Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Truchlivá balada o kočce, trnu, kapkách a kamenu

17. 08. 2000
6
0
3699
Autor
PS

věnuju Merlíkovi :o)

kočičku dnes bolí tlapka krev jí z tlapky pořád kapká my jí však trn vytáhneme zapíchnem ho do kamene z kamene teď tryská voda trnu bylo v tlapce škoda P.S. teď jsou všichni spokojení v kameni už voda není bez závlahy nám trn uschnul konečně jsem taky usnul
PS
28. 05. 2003
Dát tip
Jak jsem se sem teď vrátil, tak si jen uvědomuju, že nejvíc zaujme to, co člověk vůbec nemyslí vážně. :o) (V té souvislosti vnímám v jiném světle např. bouřlivé diskuse o smyslu Písmáka, jeho redakce atp. :o)

A co takhle uschl - usl ? Nebo usch´ - us ?

PS
09. 10. 2000
Dát tip
:o) Tak tahle básnička jednoznačně zvítězila v hitparádě ohlasů. :o))) Sadaf to tou autodráhou korunoval! Dík za ty myšlenky, zavazuje mě to vám ještě někdy něco vymyslet. :o)

Sadaf
07. 10. 2000
Dát tip
Tak tohle si dám líbit!!! Miluju hračky a tohle dílko mi připadá, jako by jsem dostal pod stromeček autodráhu. Potěší a zahřeje, nezbývá tIpnout:-)))

Koom
02. 09. 2000
Dát tip
Huh, to nema cenu chvalit :-) T(R)IP

Merle
31. 08. 2000
Dát tip
PS: asi si změním nick na natvrdlík ;-))))

PS
30. 08. 2000
Dát tip
:o)))) Merlíku, nežereš maso, nepoznáš vtip! :o))))

PS
29. 08. 2000
Dát tip
:o))) Dík za ohlasy, konečně jsem se pořádně zasmál. :o) (teda nad debatou o nick, ne k básničce, jsem rád, že se vám to tak líbilo - mimochodem, po vašich ohlasech tam nacházím úplně nové souvislosti a nové věci - a to je fajn, ne? :o) Roy - víc takových bohužel nemám, bylo to takové to "vytrysknutí" nápadu... Ale určitě ještě takové přijdou. :o) Fany - PSS si říkat nemůžu, protože... No dobře, tak já to tu na sebe bonznu - protože PS jsou mé iniciály. :o) (Ale psssssst, kdo mě nečte, tomu to neříkejte. :o) Má mě číst, pak by věděl. ;o) Anonyme, doufám, že to co jsem řekl Fany jasně vysvětluje, že JÁ tam žádné tečky mít nemám narozdíl od zkratky P.S., kterážto značí post scriptum. :o) (Jednou napíšu traktát na téma "Jak psát správně P.S." :o))) Klárko, no prostě nemám co říct, máš sqělé myšlenky (jako vždy :o). Teď bohužel nemám moc času Tě číst (ani jiné lidi), ale doufám, že pořád píšeš líp a líp a už nic nemažeš! Tani, Mahoney, papouchu - dík. Moji Merlové mi rozumějí! :o))) (A už vím, kdo může za ty zmatky s mým nickem. Merle, když mě vyslovuješ P'S, to je stejné, jako bys vyslovoval P.S. :o) Musíš vymyslet něco lepšího. :o))) A pádý pád je tudíž dobře. :o))) A tajné sdělení autorovo - ten dovětek je o dva dny mladší, proto už ten rým zní asi trochu jinak (to jen abyste se pořád nedivili tomu uschnul-usnul :o).

PS
29. 08. 2000
Dát tip
A sorry, za ten dlouhý výlev, ale určitě se sem hned tak nedostanu... Dík.

Merle
29. 08. 2000
Dát tip
PS: tak ted fakt nevim, jestli to rikam spravne, nebo ne...

Mahoney
25. 08. 2000
Dát tip
hezoučké :-)) Klárka: kucky kuck, nějak mi to "t" zaskočilo v krku :-))

Merle
21. 08. 2000
Dát tip
hň hň hň :)))) ty víš, co na mě platí... konec je přesnej BTW: já tě vyslovuju P'S (ne Pé eS, ani dohromady PS) pátý pád: P'Se ;-))

Anonym
18. 08. 2000
Dát tip
PS víš co je nejhorší? že se neumíš napsat ani sám... kde máš ty tvoje tečky ve tvém nicku?:o)))) ale to jen na okraj:o) slovo kapká je mi moc moc hezké:o) - líbí a rým uschnul - usnul je...no zvláštní;o)

Tanizaki
18. 08. 2000
Dát tip
mooooc hezké... **!!!

Klárka
18. 08. 2000
Dát tip
Anonyme, nedráždi nám PS. Já navrhuji jeho nick nevyslovovat PéeS, ale prostě PS (kupříkladu jako kdyby člověk chtěl říct Pst, ale t spolknul). Na blbůstce mě zaujal tvůj neotřelý přístup k věci. Člověk by řek, že lituješ kočičku, nicméně náhle zjevíš pravdu v celé její velikosti "trnu by bylo v tlapce škoda" - tady se pečuje o trn ! :o)

papouch
18. 08. 2000
Dát tip
bez chyby, až na uschnul / usnul

PS
17. 08. 2000
Dát tip
A prosím všechny - TAKTO se píše P.S. správně (z lat. post scriptum - je to zkratka, tudíž s tečkami :o) Už mě unavuje, jak mě tu furt všichni oslovujou a přitom ke mně nikdo nemluví. :o))) (to jen tak bokem :o)

Roy
17. 08. 2000
Dát tip
Máš-li takových více, stalo by zato zkompletovat a dat najednou do něčeho většího. Mam z toho takový ten pocit, to vnitřní tetelení, jako když čteč dětem veršovánky na dobrou noc od Hrubína, nebo tak nějak. Mě se to líbí, TIPnu si, i když to možná hodně lidí sepsuje. Takže za Já TIP.

Roy
17. 08. 2000
Dát tip
Tentokrát zaškrtnuto. 8–)))

Fany
17. 08. 2000
Dát tip
A co takle si řikat: PSS (výslovnost, stejná nic se neplete)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru