Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obrázky z Irska

11. 04. 2004
10
0
7820
Autor
Krásnoočko

Trošku jsem teď cestovala, a tohle z toho vzniklo

Glendalough

Tam v klášteře

v Glendaloughu

za hradbami,

jako v lochu,

žili si jak ty ... v žitě.

Modlili se náležitě,

vzpomínali Kevina,

u whisky či u vína.

A pak přišli Angličané

vraždili a plenili

mniši už dál nežili.

 

Dingle

Poloostrov Dingle

projdeš za pár hodin

tam a zase nazpátek.

Pro turisty, kde neměli,

postavili řadu nových

„starověkých“ památek.

 

Limeric

Zkoušela jsem

v Limericu

Složit limeric

... a nic!

 

Hill of Tara

Jen hromada hlíny.

Ale hodně stará.

 

Newgrange

Newgrange?

Disneygrange!

 

Dublin

V Dublinu, v Dublinu

nemaj metro, šalinu. 

Bez památek vesnice.

Snad jen díky pubům

turistů sta tisíce.


Mnauprsk
28. 04. 2005
Dát tip
jo, taky bych se jel podívat do Irska

exorcista
07. 01. 2005
Dát tip
perfektní... dokonce bych řekl obdivuhodné :)

kuju ještě víc 8-)))))))

Noe1
21. 12. 2004
Dát tip
avi

ajlla
22. 06. 2004
Dát tip
pěkné :o)*

VenusHalley
26. 04. 2004
Dát tip
chezký... někdy az budu mít cestu okolo se v Irsku musím zastavit:)

VenusHalley
26. 04. 2004
Dát tip
chezký... někdy az budu mít cestu okolo se v Irsku musím zastavit:)

Kryton
23. 04. 2004
Dát tip
jeeeeej tady to zacina... super... taky tip :o)

Simona
20. 04. 2004
Dát tip
i já ;o)*t

Simona: Simonko, já ti za všechny tvé pochvaly poděkuju jenom jednou, ju? Udělal si mi po ránu obrovskou radost. A vážím si toho tím víc, protože mám tvé věci ráda. Budu se snažit, abych si od tebe zasloužila další pochvaly. To mi dává mnohem víc než nějaké negativní kritiky. Tím teda nechci říct, že nechci slyšet, co se lidem nelíbí, nebo upozornění na chyby, ale prostě mi tohle dává mnohem větší chuť psát a přemýšlet o sobě, svém psaní a tak. Nějak jsem se do toho zamotala. To asi proto, že si mi fakt udělala ohromnou radost :))))))))))) Posílám ti úsměv a mrknutí očkem.

Simona
20. 04. 2004
Dát tip
To jsem ráda, že hned po ránu jsem vykouzlila na tvé tváři úsměv.Já děkuji tobě, že jsem si mohla přečíst tvá dílka.A opravdu si myslím, že píšeš pěkně.Někdy se to nepovede ale to je normální.I já mám takových dílek pár, někomu se líbí někomu ne.Jen piš dál, já se budu těšit na další tvá dílka. A nenech se otrávit těmi špatnýma kritikama.Ber to tak, že každý má svůj názor, který je třeba respektovat.I když by se kritiky mohly psát bez hrubých a nevhodných slov, jaké jsem četla u tvých dílek , typu "sračka".Chápu tvé rozhořčení.Ale zase si můžeš říct že to samé ukazuje jaký ten člověk je, spíše mi je líto takových lidí.To jsem se rozepsala;o) Přeju Ti krásný zbytek dne...

Rhett
13. 04. 2004
Dát tip
Opravdu nevím, nevím. Možná že jako blbůstka to je zařezeno správně, ale jako "irofilovi" na mě šly mrákoty. Jestli někdo takto vidí Irsko, tak je to strašná škoda. Nejvíc mě mrzí ten text o Newgrange. Já to naopak vidím jako jedno z nejpůsobivějších míst, které jsem kdy měl možnost navštívit a o kterém jsem mohl psát. Prostě něco neopakovatelného. A Dublin? - záleží na tom, co kde člověk prožije. Věřím, že máš o Irsku i nějaké hlubší texty. (Text Obyčejný den na mých stránkách sice také patří do irské kolekce, ale je trochu jiného druhu.)

Rhett: Ahoj, doufám že jsem ti neublížila. Irsko, a hlavně Irové se mi moc líbili - hlavně pro svůj humor a smysl pro sebeironii. Poslouchal jsem, jak o některých místech mluví sami Irové - kamarádi mých rodičů. (Dublin, Newgrange, Belfast) a pokusila jsem se zprostředkovat jejich nadhled. Asi se hodně budem lišit v pohledu na Newgrange - ta organizovanost a davy lidí, umělé slunovraty, nic pro mne. Daleko víc na mne působil třeba Dowth. Přeji ti hezký den a na tvé věci o Irsku se ráda podívám. A taky chystám něco méně blbůstkoidního - tam se třebas shodneme.

guy
13. 04. 2004
Dát tip
Připojuju se k těm, co považujou Hill of Tara za nejlepší :-)

Lancelott
12. 04. 2004
Dát tip
Tara prostě vede...klub:o)

Díky. Kontrolovala jsem to v průvodci. Je to bez členu.

Dero
11. 04. 2004
Dát tip
Hill of Tara je super ... ! :o))

komedie
11. 04. 2004
Dát tip
:-)*

vesuvanka
11. 04. 2004
Dát tip
Docela dobre, tip

Noe1
11. 04. 2004
Dát tip
:)))))))) Líbí se mi Tara a Dingle a Newgrange (to je přesný, vím o co tam jde). A Dublin, taky se mi jako město moc nelíbil - pravda, větší vesnice - jen aby si to tu nepřečetli mí irofilní kamarádi :)))))

mirek
11. 04. 2004
Dát tip
jako větší vesnice mi spíš připadalo Galway, Dublin jako město sice není nic zvláštního, ale takové hospody v žádné jiné vesnici na světě nemají ;-))) ...ale venkov a pobřeží je krásné... ...jo a Hill of Tara...fakt dobrý ;-)

Noe1
11. 04. 2004
Dát tip
Mirek: No, mě se přece jen víc líbila ta Galway - ale máš pravdu, taky žádný zázrak. Ale aspoň náznak historického centra :))) a pak ... je mi sympatická rodina Lynchů.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru