Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vesmírný románek

02. 03. 2004
11
0
7258
Autor
Krásnoočko

Na tmavomodrém
parketu podvečera
se švihák Měsíc
dvoří Večernici.

 

Slunce,

v rozpacích,
zapadlo za obzor
a tiše se rdí.

 

Ti dva milenci budou
kolem sebe kroužit,
něž spolu potajmu
také někam
zapadnou
.


Mnauprsk
28. 04. 2005
Dát tip
moc pěkný*

Danny
19. 11. 2004
Dát tip
líbí se mi... a připomíná mi moji pohádku "O Zemi a měsíci"

ajlla
22. 06. 2004
Dát tip
Romantická krása :o)*

chikvadrat
26. 05. 2004
Dát tip
za ten konec *t

Kryton
23. 04. 2004
Dát tip
velmi pekny postreh, zvlaste pak pro ty, co zboznuji vecerni/nocni oblohu :o) jsem jeden z nich :o)

Simona
20. 04. 2004
Dát tip
líbí ;o)*t

Vesuvanko a Cannisho, děkuju :))))

vesuvanka
12. 04. 2004
Dát tip
To se Ti povedlo,zaslouzi tip.

Mishulda: Dík za reakci. Plicník: Díky. Jsem občas ráda naivní. Ale realita mne z toho často docela tvrdě vyvádí :)))

Plicnik
05. 03. 2004
Dát tip
realita je potvora :-)))) naivita je v tvorbě super - potěší :-)))))

Carodej
02. 03. 2004
Dát tip
Není to špatné, hezký postřeh. Jinak bych napsal spíš "na tmavomodrém, než "na tmavě modrém".

Dero
02. 03. 2004
Dát tip
Já už jsem si říkal, že ses tak zlepšila od té doby, co jsme se naposledy výrazněji potkali (jak jsme se chytli, no ... nic :o) a Ty pak tu krásnou báseň téměř zabiješ slůvkem "diskrétně" ... to je velká škoda. Ale na tip bych to přeci viděl ... (uděláš něco s tím diskrétně, prosím?) ... ***

Boolish
02. 03. 2004
Dát tip
Ten nápad se mi moc líbí, asociace mi teď hlavou lítají *t A tak to mají skoro každý večer...

Carodej: díky za nápad, opravím. Dero: taky nic ve zlým :)))), asi nema moc smysl tu vysvětlovat v čem jsem to před půl měsícem žila a jak mě všechno a všichni ... no už je to snad za mnou.To "diskrétně" je tam dost úmyslně. Ale budu přemýšlet, jak ho nahradit. Nemá za cíl vyčnívat ani provokovat, spíš tomu dodat takový "spiklenecký" nádech. Nevím jestli to dokážu vyjádřit. Boolish: díky, vzniklo to koncem minulého týdne - uzoučký srpek vedle něj ta jasná hvězda (Chrouste vím že je to planeta :)))) a ještě zbytky slunka za obzorem - to byl nádhernej večer. Chroust: dufala jsem, že někdo poukáže na to, že Měsíc kolem Venuše nekrouží :)))))). Tys to ale udělal naprosto epesně. Hodně jsem se pobavila.

Dero: co tak "potajmu" nebo "nepozorovaně" ? Jak by se ti to zdálo?

Dero
02. 03. 2004
Dát tip
Teď je to super. :o) Díky.

Lyryk
02. 03. 2004
Dát tip
tedy Krásnoočko... nechat si mluvit do výběru slov .-)) bych nedokázal .-)

To víš. Učím se. A myslí, že obě ty změny té básničce dost pomohly. U tebe se ale nedivím, že by sis do toho mluvit nenechal. Mimochodem, prosím prosím, mohl bys odstranit ten hákový kříž na mé autorské straně. Psala jsem ti o tom minulý týden a nevím, jestli si moji zprávu dostal. Dost mě tam štve.

S_B: je to tam vidět. Kdyby nebylo tak si nestěžuju. Matt odmítl sám s tím cokoliv dělat, jen si ze mne dělal dál srandu a vysmíval se mi, že s tím Lyrik stejně nic neudělá. Já tam to svinstvo prostě nechci. A že je to svinstvo, na tom bychom se snad mohly shodnout i my dvě.

S_B: to že to tam Math dal je provokace, hákový kříž je svinstvo každej máme své limity, a pro mne je představa, že na mé stránce je (třebas na první pohled neviditelný) nacistický symbol za hranicí tolerance. Byla bys k tomu symbolu stejně otupělá, kdyby ti za války prapředkové museli nosit na kabátě jiný symbol a kdyby se ti polovina příbuzných nevrátila z koncentráku?

Mishulda
02. 03. 2004
Dát tip
Začátek se mi líbil, ale to slunce mě nějak zabrzdilo:/ M.H

Lyryk
02. 03. 2004
Dát tip
já jsem taky proti tomu, aby se tyhle symboly objevovaly na autorských stránkách; dám technicky zanedlouho všem možnost, aby se mohli podobným nepříjemnostem bránit; a nehádejte se .-))))

S_B: To nemá opravdu cenu. Je vidět že se nedomluvíme, prostě buď nejsi schopna pochopit, že jiní lidé vidí a cítí svět jinak než ty, nebo - což je pravděpodobnější - se o to vůbec nesnažíš. Tvá argumentace je demagogická a pro mne absurdní. Je mi jedno co máš v knihovně. Není mi jedno co mám na Internetu na své autorské stránce. Tebe se to netýká tak do toho laskavě už nestrkej nos. Tohle je poslední má reakce v téhle debatě, ať si odepíšeš co chceš. Jsem od tebe zvyklá na ledacos, už mne od tebe nic nepřekvapí. Na neshledanou.

Lyryk: tohle opravdu byla příjemná debata. Ale nikam nevedoucí. Už se do nich nebudu pouštět. Za technickou možnost dík.

Mathew
02. 03. 2004
Dát tip
krásnoočko aspoň nekecej, neřekl jsem že s tím lyryk nic neudělá - naopak jsem si myslel že mě zase smaže ( pardon, zablokuje ) a vysmíval jsem se proto že je mi to jedno.. a jinak...jak dlouho budou ještě všichni posraní z hitlera a z druhé světové?? myslím že by měl ten starej čurák radost kdyby viděl jak se tady šedesát let po něm klepeme strachy a mlátíme se do hlav kvůli symbolu kterej si obšlehl z asie.. hele, neskonale mě mrzí tvoji židovští předci nebo tak ale..co mám dělat? mám zabetonovat všechny symboly a hákáče a tvářit se že je to ďáblovství? ne ne..je to obrázek a tím že bude zveřejňovanej z něj sejmeme jeho démoničnost..jasný? a jinak..myslím si že jsi asi hloupá..

Plicnik
02. 03. 2004
Dát tip
krásně naivní :-) pro křehkost a iluzivnost dávám *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru