Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SCHRÁNKA-2

31. 03. 2006
1
0
3029
Autor
fungus2

ČÁST DRUHÁ ZÁVĚREČNÁ

Mirek se snažil všelijakými pohyby dostat ruku ze schránky, ale k ničemu to nevedlo. Snažil se zachovat klid a chladnou hlavu, jenže tomu dlouho nevydrželo. Za  chvíli se chodbou neslo velké množství nadávek, které doprovázely rány pěsti do schránky.

„Přeci tady nebudu takhle stát až do večera!“ rozkřikl se a levou rukou si  vytáhl z náprsní kapsy cigaretu. Když jí měl v ústech, tak si jí zapalovačem zapálil. Kouření ho na chvíli zase zklidnilo. Usilovně přemýšlel a poté levou rukou pomalu začal vsunovat otvorem do schránky, ve snaze vytáhnout pravou ruku ven. K jeho nemilému překvapení mu ve schránce uvázla i druhá ruka.

„Do prkýnka, to byl blbej nápad!“ proběhlo mu hlavou, přičemž v ústech převaloval cigaretu ze strany na stranu.

„No, to se z toho pos..!“ vykřikl naštvaně a přitom mu cigareta vypadla z úst. Přitom zahlédl, jak mu mizí pod košilí. Vzápětí pocítil pálení v oblasti břicha, které doprovázel stoupající kouř.

„Ježišmarja! Já tu snad vzplanu!“ vyhrkl, když pálení zesílilo. Pak začal u schránky dělat všelijaké pohyby, kterými chtěl cigaretu dostat zpod svého oblečení. Za okamžik se chodbou ozval táhlý výkřik doprovázený velkou ránou. Při něm se Mirkovi podařilo strhnout schránku ze zdi a zároveň se on ocitl na podlaze chodby. Na ní předvedl několik svíjejících se pohybů, po nichž propáleným místem košili vypadla cigareta.

„Zatracená cigareta!“ rozkřikl se a vztekle pravou botou po ní dupal. Poté se zadíval na propálenou košili.

„Tak to se mi ještě teda nestalo,“ pomyslel si a postavil se. Chvíli upřeně hleděl na své dvě ruce zaklíněné ve schránce a nenapadlo ho nic jiného než schránkou praštit o zeď. Po ráně se chodbou ozvalo zařvání a schránka dostala od něho tolik jmen, že by je ani dlaždič ze svých úst nevypustil.

  Zanedlouho došel ke zvonkům v přízemí. Chvíli se neúspěšně pokoušel hranou schránky stisknout zvonek správcové, která ho znala. A tak se pokusil zazvonit loktem, ale tím se praštil nechtěně o zeď a dostal do něho křečovitou brňavku. Nenapadlo ho nic lepšího než použít svůj nos. Na zazvonění nikdo v bytě nereagoval, načež opět nosem stiskl druhý zvonek. A tentokráte se zpoza dveří ozval mužský hlas.

„Kdo jste?“

„Já jsem pošťák a potřebuju pomoc,“ odpověděl.

„No, mne tady v bytě zamkla manželka a já se nikam nemůžu dostat.“

„To máte teda blbý. To vás zamyká často?“

„Co je vám potom!“ rozkřikl se muž za dveřmi a Mirek se radši rozeběhl po schodech do prvního patra. V něm narazil schránkou do ženy, která za výkřiku spadla a poté začala křičet.

„Pomóóóóc….přepadení!“

„Já jsem pošťák!“ snažil se jí vysvětlit, ale žena řvala dál jako tur na celý dům. Zcela zpanikařil a rozeběhl se po schodech zpět dolů.

„Pomóóóoóc!! Násilník převlečenej za pošťáka..!“ ječela dále žena.

„Zavolám policii! Chtěl přepadnout i mne!“ vykřikl muž v přízemí za dveřmi bytu. Mirek byl naprosto zděšený. Zároveň spatřil, jak po schodišti běží žena a za jekotu mává hrozivě deštníkem. Přitom se otevřely dveře na ulici. Rozeběhl se okamžitě k nim. Překvapený muž ve dveřích sotva před ním stačil uskočit. Poté se však za ním rozkřikl:

„Hej! To je moje schránka!“

„Chyťte ho! Chtěl mě znásilnit..!“ křičela žena s chodby.

„Mne zase chtěl přepadnout..!“ vykřikl muž z okna v přízemí.

Vzápětí utíkal Mirek ulicí pronásledován mužem i ženou a po chvíli se objevila dvojice policistů, která se také dala do běhu. Běh všech poté skončil v nedalekém železářství.

 

 

                                                          KONEC

 

 

 

 


fungus2
31. 03. 2006
Dát tip
Tak to mne těší!!!

kvetanov
31. 03. 2006
Dát tip
Fungusi,dnes mi není až tak dobře,a smích mi nesmírně pomohl.Děkuji.

fungus2
26. 04. 2004
Dát tip
Děkuji o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru