Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem si nechala cistit strevo….

Výběr: dream
25. 03. 2004
35
0
8170
Autor
Andulka

  

Kdyz nechame trubku tak jak je, za leta nam zrezavi a uhnije. Starame-li se o trubku jako takovou pravidelnym cistenim zvenci i ze vnitr, vydrzi nam mnohem dele v zachovalem stavu. To me privedlo k napadu, ze bych si mela take nechat vycistit trubky ve svem tele aneb chcete-li metr a pul sveho streba. A protoze kdyz me neco napadne, hned jednam, naslasla jsem si v seznamu nejblizsi registrovanou setru v okoli a objednala navstevu.

 

“ Ja jsem takova matka vsech”, rekla mi Karla na uvitanou mezi dvermi. “ a ty jeste takove mlade kote, ze by si vazne mohla byt moji dcerou.”

Taky se ke me tak chovala, kdyz me provazela svou ordinaci. Ne jako k zakaznikovi, ale jako matka k dceri. Byla jsem ohromena jejim velikym telem a s laskou, se kterou mi vse ukazovala a vysvetlovala. Karla je asi padesatipetileta zidovka, jejiz prarodice pochazeli z Ruska. Nez se stala zdravotni sestrou, pracovala jako profesionalni klaun. Ukazala mi fotku, kterou mela v obyvaku za rameckem. “To delala moje kamaradka, ted je fotka na putovni vystave.” Ze zajmem se podivala. Na fotce sedela naha zena oprena o jediny strom uprostred rozoraneho pole. Hlavu zaklonenou a necemu se blaznive smala. Mela obrovske bricho a dlouha visici prsa. Nemohla jsem od ni odtrhnout oci. Bylo to krasne, ohromujici. Karla se dokazala milovat se takova jako byla a na rozdil ode me, ji ani nenapadlo, ze by se mela za sve telo stydet. Zavidela jsem ji.

 

Karla koupila velky barak a z prizemi udelala ordinaci. Jako recepcni zamestnava duchodkyni a na uklid mentalne zaostalou Mary. Mary vari skvele polivky, ktere pak Karla prodava svym zakaznikum za pet dolaru, aby ji mohla platit vyplatu.

 

Znam mnohem prijemnejsi veci nez cisteni sveho streva vodou, ale fakt je ten, ze Karla se mi to snazila zprijemnit jak jen mohla. Dala mi elektrickou decku pod zada, masirovala mi nohy i brisko, podavala mi cichat vonave ubrousky a ja se pritom s hruzou divala na strop do zrcadla, abych vedela, co vsechno v tom streve bylo.

“Opri si koleno o mec rameno”, rekla mi Karla. “ Ne tak, ale poradne se o me opri”. Zrozpacitela jsem. Nevedela jsem jak. Neslo mi to. Napadlo me, ze se neumim oprit. Ze se neumim o nikoho oprit. Byla to ale Karla,kdo to rekl nahlas a pak me dvakrat polibila na my koleno a pritahla si ho k sobe.

“ Vis Karlo, omlouvala jsem se "ja to beru tak, ze jsem tu pro lidi, kdyz me potrebuji, a kdyz je me mizerne, tak tim neotravuji druhe".

Karlu to rozesmalo“ Boze holka, ty si na sebe tvrda jak kamen. Tak to v zivote chodit nema.....mas rodinu a pratele a v tech zlych casech se mas oprit prave o ne.....pak to jeden nema v zivote tak tezky"

 

Odchazela jsem s cistym strevem, citila se skvele. Pri odchodu mi Karla dala stosy papiru o tom co je zdrave jist a ceho bychom se nemeli dotknout ani klacikem a take karticku ,na ktere bylo napsane, ze stoji dve objeti. Dvakrat jsem tedy objala Karlu a v duchu jsem litala. Naucila se ridit jeji radou a do dnes ji vdecna. Kdyz to nekdy v zivote boli, s prateli a rodinou jeden unese vsechno.


pekylau
25. 01. 2006
Dát tip
Už jsem se bál, že zůstane jen u střeva... . Naučit se dělit o špatný... a opírat se taky naučit... . Hezky z toho dejchlo. T.

zelva
29. 11. 2005
Dát tip
Andulko super...pobavila sem se...tip Vaudíčku já z tebe fakt nemožu, ale totálně !

Vaud
21. 10. 2005
Dát tip
Specializaci na čištění střeva?? Myslíš na klystýr? To musí umět každá sestra. Já jsem prapůvodním vzděláním gastroenterolog - tohle je opravdu většinou podvod. Není k tomu žádný vědecký podklad (tzv. evidence based), V tlustém střevě je většinou mikroflóra, která střevu pomáhá. Čištění se dá udělat i pomocí tzv. koloskopických solí, různých roztoků a klyzmat (např. Yal). Ale díky za tip na zajímavý výdělek ;-))

Andulka
03. 10. 2005
Dát tip
Me to nedelal nejaky ingenyr, ale zdravotni sestra, ktera ma na to specializaci. Zaplatit musim ji, pak jsem si to mohla odecist z dani. U nas se tim spitaly nezabyvaji, nemaji na to penize, od toho jsou kliniky jako tato.Jinak dik za navstevu...:-)

Vaud
30. 09. 2005
Dát tip
Je to hezky napsaný, ale čistění střeva je podfuk, jak má být. Za prvé se to dá udělat ve špitále zadarmo za kontroly školeným personálem. V Praze jsem našel inzerát, kdy to dělá nějaký inženýr. Jako výhodu uvádí, že se čistí teplou i studenou vodou. Za článek tip!

Barbar
28. 09. 2004
Dát tip
Dneska jsem mluvil s podobnou paní v Prostějově. Taky pere střeva a je hodná........ Svět je stejnej.........(jenom ty ceny jsou rozdílný :-))) BARBAR

Kytiii
04. 08. 2004
Dát tip
Andulce se nedá nic vytknout... a k tomu ten pozitivní pohled na svět... no paraaada...

Aleya
30. 07. 2004
Dát tip
moc pěkné...že ještě žijou takoví lidi...*

Pisces
22. 07. 2004
Dát tip
Zdánlivě nepříjemná záležitost se změnila v příjemně laděnou povídku s myšlenkou. T******

Blackadder
14. 05. 2004
Dát tip
Po dlouhé době jsem se vrátil a musím říct, že tady se člověk prostě nemůže splést. Potěšilo, pohladilo, rozněžnilo.... a to jsem si dnes večer naplánoval psát o krvežnízivých vražedných nemrtvácích... :-) *

rainman
03. 04. 2004
Dát tip
hluboké moudro a laťka hodně vysoko, to jsi Ty :-)))****

Žíně
28. 03. 2004
Dát tip
Jo, kdyby Švejkovi dávala klystýr Carla, možná by se mu to taky líbilo.:-))

Bača
27. 03. 2004
Dát tip
TIP. Jinak vše už asi bylo řečeno. Jako velkej klad vidím dýlku toho dílka - není tam (z mýho pohledu) nic zbytečnýho. Krásnej námět, krásná duše, co řeší tyhle úvahy...

chicoria
27. 03. 2004
Dát tip
Zajímavé, netradiční

nevěděl jsem, že je čistírna střev...a ještě taková :o))) dávám do oblíbených a *

maia
26. 03. 2004
Dát tip
Krasne. Dojemne ako vzdy. *

zvedavec
26. 03. 2004
Dát tip
Toto je aj na dva tipy! :-)

Martin6
26. 03. 2004
Dát tip
No to koukám...asi jsem divnej ale já bych tam nešel....:o) Tedík

Gerzon
26. 03. 2004
Dát tip
T* No ano, věřit Carlám se učíme celý život. To teprve z nich dělá přátele. C_ensinka: Příběh v příběhu je kořením příběhu. Pan Hrabal by ti o tom mohl povídat ...

guy
25. 03. 2004
Dát tip
Tahle se mi moc líbí ***

Mařka
25. 03. 2004
Dát tip
Ty máš věci! Hezky napsaný.*

Barbar
25. 03. 2004
Dát tip
Je to jako když se z mraků vyloupne sluníčko. Zahřeje to i duši, když čtu tvoje povídky. Je krásné vědět, že jsou na světě i dobří lidé. Tip. BARBAR

Shellinka
25. 03. 2004
Dát tip
super!!! *****

C_ensinka
25. 03. 2004
Dát tip
Andulko, moc krásný, tenhle odstaveček (Carla koupila velky barak a z poloviny udelala ordinaci. Jako recepcni zamestnava duchodkyni a na uklid mentalne zaostalou Mary, ktera prisla ze Sri Lanky. Mary vari skvele polivky, ktere pak Carla prodava svym zakaznikum, aby si mohla dovolit platit Mary. ) mi tam přišel možná zbytečný, ale nejsem si tím moc jistá... Je to vlastně nepřímá vnitřní charakterisika Carly, takže to tam patří, ale ... je to spíš příběh v příběhu. Asi na tom moc nezáleží... Jinak, vážně moc pěkný, člověk hned pozná, že je to od Tebe (a nemám na mysli psaní bez diakritiky:o)) Tip

Craerassy
25. 03. 2004
Dát tip
..zaplatit dvěmi objetími...:-) tip

REDH0T
25. 03. 2004
Dát tip
Dobrá vjecička, vjeru dobrá...

Elyn
25. 03. 2004
Dát tip
“ Boze holka, ty si na sebe tvrda jak kamen. Vubec to neni pravda. V tech zlych casech se mame o prit o svy pratele, abychom to nemeli tak tezky." * (já bych si třošku šťourla, ale dneska ne...;)

DušíK
25. 03. 2004
Dát tip
moc hezký, sympaticky napsaný ... t.

fungus2
25. 03. 2004
Dát tip
Bezvadné- TIP

Arien
25. 03. 2004
Dát tip
:))) moooc moc pěkné, andulečko

pampelin
25. 03. 2004
Dát tip
výborné &*

Meggie
25. 03. 2004
Dát tip
Je to vážně moc pěkný, hrozně mě to chytlo,přemýšlím že si to vytisknu a přečtu před spaním. Jen... snad malinko bych se přikrčila a špitla:ta diakritika mi tam chybí.... ale jinák suupppeeer a rozhodně típek!

Yossarian
25. 03. 2004
Dát tip
:) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru