18. 02. 2004
Dát tip
chroust: to :))))))))))))) je na dílko? Já na to spíš :-(((((((((((

Mathew
18. 02. 2004
Dát tip
chroust : s tímto umýslem jsem autorku rozpracoval..aby byla připravena na příchod sleeping..:) ho ho hou!

Noe: no další do sbírky, to se tu nemůže ukázat někdo normální?

Noe1
18. 02. 2004
Dát tip
No(e) comment :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) tady? a normální?

MeTB
18. 02. 2004
Dát tip
Pořád to není na můj tip, ale cítím krůček vpřed - prvni dva verše se mi libily. Jo a vy ostatni (tedy Mathew a Chroustjazz): Nestraste lidi, jo? :-) Pripadam si, kdyz to ctu, jako by mel prijit Darth Vader; tim chci rict, ze neni treba mytizovat... :-)

MeTB
18. 02. 2004
Dát tip
Uz mam nejake zkusenosti za sebou - vim uz treba, ze jsem ubohy a tak. :-) Ale rikam, lepsi mlada a drza silna osobnost, nez konzervativni starec, no ne? :-) Tom

Fou_
18. 02. 2004
Dát tip
jéjej, počkejte, až příjde s_b !

Fou_
18. 02. 2004
Dát tip
já to říkala....:))

S_B: ha,ha,ha ... krásná, vtipná, vzdělaná ... skoro je mi tě líto že musíš žít v takovýmhle nedokonalým světě ...co to je za kritiku - "sračka"? Příklad konstruktivnosti. Ta moje dnešní věc je lepší než polovina tvecjch "děl".

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru