Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hrajete si?

13. 03. 2004
9
1
15675
Autor
papouch

Ačkoliv v technickém průkazu mého těla se stkví datum výroby vyvolávající u mnohých z vás pohrdlivý úsměv na tváři, datum, kdy Cadillacy, Chevrolety, či Buicky se pyšnily mohutnými zadními křidélky a Elvis Presley rukoval na vojnu, stále si hraju. Hraju si impulsivně (tehdy se psalo -s-) a jakoukoliv krávovinu, která mě napadne a nezavání podpálením baráku, nebo zásahem naší chrabré policie musím co nejokamžitěji převést ve skutečnost.
(Vás, držící v ruce před chvílí nalezený klacek nekáká plot z vlnitého plechu?)
Proto mne včera, ve vaně plné mydlinek ponořeného, neskutečné zvuky vyluzujícího a bubliny z huby vypouštějícího napadlo zeptat se vás:

HRAJETE SI TAKY ?

Nebo se v té zastydlé pubertě postupně přecházející v senilitu plácám sám?
Nemyslím takovéto dospělácké "hraní si na hraní" - že stavíte letadýlka, paříte gamesy na pécku, nebo štrikujete svetříky; myslím takové to opravdu dětské přímočaré a čistomyslné hraní si, kdy ať je ptákovina sebepitomější, není důvodu, či zákona. proč ji okamřitě neprovést.
Já - například (když už jsme v té vaně) - se občas pokouším dlaněmi zastavit proud vody řinoucí se ze sprchy. (Vzhledem k tomu, že po tomto experimentu je nutno v koupelně vymalovat a že tento experiment mne láká nejvíce právě tehdy, je-li v koupelně vymalováno, koupelnu raději nevymalovávám již několik let.) Nebo - zkoušeli jste někdy ruční sprchu, z níž tryská voda, použít jako mikrofon a při fixní představě, že jste zpěvák pop-music do té sprchy zpívat? A víte, co je dost obrovská sranda? Dát do odtoku z vany ping-pongový míček...!
...To jsou jen některé z mých hrátek vodních, samozřejmě, že škála mých pitomůstek je obrovská a neustále se rozrůstá. Život totiž přináší různé situace a ty je nutno využít a obrátit ve srandu.
Proto se vás ptám, a hodně, opravdu hodně mě zajímá:

HRAJETE SI? JAK?




p.s. Prosímvás, pánové, nepište mi sem takový ty věci, jako že si rádi hrajete s pindíkem... a dámy, prosímvás, nepšte mi sem... no, vy to nepište taky. ;-) Chtěl bych si zde počíst o tom, že si umíte hrát jako sluníčkové děti a třeba nachytat trošku paprsků jako inspiraci do dalších hovadinek, které v budoucnu ještě provedu...

dík :-)

1 názor

tOjik
04. 01. 2007
Dát tip
jA si zas ve vane narvu tu hubici od sprchy celou do pusy,pockam nez se mi naplni zgrane a pak smeruju proudy vody cakajici mi z koutku tak,aby kazdy zasahl jedno koleno.

Toxman
07. 02. 2005
Dát tip
Danny: Právě se chystám instalovat Windows server 2003 - to si člověk ještě asi vyhraje, než to bude všechno chodit jak má. ;-))

Kačírek
06. 02. 2005
Dát tip
jo a eště sem si vzpomněla: na laborkách někdy hrajeme střičkovou :o) (válku)

Jasně, Sobí si nejraději hraje s Hnuscem a Hnusec zase se Sobí. Na maminku a na tatínka. A taky si rádi hrajem s ptáčky.

Danny
05. 02. 2005
Dát tip
já když jezdím v MHD tak dýchám na sklo a kreslím si obrázky... taxi hraju... :)

...nó, tak například cestou do školy se dá chodit jen po dlaždicích určité barvy (nebo jen po obrubníku, prostředkem silnice, poslepu, pozadu, závodit s ostatními chodci - „schválně, jestli budu na rohu dřív než tamta paní 5 metrů přede mnou?“, jen po bílých nebo tmavých pruzích zebry – to už zmiňovala Erin, leč Slůňo se tím moc rádo baví), vyhlížet „dobrá znamení“ (kominíka, 2 jeptišky, zelenej trabant, čtyřlístky, několik aut stejné barvy vedle sebe – Slůňo jednou vidělo 11 červenejch aut za sebou nebo trikolóru ze škodovek:) )... ...pro ukrácení přednášek jsou dobrý přenosný šachy nebo člověče nezlob se, všecky hry na čtverečkovaným papíře (fotbal, piškvorky, lodě...), nemáme-li čtverečky, pak si můžeme poskládat z obyčejného papíru několik origami zvířátek (případně solniček, lodiček, parníčků, čepiček, vlaštovek, papírových koulí...) a hrát si s nimi nebo je nechat kolovat (pošli to dál) a dívat se, jak se tváří (jak si hrají) ostatní, nebo hrát se sousedem jakousi obdobu čáry (každý si na jednu polovinu papíru několikrát obkreslí minci – obvykle pětikorunu – a potom se trefuje do koleček na sousedově půlce), skládat nějaké menší puzzle (i vlastní výroby – z rozstříhané pohlednice nebo nějakého obrázku), rozstříhat noviny a vytvořit dadaistiskou báseň, psát kolektivní báseň na přehýbaném papíře, vymýšlet nebo luštit různé křížovkolušťovky nebo si posílat šifrované dopisy (morseovka, hobitovské runy, obrázkové písmo...)... ...ve větším stádu slaví úspěch různé variace na tichou poštu, pantomimu, dědeček měnil... (znáte to? každá skupinka dostane jednu sirku, kterou má za úkol vyměnit s cizími – kolemjdoucími lidmi za co nejlepší úlovek a samozřejmě si zapamatovat cestu k němu: například sirka - brambora - kalendářík - propiska - pingpongový míček - papírové kapesníky -jiná propiska - pytlík bonbónů...)... ...a zkoušeli jste někdy na kopírce okopírovat svou vlastní ruku nebo jinou část těla?... ...změřit, jak dlouhý je toaletní papír nebo kolik pasty se vejde do jedné tuby, popřípadě, je-li to pravda o té žárovce v ústech (– i když zrovna tuto srandu by si Slůňo radši odpustilo)?... ...nebo dělat xichty či jinak rozesmívat telefonujícího člověka?... ...& Slůňo miluje hrát si na tetovací salón, musí být ovšem po ruce gelovky, inkoustovka, fixy na tělo nebo henna & někdo, kdo se nechá pomalovat... ...& někdy v budoucnu by se rádo projelo šalinou „na netopejra“...

Jasně, že si Slůňo hraje – třeba se stavebnicema, jako jsou karty, domino, párátka, pivní tácky, víčka od pet lahví, oplatky, slané tyčinky (krásné pyramidy a pagody!), rumové kuličky (kouzelní sněhuláčci! Jen ta kámoška, u které jsem byla na návštěvě, se nedívala 2× nadšeně, jak že to zacházím s jejich cukrovím...), samozřejmě si hraju se zvířatama (třeba s potkanem na schovku v posteli pod dekou), taky nebylo špatný si hrát s kámoškama na sáňkování (– pravda, nebylo to úplně ono, jelikož byl zrovna srpen a neměly jsme sáňky, ale přesto mohu říct, že sáňkovat lze i na igelitu po orosené louce – je-li zároveň nakloněnou rovinou:) )... ...pokračování zas někdy příště:o)

Kačírek
28. 01. 2005
Dát tip
nevi, jestli si přímo hraju, ale udělá mi obrovskou radost jenom takovou kravinu vymyslet, už to ani nemusim realizovat (někdy) a někdy zase jo, třeba když jsme tuhle s Morasten šly na hřbitov.... ale umím se radovat z maličkostí, z toho, že na mariánský skále se udělaly rampouchy, z toho, že u nás teď napad první sníh, z toho, že se ráno, když jdu do školy, třpytí, z toho, že mi náš pejsek přiběhne naproti, i když mě vůbec nemá rád a jenom čeká, že sem mu něco přinesla, z toho že jsem dneska koupila ségře (kterou někdy fakt nemusim) kytku k narozeninám, z toho, že teď sedim tady. :o) a to byl jenom dnešek a nezahrnula jsem milion dalších věcí, ze školy. :o) ale inspirovalo mě to Papí, od teď budu všechny kraviny, který mě napadnou a který budou jenom trochu realizovatelný, důsledně realizovat. :o)) dík :o)

crayfish
12. 05. 2004
Dát tip
My šli jednou v hospodě s kámošem na záchod a na tý chodbě, co k němu vede, jsme si začali hrát na letadla. Znáte to - rozpažíte ruce a lítáte. Můžete zatáčet, přistávat, vzlítat, cokoliv. Samozřejmě s patřičnými zvukovými efekty. Pak jsme začali pořádat nálety na hosty jdoucí chodbičkou na záchod. Situaci jsme dovedli k dokonalosti. Vzájemně jsme se kryli, nalétávali si do nejvhodnějších palebných pozic a samozřejmě stříleli z kulometů. Vzájemně jsme si hlásili úspěšné sestřely hostů, zvláště když šli ve skupinkách. Abychom v tom neměli bordel. Nejlepší bylo, že cizí lidi to nikdy nevytočilo. Dvě holky dokonce duchapřítomně podnikly odvetný protinálet. (musím bohužel přiznat, že mě jedna z nich sestřelila). Nasral se kluk naší kamarádky, co tam byl s námi poprvé. Je pravda, že byl zhulenej, ale docela nás dostalo, že pak svou nasranost vysvětloval tím, že prej jsme ho chtěli "sestřelit". My ho totiž předem verbálně varovali, ať neodchází od stolu, jinak že ho sestřelíme. No, každej má asi se sestřelením svý (a jiný) zkušenosti. :-) A čeština je holt krásnej a pružnej jazyk... :-)

ulita
12. 05. 2004
Dát tip
crayfish: u toho bych chtěla bejt, fakt :)) Já jsem se zase kdysi s jedním kamarádem pokoušela telefonovat z poštovní schránky... nic moc.

Dědouch
02. 04. 2004
Dát tip
Já si pouchu taky hraju s pindíkem, jax řikal...Čekam dalšího potomka, ví se akorát že to bude cera a narodit se má někdy v srpnu. Panebože přijeť a zachraň mě...

Šminka
16. 03. 2004
Dát tip
Proklí, se mejlíš,ta mísa stojí dva litry:-/ Ale složit se na ni by za tu srandu stálo:-D

Prokletí
16. 03. 2004
Dát tip
Šmí: jedna nula sem.... jedna nula tam... ;o))))))))) m.

Šminka
16. 03. 2004
Dát tip
Proklí: nula sem, nula tam, muzikanti, hrejte....;-)

Prokletí
16. 03. 2004
Dát tip
Má to být narážka, že mám postavu jako lesní roh? CO? ;o) m.

zolli
16. 03. 2004
Dát tip
jojo mísa stojí 2litry já tam byla.....

Bacil
15. 03. 2004
Dát tip
Papoušku, jedu v tom samozřejmě s Tebou :-)) šéf se mě zrovna onehdy ptal, kdy už konečně vyjdu z puberty :-)) ale já myslím, že nikdy :-))

DušíK
15. 03. 2004
Dát tip
Já miluju ty kalužiny. Prostě když vidím kaluž, tak nemůžu odolat ... Čím hlubší, tím líp. Prostě jdu a jenom sleduju, jestli bude tak hluboká, že mi nateče do bot. Kdo couvne je baba! Do mělkejch je zase suprový skok snožmo s nohama u sebe(tohle už jen beze svědků), aby si člověk nevohodil druhou nohu. Taky ujíždím na barevnejch dlaždicích a na přechodech pro chodce (jenom po bílejch :o) a kdo šlápne na dekl od kanálu, musí se vrátit a obejít ho 3x proti směru hodinovejch ručiček !!!

Prokletí
15. 03. 2004
Dát tip
Mnó, já si teď hodlám hrát na pana učitele, protože mamce je už úpřes padesát a neumí plivat do dálky ;o)))) Tož jí to budu učit ;o)) ALL: BACHA, NA RECESISTY JSOU V IMPERIALU PŘIPRAVENÝ!!! MÍSA KOBLIH STOJÍ DVĚ KILČA ;o)))) m.

ulita
15. 03. 2004
Dát tip
Souhlas s Lee - záleží na okolí :) a taky - ale to nikomu něříkejte - hraju ráda divadlo, konkrétně komedie. V Knize šťastné ženy, kterou jsem zdědila po babičce, to vyloženě doporučují jako zpestření partnerského vztahu...:))))))))

Prokletí
15. 03. 2004
Dát tip
ulito: V Čtyřlístku, kterej jsem nezdědil to nebolo :(((( m.

Toxman
15. 03. 2004
Dát tip
Já si moc nehraju a když jo, přece to veřejně nepřiznám :) ... teď v zimě ale dělám občas před barákem ze stop bludiště (protože kresba nebo nápis se tomu moc říkat nedá :). Jinak s počítačem si člověk (já) vyhraje celkem dost a to teď rozhodně nemyslím (jenom) gamesy... Dokonce na sobě v poslední době pozoruju, že mě skoro více baví se dívat jak někdo jiný na PoCítadle hraje, než samotné hraní - ono je totiž mnohem snazší jenom druhému radit a do toho hraní kecat ;). Jinak nějaké stálejší hry asi nemám - ono je to hodně o okamžitém nápadu a mé pokročilé skleróze :) *

miluju bublifuk ...a hazeni zabek...skakani panaka a klouzani na louzich a sankovani :-DDD a uz jste nekdy zkouseli v bazenu si stoupnout na melcim konci a padat jako prkno do vody nekolikrat po sobe? (a a ni me nevyvedli :-P) nebo podavat topinky s vajickem uprostred s tim, ze jsou to oci buvola? nebo si hrat s v lastnim ditetem ze ono je rodic a vy dite? nebo s partou kolegu a kolegyn o poledni pauze cestou na obed ci z obeda, : hrat si na schovavanou, jit ve dvojicich a s dopravkou, koulovati se, plest venecky a hazet je po vode, sborove zpivat napriklad slunicko, slunicko...a pod? anebo cokoliv jineho? a vubec lidi, znate fulghuma? vrele doporucuju a hezky hravy den vam preju :-)

Litochowitz
15. 03. 2004
Dát tip
...nojo Papouchu, to víš že si hraju...a když si u tý vany, tak v tá si hraju pořád a bejvam tam dlouho.....pouštim si sprchu a stříkam si proud do huby a vyluzuju u toho všelijaký zvuky....v pátek se mi rozpadl telefon, měl jsem ho na vaně a jedna vlna ho smetla na dlaždičky:).....pak si dokážu hodně dlouho kutálet po místnosti s golfovejma míčkama a čekam kam se kterej z nich zakutálí....když chodim u nás do schodů tak zas skáču po jedný a pak po druhý noze a pokaždý si řikam, že to příště jistě půjde lépe......a když chodim ze schodů tak zas vyskákávam melodie.....no, hraju si asi víc než bych měl, nebo ne?:))

Agnežka
14. 03. 2004
Dát tip
Papoušku, zkoušel jsi někdy tu sprchu ucpat pusou? To ti pak brní pusa ještě týden a jestli nemáš masážní sprchu, doporučuji si ji co nejdříve pořídit. A taky je parádní hra na velrybu, ale to už pak nemusíš ani vytírat... Moje úplně nejvíc nejoblíbenější hra se hraje za mokřejšího počasí. Vysvětlím: Je potřeba 2 a více hráčů a véééliká kaluž. Vyhraje ten, kdo si myslí, že vyhrál. Pak už se jenom doufá, že se nenápadně protáhneme kolem pradlenky, aniž by si všimla, že jsme právě zlikvidoval svoje oblečení a co je nejlepší i nový peršan. Pro silnější nátury doporučuju vysprchovat své tělo ještě oblečené. Ono se hezky odmočí to bahno a je to sranda.

Taky je dobrý použít sprchu jako mikrofon, a přímo do tý proudící vody zpívat. Dělá to žůžový efekty...

WiruZ
14. 03. 2004
Dát tip
ja sem strasne dospelej takze si uz nehraju....... ale jinak si obcas s kamosema zahrajeme na vecernicek...to chce sehnat hromadu letaku a jet vlakem...otevrit okno a vysledek se dostavi sam..... pak vana jeeeeeeee......tam si merim cas jak dlouho vydrzim pod vodou....musim vypadat impozantne.....vypoustejici bubliny skrze paco...a nad hlavou zdvizenou ruku s mobilem kde mi jdou stopky.....2:24 je muj rekord..... jo a jeste....krasna hra je samozrejme stronzo, bomba, dva metry vody....a na zvon:) a je bylo by toho moc:)

malykuba01
13. 03. 2004
Dát tip
milé papouše: hrajuhrajuhraju:)))

Já mám ve vaně kachničku. Takovou tu plastikovou, žlutou s červeným zobáčkem (rád tě s ní seznámím, krs zobáky si budete rozumět). Co já si s ní užiju......... ! Darmo mluvit.

cufktish
13. 03. 2004
Dát tip
oh a všelijak a jelikož jsem introvert (ubphá a neúplně pravdivá výmluva) nikdy to nepovím! papouchu, nikdy nezapomenu na ten květnovej večer a bouřkovou noc minulej rok na dvoře(?) fildy...jak jsi mluvil o kulovým blesku atd. atd...(a já...pro jistotu mlčel)...tip!! ex zero

kawa
13. 03. 2004
Dát tip
Jooo! Vanohrátky! Např. obrovské duhové mýdlové bubliny, báječná plovoucí rybička na klíček, soutěž kdo dál doplivne vodu... :o)

ulita
13. 03. 2004
Dát tip
Vanu teda bohužel nemám, a sprchový kout v našem vršovickém bytě je spíš za trest, vejdu se tam tak akorát já a houba na mytí. Jinak si hraju málo, když už tak čmárám, lepím a skáču si. chroust: kamrádi chtěli takhle jednou přepadnout tramvaj z jedoucího auta převlečený za Indiány...:)

Craerassy
13. 03. 2004
Dát tip
..v palubce auta vozím kuličky...hele, hliněnky to jsou, žádný dvojsmysly...otravuju s tím kdekoho, ale tuhle hru miluju..víš, že už je děti nehrajou? na druhou stranu, neztratím aspoň jedinou skleněnku, co mám...na svý narozeniny přijdu jako svá teta, v tý paruce je horko a přes tlustý skla brýlí nevidím na krok, aspoň vypadám věrohodně....přišel Ti už někdy ten mejl, kde se píše, že nikdo si nedokáže olíznout loket? hmm...je to fakt...na konci mi potvrdili, že ani ti pitomci, co si před chvílí zkoušeli loket olíznout, to nenacvičí, že to prostě fyzicky nejde zvládnout... ..ta vana mě rozesmála...já si dávám sprchu na čelo a stříká to a stříká..:-))))) Vidím, že mohu v klidu odejít, já JSEM normální.:-))

Craerassy
13. 03. 2004
Dát tip
ještě avi PS: Papoušku, věříš, že mě Tvá hravost nepřekvapila? Byla bych zklamaná, kdyby tomu bylo jinak.:-)

drfaust
13. 03. 2004
Dát tip
Ty jo:) žádný gamesy mě nikdy nebraly... Moje nejčastejší hra je verbální fabulace:) Strašně vymýšlím s kamarády nějaké nesmysly... něco jako divnověda:) Posledně jsme třeba s hermitem vykoumali teorii o tom, že jestli že amíci vyslali ty sondy k rudý planetě, tak zřejmě ve státech dochází k novému období McCartysmus, hon na rudou planetu... A jestli voni ty amíci nakonec nejsou jen převlečený komunisti! Kdo by jim věřil, že? No a právě jsem našel nějakej prstýnek, uvídím, co se s ním dá hrát:) Jo a taky jsem od jedný hrozně milý osoby dostal takvou zkoušečku na rukotřes... ještě jsme se k ní nedostali, ale doufám, že to brzy uděláme:)) i když se musím smířit s tím, že v týhle hře asi nebudu favoritem:))

Lee
13. 03. 2004
Dát tip
creas. fakt to nejde... sakra (((c:

Lee
13. 03. 2004
Dát tip
taky mám sprcháč a drahou vodu tak se moc nevyblbnu, ale zase dělám jiný wjeci... ale nějak už ne tolik co dřív... a někdy mi to přijde strašně leeto myslím, že to dost souvisí s klimatem ve kterém člověk žije, jestli je dost inspirace nebo tě furt někdo okřikuje.. naštěstí se mne tahle blbůstkářská hravost furt drží

Šminka
13. 03. 2004
Dát tip
Sakra, jsi mi připomněl, že už dva roky plánujeme návštěvu kavárny Imperial a zakoupení mísy koblih...na počest doktora Vlacha...;-)

alina
13. 03. 2004
Dát tip
.....pappíííííííííííí :oD)))))))))))) .....no ... osobně se přiznám, že nejvíc si vyhraju s kyblíčkem fixek, pastelek a jinejch podobnejch barvítek ;) A "h-r-á-t -- s-i" .. se teprvá furt nějako učím :o)) .....páč voni mě v tomdlenc doma nějako zanedbali ;))))))) ..... Šmííí ..... no!!!! .... co s tim provedeme ;) ??????

zolli
13. 03. 2004
Dát tip
Já si nikdy nehraju!!! Kam by se poděla má důstojnost!! HIHI! PS: Ale ten čapí trus na Trudy tam fakt dal Dědek ;o) A jak se mu sedělo na pytlíku chipsíků se musíš zeptat jeho...a pokud si pamatuju tak Gábi se přilepená chňapka fteřiňákem ke kamnům taky moc líbila - jak dopadly ty jejich slepený kaničky mi nikdy nikdo už nepověděl. Myslím, že litinovej sloup, co si na něj každej nákup, když du vokolu vyklepávám ozvy taky nikdy nežaloval. Možná, že Jakub bude trochu brblat na „dny čínský kuchyně“, když jsem jim uvařila kolínka s mákem a servílovala je s hůlkama - bylo to podívání pro bohy. Taky fusekle skuličkovaný každá jinak měly v rodině úspěch. Joooo já mám sqělou sprchu - dá se na ní regulovčíkovat různé druhy proudů - vod hasičské proudnice po jemné mlžení - s tím se daj dělat krrrásný věci. Stran pak svých převleků - však se známe, né? Já bych na sebe ŽÁDNOU pitomost nenavlíkla - jó a ty brusle BOTAS v létě, co jsem s nima dělala ve vodě holubičku na Pampelkovi narozky? Kdo by věřil takové vyprávěnce,že to potvzuje i kapacita Bříza? Ti pánové jistě laškují. Znáš MĚ! Jsem důstojnost sama! Šmí - já vo tom taky v létě snila, když jsem si byla v Imperiálu dobít vytřískanou baterku v mobilu ;o))))) Určitě mi dejte vědít!!!

zolli
13. 03. 2004
Dát tip
Ale ještě - já když mám smutěnku tak si sednu na WC, zapálím si a vzpomínám na Vás. Vždycky zabere ten Tvůj příběh, jak lozíš po čtyrech po kuchyni a hledáš ten rým - tuhle story prostě miluju. A taky miluju tu vyprávěnku Dědka, jak zvedal na nádraží pohaslou morálku té paní Jehovistce - taky ti to vyprávěl? A taky miluju tu vo tom cikánovi co rozsekal tu basu, nebo tu s tím betonem - Juuuuu mě se stejská, já ci do Říčan!!! :o)

zolli
13. 03. 2004
Dát tip
K Imperiálu - nejbáječnější stejně byla ta situace, jak Saturnin lovil onu koblihu kleštičkama z výstřihu té dámy...

Nicollette
13. 03. 2004
Dát tip
Brácha má v koupelně lodičky, parníčky, prut na ryby, mističky.. no jééje, to se vždycky vyblbnu ..... a jako správnýmu děcku se mi to pak nechce uklízet......:-) btw, jinak si ráda omalovávam mandaly:)) nebezpečně mě to uklidňuje a matka si myslí, že začínam debilnatět :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru