Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S foťákem v posteli

09. 03. 2004
16
0
6455
Autor
horák

Ze série V posteli s Hynkem

„A děti, teď si uděláme žebříček dárků,“ vyzvala manželka osádku auta ke každoročnímu zhodnocení celých Vánoc. Byli na cestě k domovu. Po čtyřech dnech, které strávili návštěvami příbuzných, už se do svého bytu těšili. Obzvlášť Hynek – tolik dní bez počítače začínalo být nad jeho síly.

„Začne nejmladší!“ vyzvala žena malou Verču.

„Tak já mám na prvním místě kouzelnickej kufřík, na druhým barbínu, co byla pod stromečkem u babičky,“ začala ze sebe překotně hrnout sedmiletá Hynkova dcera.

Hynek moc nevnímal, soustředil se na svůj úkol – provézt rodinu bezpečně zatáčkami Kokořínska. Také si začal v hlavě sumarizovat své Vánoce. O prvním místě měl jasno. Digitální foťák si sice koupil sám po manželčině souhlasu („Máš na něj, tak si ho kup,“ řekla doslova), ale pod stromečkem i tak pro děti sehrál malé divadýlko. Málem že nezačaly opět věřit na Ježíška.

„A co tatínek?“ řekla Hynkova manželka a pohladila ho po vlasech.

Dělal, že se dlouze rozmýšlí, a pak řekl na prvním místě fotoaparát, na druhé ze srandy hodil každoroční bačkory od polabské babičky. Pak už to vzal tak, jak ho věci napadly: teleskopická hůlka, fritovací hrnec a  Irvingův román.

 

*********************************

 

V životě měl Hynek devět žen, ale jen jednu si vyfotil nahou. Hned tu první. S Alenou navštívili  nudistickou pláž pár týdnů poté, co se spolu prvně vyspali. Celou dobu, co leželi u vody, si netroufl fotoaparát vyndat z batohu. K autu šli po břehu jezera nazí, což při první návštěvě považoval za úspěch. Většinu času totiž trávil leže na břiše, tolik ho trápila erekce způsobená pohledem na ta kvanta bílého i dohněda opáleného ženského masa. Mezi borovicemi konečně sebral odvahu, vytáhl z batohu půlkilového Zenita, zaostřil na Aleninu postavu a oslovil ji: „Ájo.“

Černobílou fotografii už jedenáct let skrývá ve skriptech laboratorní techniky, u nichž má jistotu, že je jeho manželka nikdy neotevře. Asi by nepochopila, proč skladuje fotku své první holky. Každopádně vůbec nemá zapotřebí jí cokoliv vysvětlovat.

 

*********************************

 

Večer po příjezdu zpět domů se zašil do své pracovny, v commanderu si vytvořil novou složku s názvem the whole life a ukryl ji do vyšší složky s názvem Hynek – práce. Zkontroloval, jestli děti už spí v posteli a manželka u televize, vyndal  ze skript Aleninu fotku a několikrát si ji ofotil svým novým přístrojem. Celou, s detaily, s bleskem, bez blesku, pod lampou s kratší expozicí i bez lampy s expozicí delší. Pocítil, že má minimálně stejnou erekci jako tenkrát, když přišli na pláž. (Rozprostíral deku a podíval se na vedle ležící dívku s mírně roztaženýma nohama. Ačkoliv se tenkrát ženy neholily ani v podpaží, tato měla dokonale oholené snad celé tělo. Stydké pysky tak dávala na odiv Hynkovi i celému světu v  jejich nedefinovatelně živočišné kráse).

Na obrazovce monitoru nebyl se svým výtvorem úplně spokojen, ale jelikož si nedělal o výsledku přehnané iluze, nijak ho to nerozhodilo. Soubor s názvem jednička uložil do složky the whole life, tu do složky Hynek -  práce, odpojil fotoaparát a otevřel si adresář mailů.

Skutečně aktivní kontakty udržoval kromě manželky již jen s tou, která měla číslo sedm. (Nutnou podotknout: manželce říkal důvěrně čtyřko a ona si vždy myslela, že je to kvůli ňadrům, slabým  trojkám.) Sedmičkou byla kolegyně z předposledního zaměstnání. Tak dlouho si říkali, že jsou jen kamarádi, kteří spolu nikdy nebudou spát, až zjistili, že je to nejblbější fráze na světě. Frázi poněkud pozměnili („Jsme prostě kamarádi, kteří si to občas rádi udělaj. Je to takové bohatší kamarádství.“) a kupodivu udrželi poměr, přestože  Hynek  změnil zaměstnavatele a podobnými frázemi nakrmil, ještě osmičku a devítku.

„Ahoj Leni! Nemohl bych si tě někdy nafotit … anebo … nemáš nějaké nestydaté fotky do mého privátního fotoalba? Dělám si takovou malou sbírečku,“ napsal jí. Byli fakt dobří „kamarádi“, byla jediným číslem, se kterým nebudou problémy.

Odeslal mail. Zmáčkl na fotoaparátu červené tlačítko power, přesunul přepínač na poloautomatický režim, otevřel blesk a pro jistotu nastavil redukci červených očí. Přesunul se do obýváku. Manželka klimbala v křesle, na sobě krátké šaty na domácí donošení (anebo to je zástěra?), kalhotky a podprsenka jako vždy přehozené přes opěradlo židle. V rozkroku bylo vidět několik zlatavých chloupků. V pornočasopise by to asi neotiskli, ale ze zkušenosti věděl, že ho více vzrušují nenápadné detaily než nohy za ušima, mezi nimiž zeje vlhká prázdnota. Vypnul blesk, který by mohl ženu vzbudit předčasně, zapřel se rukama o konferenční stolek a odmáčkl spoušť. A pak ještě dvakrát. Opět cítil vzrušení, k němuž přibylo i podivné mrazení ze strachu, když se dotkl překřížených nohou, aby si je upravil do přece jen nestydatější polohy. Byl nadšen. Netušil, co snímků se mu podaří nadělat, aniž by se manželka vzbudila.

Přesunul se zpět do pracovny.

V pravém dolním rohu obrazovky blikala obálka, nedočkavě na ni kliknul. To by fakt byl recht, kdyby se mu dnes podařilo z plánované kolekce nastřádat celou třetinu. Mail byl skutečně od Lenky.

„Posilam neco ze sbirky toho meho parohace,“ stálo v dopise.

Teprve nyní si Hynek všiml, že dopis má i přílohy. Dokonce šest  zazipovaných příloh. Nazvané jednicka, dvojka, trojka, ctyrka, petka, sestka.

Nedočkavě otevřel jedničku. Na třech černobílých fotografiích se choulila do deky dívka s poďobanou pletí v obličeji. Trochu zklamání, že i jiní mají takto dobré nápady. Rychle otevíral soubor za souborem. Nechtěl se dívat na neznáme dívky, chtěl jen zkompletovat svou sbírku, aby si mohl v klidu zamasturbovat nad dobře odvedenou prací a jít konečně spát. Lenku našel pod číslem pět. Snad padesátka  velice odvážných fotek mu vyrazila dech. Začal je přesouvat do své složky s názvem sedmicka.

 

****************************************

 

Už chtěl počítač vypnout, když ho napadlo podívat se, jaká žena se skrývá v přijatém souboru s názvem sestka.  Hynka polil pot …


blbjenka
18. 03. 2004
Dát tip
tak čísla jo? no dobrý... maminka měla pravdu... některý chlapi sou fšichni stejný :(

Ketynka
16. 03. 2004
Dát tip
Asi nema cenu to nejak kritizovat...libilo se mi to...

Nicollette
15. 03. 2004
Dát tip
ale ten konec je teda... kruťáckej.... :-)))) Nechápu, kde bereš pořád tu fantazii... styl nehodnotim, ten je bezesporu origiš a bez chyby, ale ty nápady:-))) ***

Elyn
13. 03. 2004
Dát tip
se zatajeným dechem.... jsem spíš čekala, že se manželka vzbudí nebo tak něco ..:) *

JiKo
12. 03. 2004
Dát tip
Tím chcete říci, že kdo to neodhadl dopředu nečetl povídku pozorně?

Toxman
12. 03. 2004
Dát tip
_JiKo_: Paranoia ? Spiknutí ? Řekl bych, že ne. :o)) Chtěl jsem říct, jenom to co jsem napsal. Nic dalšího mi prosím nevkládejte do úst... Pokud pointu někdo dopředu neodhadnul, má pouze jiné "zkušenosti z nichž vychází" a s pozorností to vůbec nemusí souviset. Tečka.

Yossarian
12. 03. 2004
Dát tip
ale houby, nic takovýho sem netvrdil :o)

Toxman
11. 03. 2004
Dát tip
_Jiko_: Myslím, že takhle to horák nemyslel... Spíše chtěl naznačit, že k básničce může napsat každý skoro cokoliv (někdy dokonce aniž by ji četl :) a asi nebude daleko od pravdy (zvláště když popíše své subjektivní vjemy). Naopak pokud se chce někdo vyjádřit k povídce, musíš si ji přečíst (bývá většinou delší než báseň a to spoustu čtenářů-Písmáků odradí anebo ji jen tak prolítnou a nemají čas se zastavit, aby stihli zase něco dalšího). Tím, dle mého soudu, nechtěl vůbec říct, že pindáš, pouze si posteskl, že autoři prózy jsou zde hold v nevýhodě. Nemůžu za horáka mluvit, ale mám pocit, že chtěl vyjádřit právě tohle. :)

MYSELF
11. 03. 2004
Dát tip
Pekné a trpko úsmevné. Pomerne obratne napísané. Na jednu drobnosť by som predsa len upozornil. Slovíčko "commander" trochu zadŕha. Každému iste dojde, čo tým bolo myslené, ale predsa nie okamžite. Sám pracujem s počítačmi denne, ale "commandre" nie sú jediní file manažéri či navigátori pracujúci s adresármi a súbormi. Neoficiálne, v rámci slangu ich síce je možno tak nazvať, ale vzhľadom na Hynekovu zanietenosť do počítačov načrtnutú na začiatku príbehu sa mohlo jednať aj o zaužívaný názov nejakej hry alebo čohosi iného, podobne odvádzajúceho od kontextu, in my humble opinion. Ale to je len drobnosť. Celé mi to trochu pripomína Maxima E. Matkina a ten štýl mám rád. A dlhé ani natiahnuté to nie je - to že tam nevystupuje kvantum ľudí, neznamená, že poviedka zákonite musí mať dva riadky. Jednoznačný TIP.

Yossarian
11. 03. 2004
Dát tip
tahle povídka je na tvůj průměr dost "bez servítek" :) přiznám se, že konec jsem odhadl dopředu, ale to zřejmě většina pozorných čtenářů taky děj tím jistě nijak neutrpěl more stories from nuda beach, please! :o) *

JiKo
10. 03. 2004
Dát tip
Ty jako autor zde asi už nemusíš žádat o hlubší kritiku, není proč. Stylisticky zvládnuto, gramaticky jsem se nikde nezasek, jediný co bych snad měl - je to dlouhý. Vzhledem k počtu osob a obsazení se povídka čtenáři odvíjí možná pomaleji než by chtěl a může některé lehčí povahy začít nudit :-) Ale neber mě vážně. ps: napoprvé mi nedošla pointa, ale po chvíli jsem se chytl :-)

horák
10. 03. 2004
Dát tip
to jiko - a to jsem tu pointu zamýšlel ještě více zatemnit :o( povídky se tady vůbec obtížně čtou, když chce na sebe člověk upozornit, musí hodně přečíst, hodně kritizovat - tím pádem čte mizerně, je jednodušší prolétnout básničku, něco k ní pindnout atd, to ale neříkám žádnou novinu, prozaici jsou prostě v nevýhodě

Toxman
10. 03. 2004
Dát tip
Zatemnit ??? Něco podobného jsem čekal už od příjezdu domů... a úplně jasné to bylo po „Posilam neco ze sbirky toho meho parohace,“ stálo v dopise. aby to bylo nečekané, tahle věta měl být asi tak předposlední. Jinak bez výtek... ona Ti to manželka už stejně spočítá sama :o))*

Franklin
10. 03. 2004
Dát tip
hezký... =o)

JiKo
10. 03. 2004
Dát tip
OK, OK beru paxem tenblbec jenom já.-)) ruším ruším Ale souhlasím s tím, že tu citelně chybí možnost si to rozumně vytisknout. Tím vzkazem chceš mimochodem říct, že tady jen pindám? OK nemusím tě číst, když myslíš, že jsem pindal.

katugiro
10. 03. 2004
Dát tip
:) * ty moje kritiky jsou už úplně na vochomůrky...

Seregil
10. 03. 2004
Dát tip
Skvělý.... avizuji...

Rimmer
10. 03. 2004
Dát tip
Taky sem asi něco pindnu... eaa... mně se to líbí moc. Jsem na tvoji tvorbu prostě ujetej. Je bezva, že pořád cítíš potřebu psát pro radost, ale znám pár peridoik, kde by se i tahle povídka dala zpeněžit :) *tip A dej si hlavně bacha na čtyřku. Tohle nemusí dopadnout dobře. Příště by dumala daleko déle, než by svolila, abys k Vánocům koupil něco sám sobě.

studanka
10. 03. 2004
Dát tip
paráda...

kawa
10. 03. 2004
Dát tip
Báječné! :-) Jsem ráda, že Tě zase mohu číst *

Robert
09. 03. 2004
Dát tip
*

Robert
09. 03. 2004
Dát tip
*

Dero
09. 03. 2004
Dát tip
No jo ... moc pěkné vyprávění, ač máš lepší. :o) ***

horák
09. 03. 2004
Dát tip
co porad mate s tim lepsim - ja mam radost, ze jsem po case zacal psat pro radost a ne jen pro prachy :o)

Dero
09. 03. 2004
Dát tip
Inu, máš pravdu - žádné lepší. Pořád to jsou příběhy, po kterých se sluší říct: "Žjova !" ... :o))

no..neodpustím si jedno malé..možná trochu škodolibé "checht" ;) T

Andulka
09. 03. 2004
Dát tip
;-)*

Sama
09. 03. 2004
Dát tip
:o)) vtipná a docela roztomilá věcička *****

Gerzon
09. 03. 2004
Dát tip
T*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru