Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nad hlavou těžký mraky tak

Výběr: Charlien, Kid_A
29. 03. 2004
15
0
8686
Autor
Jeheheman

Držte hubu pane Hurtů

Nad hlavou těžký mraky tak

 

že hrozí, že spadnou

a zabijou nás

ale co je nás po tom

stejně se brodíme v embryích

s kyticema vlčích máků

a každej zvlášť

jim tiše závidí

a jen spolu umíme být šťastní

a milostivě zapomenout

 

na svou nepodstatnost

 

na to všechno co je asi blbě

 

na brutalitu invalidní budoucnosti

 

na..   to je jedno

 

Hele, tuhle něco kvete..

Támdle šumí voda

zpívá ptáček nebo co..

 

Kdepak,

 

to nevede do nebe

to nevede ani do prdele

 

to prostě nevede

 

ale nechcem jít sami


nuže tahle je moc dobrá:)... myslim hezky vystihnutý o čem to tu všechno je..

sonet1
12. 07. 2004
Dát tip
mnozí neradi nahlédnou do tohohle zrcadla a mnozí - sedíc vedle diamantu křiknou - podívejte podlaha nemytá !_:-) t*

cufktish
25. 04. 2004
Dát tip
hej já věděl že nejseš úplný hehehe, je to přesně jak bych to nenapsal! t!!

Mnauprsk
19. 04. 2004
Dát tip
Dobrý, originální.

Hermann
18. 04. 2004
Dát tip
Miroslawek-Aj toto som už ohodnotil....Prečítaj si vyššie kritiky...Hermann

Craerassy
17. 04. 2004
Dát tip
Božínku, velký pan Miroslawek promluvil...až najdu čas a dílko, k němuž mi bude stát za to učinit pár kritických poznámek, dám vědět a učiním tak formou jakou po mně žádáš... ;o) Jen, co zasunu dolní čelist zpět a vrátím se z předklonu do polohy sedmo, hned se pokusím napsat něco kritiky hodného.. .:-))))

Miroslawek
16. 04. 2004
Dát tip
Tohle je bohužel, instantní poloautomatický text na jedno použití, jakých jsem byl nucen přečíst víc, než by mi bylo milo, a který sice napovídá, že autor se umí zasnít, podlehnout náladě, případně se i zamyslet, a tudíž třeba možná bude vnímavá duše, určitě sympaťák a dozajista vychodil minimálně ZŠ ;o))) Nicméně to je tak vše... a k poezii to má ještě dost daleko... a to by redaktor, který má dost odvahy dát text do Výběru, měl alespoň vycítit, když ne poznat a neřku-li odůvodnit... poud tedy za zdůvodnění nemám považovat - cituji: nepovažuji tyto obraty za klišé ve chvíli, když splňují svůj účel v díle (tzn. že tam nejsou samoúčelně či dokonce nesmyslně), což se mi ani nechce blíže rozebírat a komentovat, protože je to, při vší úctě, opravdu perla hodná znalce... a myslím si, že autor si takto, byť zdánlivě pozitivním směrem ubližovat nezaslouží.

Jeheheman
16. 04. 2004
Dát tip
Miroslawek: No do výběru to nebylo, o tom není sporu:))) Ale zase musím podotknout, že jako kritik jsi se moc nepředvedl.. Tvá kritika mi připadá jako parodie na obvyklé kritické texty v časopisech:))) Například tím, že jsi použil svůj vlastní pojem "instantní poloautomatický text" a přitom jej mně, jednoduššímu sympaťákovi ani neobjasnil:)) To autor blá blá.. určitě sympaťák a ty další kdoví odkud vzaté přívlastky, to mě položilo vedle toweru:)) Ale aspoň jsem se zasmál:))) Díkes za kritiku, od zdejšího velikána potěší v každém případě, ještě mi někdy nějakou napiš (trošku míň strojenou abych se něco taky dozvěděl:)

Miroslawek
16. 04. 2004
Dát tip
sb: ale to je potřeba stírat, když je potřeba ;o))) Jeheheman: já jsem vlastně nekritizoval tento text ani tebe, ale redaktora, který tento text zařadil do výběru... proto ten záměrně nezežloutlý způsob... až najdu čas a dílko, k němuž mi bude stát za to učinit pár kritických poznámek, dám vědět a učiním tak formou jakou po mně žádáš... ;o)

Seregil
09. 04. 2004
Dát tip
... dobrý... fakt jo...

Rowenna
08. 04. 2004
Dát tip
Zachycení atmosféry - ****

Jeheheman
05. 04. 2004
Dát tip
dream: Neni, s_b měla pravdu, teda s těma klišákama. S tím efektem ne, napsat něco jen kvůli efektu.., na to jsem líný.. to bych nehnul prstem.. o to víc těší, že tam aspoň ten efekt spatřila:)

bram
30. 03. 2004
Dát tip
hm.. připomíná mi to dnešní ráno.. :)

WiruZ
30. 03. 2004
Dát tip
to jo....nejde tak o dilo...neni spatne...ale...hlavne se ptam kdo je charlien????!!!!!!

Charlien
30. 03. 2004
Dát tip
sleeping_beauty : nedokážu se ztotožnit s Tvým názorem, že toto dílo je průměrné, psané na efekt, plné klišé...atd. nepovažuji tyto obraty za klišé ve chvíli, když splňují svůj účel v díle (tzn. že tam nejsou samoúčelně či dokonce nesmyslně) dle mého názoru je toto dílo na zdejší poměry nadprůměrné a tím nechci nijak snižovat Tvůj názor... přeji krásný den...

Charlien
30. 03. 2004
Dát tip
zase tolik jsem jich nezařadil... mám pocit že celkem čtyři... a podle mne je výběrové, ale je to samozřejmě pouze můj názor

Minimálně atmosféře nelze nic vytknout to nevede do nebe to nevede ani... ! Autor dostane tip a (jinak už to vážně neumím:), někomu avi

KayTee
29. 03. 2004
Dát tip
ale jo líbí..a proč zrovna mě to avi??? *

Lysandra
29. 03. 2004
Dát tip
Atmosféra mi přijde hodně depresivní. Něco na tom je i když to není můj styl. Ten_co_dává_avíza: Proč zrovna mě?

Hermann
29. 03. 2004
Dát tip
Toto je dobré...Chytilo ma to!!! Naozaj..Hermann

Jak jsem již mnohokráte někde řekl, je mi jedno komu dám avi, protože já jsem prostě ten co.. avi:-)

docela dobrý.Každý strůjce štěstí svého:))

Elyn
29. 03. 2004
Dát tip
no, nechcem jít sami ... a támdle něco kvete.. asi pupeni, nebo co... :) Jeheháčku, jaro přišlo, viď... To bude dobrý... někam to vede.. a tohle je tak prostě upřimný, že ti musím taky tipnout .... :)

Elyn
29. 03. 2004
Dát tip
avízáku, díky, mně to sice přišlo ještě raz, ale jistota je jistota..:)

Negi
29. 03. 2004
Dát tip
tak to jo, sedí mi to. A taky tipuju. Někam to vede nebo co?

angelik
29. 03. 2004
Dát tip
Jehehojochocholoušku, tak takhle pesimistickoš nebuď:) je to sice někdy na pytel, ale mimochodem to, co jsi tady momentálně napsal, je hodně optimistická věc. protože když si člověk představí tu nejhorší možnost, pak každá další je jen lepší, stejně tak se odpovídá i na otázku, proč chodíš v černém...všechno je pak světlejší než ty sám:) a tobě se to podařilo moc moc dobře vystihnout:)*******a na pusinku je to (tak a máš mé největší ocenění:)

Desiré
29. 03. 2004
Dát tip
Jeheheman: Trochu optimismu člověče ... ale líbilo se.

Arien
29. 03. 2004
Dát tip
A kdybysme milostivě nezapomínali, tak si můžem tak akorát hodit mašli nebo si napustit vanu a vzít žiletku nebo břitvu... Tak si raději nalijme vína - pěkně zakaleného, ať nemusíme vnímat realitu aneb jak řekl baudelaire "Je třeba být stále opilým. Vínem, poezií nebo ctností, čím chcete. Ale opíjejete se." Styl a atmosféra je perfektní, tip Ty_co_dáváš_avíza: systém tvých "avi" moc nechápu (proč já???)

Craerassy
29. 03. 2004
Dát tip
Ne každý musí psát samý joooo a sluníčko a kytičky a bezva život a taaaak...Mně se tohle moc líbí. Můj tip máš.:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru