Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První schůzka

23. 03. 2004
4
0
2971
Autor
Atrament

Jaro na ni dolehlo plnou silou a probudilo v ní city a vášně, o kterých myslela, že už jich ani není schopna. Těžká a omamná vůně probouzející se přírody, působila na její ženství jako živá voda. Ve vzduchu visel příslib věcí velkých a krásných, a ona byla odhodlaná, nenechat si je tentokrát proklouznout mezi prsty. Jako už tolikrát.

 

Potkávala ho téměř denně. Vysokého, urostlého blonďáka s přenádherným úsměvem. Musel bydlet někde kousek od ní, protože na něj pravidelně narážela cestou z práce. Vždycky jí s úsměvem pokynul na pozdrav a ona odpověděla lehkým pokývnutím hlavy. A vždycky měla co dělat, aby si samou radostí neposkočila. Jako malá holčička.  Zatímco ona se tedy nutila do pravidelné klidné chůze, její srdce si to skákalo po svém v rytmu, za jaký by se nemusel stydět leckterý metalový bubeník. A stejně jako ta malá holčička i ona při myšlence, že by ji snad někdy měl oslovit, pomalu padala do mdlob. A přece se to mělo stát.

 

Jednoho dne cestou z práce jej totiž potkala a on ji oslovil a doprovodil ji před dům kde bydlela. Dokonce ji pozval na schůzku! Byla v sedmém nebi. Jestli se dřív cítila jako malá holčička, nyní se v ní znovu probudili její pubertální roky a ona v nadšení z nadcházejícího večera rozjařeně tančila po bytě a zpívala, zatímco se pilně šlechtila. Vykoupat, oblíknout, učesat, namalovat - to vše zvládla za slabé tři hodinky. A pak, za neustálých kontrolních pohledů do zrcadla, už netrpělivě očekávala svého prince.

 

Dorazil s drobným zpožděním, s květinou a s omluvou, že byl koupit lístky do kina a cestou zpět uvízl v zácpě. V její povznesené náladě jí to samozřejmě nevadilo, nehledě k tomu, že deset minut není žádné zpoždění. Když usedala do jeho auta, byla na vrcholu blaha. Byl k ní tak pozorný a milý. Povídali si s nenucenou samozřejmostí, jako by se znali už léta, ačkoliv od chvíle, kdy spolu promluvili poprvé, uběhlo sotva pár hodin. Je to určitě ten pravý, myslela si a byla šťastná. On byl samý kompliment a samý úsměv. Tentýž úsměv, který na něm obdivovala už dřív, ale teď patřil pouze jí.

 

Ačkoliv trojrozměrný film o dinosaurech, který vybral, byl úžasný vizuální zážitek, vnímala spíše jeho rozechvělé dlaně ve kterých svíral její. Vzrušení, které z něj cítila ji přivádělo k šílenství a začala přemýšlet jak mu taktně navrhnout, aby večeři přeskočili a šli rovnou po filmu k ní. Když po skončení filmu zamířil k výtahům do garáží, pomyslela si jen, že jej asi napadlo totéž. Dával to tušit jeho vzrušený a toužebný pohled.

 

Vystoupili v patře kde prve zaparkovali. Cela rozechvělá a s myšlenkami, zda nenechala doma nepořádek, zamířila k jeho autu, když náhle odněkud přiletěla ruka s nožem a jediným hbitým pohybem ji rozřízla hrdlo. Udělala dva zmatené kroky vpřed a  přitiskla si dlaně na ránu. Další úder vedl do krajiny břišní a přinutil jí se schoulit do klubíčka. Hrubě ji smýkl a napůl ji položil na kapotu nejbližšího auta. Do ucha ji znělo jeho nelidské vrčení, a cítila jak ruce, jež ji měly hladit a laskat, vyhrnují sukni a stahují kalhotky. Zalykala se krví a bolestí a snažila se pochopit co se děje, ale vědomí už ji pomalu začalo opouštět.

 

Někdy to prostě nevyjde...


aRmida
16. 11. 2004
Dát tip
docela zajímavé, ale konec je ji na mě moc příkrý. když pominu, že je to poněkud brutální, tak mi tam chybí nějaké náznaky a delší vývoj toho, co se stane. až do začátku posledního odstavce jsem vůbec netušil, že to nabere takový obrat. ale to neznamená, že to tak nemůže být, leč působivost je hlavně v tom šoku, takže nejde, jak bych to řekl, o působivou danou literárními prostředky, ale jen tím obsahem. jestli mi rozumíš...:-)

Atrament
16. 11. 2004
Dát tip
Jo rozumím, já to napsal jentak ovlivněný demáčem First Date těšínské kaply Devastahor:)

StvN
08. 11. 2004
Dát tip
Podřídil jsi zpracování nápadu. Výsledek na mě moc nepůsobí.

Kytiii
09. 09. 2004
Dát tip
škoda, že to není propracovanější... je to jen o šoku

johanne
30. 08. 2004
Dát tip
jo, někdy to nevyjde :)) je to dobře napsaný

isabell
09. 08. 2004
Dát tip
Nevim, co kdo od toho cekal, ale od zacatku mi bylo jasne, jak to dopadne:) Takova romantika, nikdy nemuze vyjit:) Ale spis mi bylo jasne, ze to neni tvuj styl;) Jo a do te romantiky se nehodilo to prirovnani s metalem,ale metalista se nezapre:) Snad to mohla byt predtucha k pokracovani. Se mej

Lutcinka
25. 03. 2004
Dát tip
Dobrý a lílůí se mi i ten konec.T

Elyn
23. 03. 2004
Dát tip
ty kruťáku....

ShArKeY
23. 03. 2004
Dát tip
Dobré, ale nějaké divné

Litochowitz
23. 03. 2004
Dát tip
...slušná práce....gut, líbí...a ona?..bez soucitu, byla to děvka...:).............T-p.

fungus2
23. 03. 2004
Dát tip
Zajímavé*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru