Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kill Bill 2

23. 04. 2004
5
0
11342
Autor
Plicnik

moje první recenze více než pocitová a v návalech emocí z dnešní (tj.včerejší) premiérovské noci... ... KILL BILL NIGHT - Kill Bill + premiéra Kill Bill 2 (neocenitelné!) ... kdo neuvidí, nepochopí... kdo nepochopí ... :-)

s dokonalou přesností navazuje na díl první... takže kdo neviděl, (ne)bude z toho mít lautr nic, protože duel těchto filmů vytváří dokonalý celek, ve kterém nechybí nic, co by mohl film postrádat:

boje na ostří meče i pistole (různých ráží), krev a trocha "nechutností" (zkoušeli jste rozšlápnout bosou nohou oko?), podrazy, překvapení (jaké je to být pohřben zaživa?) a spousta emocí (vodopády podivných pocitů), včetně těch, které byste ani nečekali:-), časová nesouslednost (seznamte se s "bojovou historií" Černé mamby), která se vám zdá naprosto přehledná a vše postupně zapadá jako puzzle do prvního dílu a vám se pomalu, ale jistě utváří a odhaluje impozantnost této pomsty a o díle ani nemluvě.

Vše podbarvuje již "známá" hudba, která promlouvá, když ústa herců "mlčí". Žádné dialogy navíc - zabijáci nepotřebujou kecy, stačí jim ostré meče, zachování chladného rozumu a hlavně nezapomenout to, co se kdysi naučili (to je neocenitelné:-) ). A když zabijáci nejsou tak docela zabijáčtí, tak jim těch několik vět navíc povolíte.

"Dead five listem" se proškrtáte k třešničce na dortu msty - k Billovi. Ale než se tak stane (Tarantino nemohl zklamat), zažijete okouzlující emoční ťafku, kde Uma Thurman je tak přesvědčivá, že se její oči zalesknou ve vašich:-) (v těch mých ano).

Před naprosto čekaně nečekaným koncem rozluštíte genesi pomsty a objevíte za ní něco, co naprosto nezapadá do "zabijáckého filmu odplaty", ale jasnost tohoto počínání je více než lidská. Ovšem ať je to jak je to, plán je plán a msta je msta a nebyla by dokonalou, kdyby nebyla dokonána ve vší své velikosti...

Občas se zapotíte, nezapomenete se i smát, ale rozhodně nepřestanete doufat, že to skončí vítězstvím "Černé mamby".

 

V podivně killbillovské náladě - lehce zkrvaveni a rozřeseni (roztřísněni?) neznámou touhou - budete opouštět kinosál a cesta domů - procházka nočním městem - vás (ne)navrátí do reality vašeho "klidného" obyčejného života a neobyčejných snů...

Zatoužíte mít odvahu, preciznost, bojovnost a nezlomnou vytrvalost Černé mamby. Všechno jednou musí skončit a odměny jsou někdy setsakra sladké.

 

Jen blázen by nechtěl jít na Kill Bill 2

 


Plicnik
29. 08. 2005
Dát tip
Mno jo, to je ta naivita mého mládí... a nedokonalosti ;-))))))) Tak zvykla jsem si už... snad... možná... :-)

Noe1
24. 08. 2005
Dát tip
Plicník: ten závěr je přesnej .... jde o očekávání. Růst jsem zde nikdy nečekal (jak víš, jsem dokonalý :-)))))))) ) a to co jsem čekal mi Písmoň dává vrchovatě ... vrbu, inspiraci pro hrátky se slovy, možnost si zaexhibovat, parťáky na pokec (a exhibování), několik novejch známejch (ku pívu) a pár (doufejme) přátel ku pívu i vínu :-),.

Plicnik
23. 08. 2005
Dát tip
hmmm, viděls začátek této diskuze - okolí je škatulkář největší ;-) ale musí přijít vystudovaný novinář (nikoliv z písmáka), aby mě taktně (což se tady nestalo) přivedl k tomu, jak na recenzi. Ono je to jednoduchý, jak to člověka naučit - pochválit za to, co napsal a pak udělit výtky a když už, tak třeba i poradit, co s tim, jak na to (což se tady taky nestalo)... Hmmm, na co teda ten písmák je - na zlepšování kvality? Ale on nikdo nestojí o to, aby se ten druhý zlepšoval :-( Proto už tady od nikoho nic nečekám - rozhodně ne růst, jen publikování, JEN publikování... Ach jo, Noe, díky :-)

Noe1
19. 08. 2005
Dát tip
Dnes již dokáži ocenit ... nedávno jsem absolvoval jedničku a hned po ní dvojku. Ano, recenze se mi líbí stejně jako se mi líbil film. *t PS: Tarantino je sadista, že ty filmy roztrhl a nechal diváky čekat na dvojku.

Plicnik
19. 08. 2005
Dát tip
Dnes bych to napsala trochu jinak, neb už trochu vím stylistiku recenze, ale i tak, souhlasím, že to je filmové superduo ;-)

Noe1
19. 08. 2005
Dát tip
Kašli na škatulky ... příště určitě napiš rec-enzai-dó

Plicnik
12. 05. 2004
Dát tip
Já mám pocit, že jako celek, i když je to jako černá a bílá (tím pádem dokonalá harmonie dohromady) to je super. V prvni je krev a souboje (skutečně NIC jiného) a dvojka je víc taková klidná, nechutnostem se nevyhneš a ... Nevim, nemyslim si o sobě, že bych byla milovník Tarantina (kromě Pulp Fiction jsem viděla jen tohle), ale asi tim, jak to bylo celý divný a vlastně asi skutečně o ničem, tak ... těžko se to popisuje, ale bylo to super vidět. P.S.: Pán Prstenů je jeden z filmů, který mě totálně rozsekal a ještě jeden (vlastně dva) filmy, z kterých jsem měla fakt šílený zážitky Intacto a Amores Peros :-))))

Hm je mi líto, jedničku jsem neviděl - Nesnášim Tarantina, asi i proto že mám paniku z vvelkejch pavouků a když se někdo jmenuje Tarantulino, pak není divu, že se mi na jeho film dvakrát nechtělo a jaks napsal človíčku, kdo neviděl jedničku dvojku nepochopí, to si raději přečtu Harryho Kmottra a pak na to půjdu do kina, je to zajímavej relax. Kill Bil je vo ničem, jen krev a souboje, co třeba Pán prstenů?

Podle toho co sem se tu dočet je to stejné jako MATRIX, jedničku všichni milovali, dvojku nepochopili a trojka Nás všechny sklamala... Pak jsem si půjčil na DVD Animatrix, kde to má být vysvětleno, ale pravda je taková, kdyby byla jen jednička, každej by si vymyslel vlastní konec, takhle to byl jen zmatek k vytažení peněz z lidí... Kill Bill, je taky takovej? NEBUDU SI PUČOVAT NIC CO JE DIVNOST!!

Blackadder
03. 05. 2004
Dát tip
Film je převážně jedna velká nuda, a abyste si nemysleli, Tarantina mám (mě jsem) docela rád. Recenze je hysterická. Stejně jako autorka, která očividně nedovede přijímout jakoukoliv kritiku natož o ní diskutovat.

Plicnik
03. 05. 2004
Dát tip
I hysterici mají právo žít, nebo ne???? A reagovat snad není povinné, nebo ano???

Blackadder
03. 05. 2004
Dát tip
Mají a já mám právo nemít je rád. Reagovat nemusíš, ale označovat cizí kritiku za žvásty bys taky nemusela.

Plicnik
03. 05. 2004
Dát tip
Je to moje recenze a navíc, byla to nadsázka... jestli sis všiml těch uvozovek, tak tam nebyly jen pro nějaký uvozovkování, ale proto ... škoda slov - asi... no nic, alespoň že jsme nad Kanadou vyhráli ... :-)

unstable
29. 04. 2004
Dát tip
to už bejvá, u diskuze... jinak film víc než dobrej

Tarantino natocil dalsi ze svych zabavnych filmu, ktery spociva "jen a pouze" ve vynikajicich hereckych vykonech zcela zbytecnych postav; Tarantino vam neda totiz de facto nic navic krome 2x dvouhodinove zabavy; bavil jsem se dobre, ale je to jen tzv. umeni pro umeni, takze bych to moc nahoru neradil

pozorovatel
28. 04. 2004
Dát tip
Quoniam: Film se řadí zábavného průmyslu. Nezábavný film není ani nijak úspěšný film. Troška je jeho zapomenuté dvojče... Jsou k nerozeznání

Atina
28. 04. 2004
Dát tip
Plicnik> Nejak jsme se nepochopily. Co se toho dabingu tyka: Ted je to v kinech v originale po celem svete, a tak je to nejlepsi. Za nejaky cas se to ale bude dabovat a davat na DVD a VHS a to bude dost hrozny. Uz mi rozumis?

Plicnik
28. 04. 2004
Dát tip
Rozumim - já si taky myslim, že originál english je báječnej a dabing to jen zkazí!!! :-))))) A co bude na DVD a VHS - jejich problém, že to chtěj prznit :-))) Myslim, že jsme se pochopily, akorát nám do toho nějaký lidi furt skákali svejma "žvástama" :-))))))))))))))))))))))))))))))))

Pozorovatel: Jen tak. Jestli si rozumíme. :o) Budu držet hubu - nemá cenu píchat do hnízda tarantinofilů... :o)))

Nia_dont
27. 04. 2004
Dát tip
a co www.kuku.cz ?

Quoniam
27. 04. 2004
Dát tip
Plicnik: Milá Kačenko, gentleman jsem každým coulem. Nedá mi to a opět ti musím zalichotit. Jak to děláš, že tak bravurně pracuješ s pravou závorkou? Úžasný.     A propos. Konverzovat s tebou je sice nesmírně povznášející, ale co se takhle bavit o filmu? Nebo toho nejseš schopna? (hm, možná jseš pořád ještě lehce zkrvavena a roztřesena) pozorovatel: Tarantinova hodnota spočívá v zábavě? Takže je to takový americký Zdenjek Troschka...

Yossarian
27. 04. 2004
Dát tip
jedničku jsem příliš neocenil, ale podle kritik se na dvojku stejně těšim

Sargis
26. 04. 2004
Dát tip
Plytké a vizuální. Stigma doby. Kdo dnes natáčí nějaké FILMY a ne cirkusová šou?

plícníku, tak ti teda pěkně děkuju; totiž děkuju za pěknou kritiku :)

Atina
26. 04. 2004
Dát tip
Je to skvelej film. Jen se desim, jak se tohle bude dabovat. V anglictine je to uplne nejlepsi. Jsem v UK, tak vam doma trosicku zavidim titulky, ale jinak DOPORUCUJU !! To jak si Uma hrala na ' drevorubce ' bylo fakt dost drsny a realisticky. Skoro jsem nedychala. A uprete na film OBE svoje oci. ;))))

Quoniam
26. 04. 2004
Dát tip
Anonym50 jsem byl já. Nějak jsem se odlogoval...

Plicnik
26. 04. 2004
Dát tip
Tak ty si to přendej kam chceš, ale je to tam, kde to je a tam to taky bude :-)))))))))))))))))) Furt lepší než být stále MIMO :-))))))))))))))))))))))))))))))) a taky doporučuji přečíst si prolog, krasavče - v tomto případě byl skutečně důležitý :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Plicnik
26. 04. 2004
Dát tip
Jo a ještě jsem zapomněla dodat - jestli si chceš přečíst pořádný recenze, tak si dej do vyhledávače Kill Bill 2 - je tam tolik odkazů, že to máš na celý týden :-)))) krásné čtení, pro obveselení :-)))))))))))))))))))))))))))))

Plicnik
26. 04. 2004
Dát tip
Atina - je to s titulkama :-))))))))))))))))))))))))) myslim, že dabování by to zkazilo :-))))))))))))))))))))))))))

Quoniam
26. 04. 2004
Dát tip
    No, hele, krasavice. Já chápu (mj. i z toho skutečně důležitého prologu), že jsi z toho celá pryč. Proč ne. Každý má něco rád. (Jen doufám, že sis všimla, že k filmu jsem se vůbec nevyjadřoval).     Ale přeci jenom si pod slovem recenze představuji něco jiného než: "Jéééé holky ten je božííí, že jo!?".

Plicnik
26. 04. 2004
Dát tip
wow, dík za oslovení... a tos mě ještě neviděl a takhle mi lichotíš!!! :-))))))))))))) Gentleman se hned pozná :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) No, ale s tim mužství si nejsem tak jistá, když reaguješ na dílko, který budí dojem : "Jééééééééééé holky, ten je boží, že jo!?" Tvoje představy berou za svý - svět se mění :-)))))))))))))))))))))))))

Atina
26. 04. 2004
Dát tip
Plicnik Ja vim, ze je to s titulkama, ale az to za chilku bude na DVD a VHS, tak to bude dabovany. O tom mluvim.

Plicnik
26. 04. 2004
Dát tip
A ty bys to chtěla dabovat? To výrazivo, kterým se to tam hemží??? Dětem nepřístupno!!!! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dabing nebude pro toto dílko to nejlepší - některý věci prostě mají zůstat v originálech :-))))))))))))))))))))))))))))

pozorovatel
26. 04. 2004
Dát tip
Igor Indruch: Jeho hodnota spočívá v zábavě. Nevim, proč se na to ptáš...

Pozorovatel - schválně - v čem podle Tebe spočívá hodnota jeho díla?

machal
25. 04. 2004
Dát tip
Tarantino je fakt dobrej. Viděl sem od nej všechny jeho filmy a některé na kterých se nějakým způsobem podílel. Mě jeho styl vyhovuje :)

Hakim
25. 04. 2004
Dát tip
Už se moc těším;-)

Craerassy
25. 04. 2004
Dát tip
Uma T. (říkám to správně?) zahrála roli takovým způsobem, že ji divák prožíval s ní...třeba, jak se dostávala ven z (zdola...)..nemůžu napovídat, že ne...ale já snad v tu chvíli i dýchala nahlas s ní...spousta okamžiků, kdy si jeden říká, jak vůbec tohle může někdo bez skutečného prožití zahrát...Jednička je spíš o krvi, ale zláká děj...dvojka je skvělá.:-)

Plicnik
25. 04. 2004
Dát tip
pozorovatel a Hakim: těšte se, protože to stojí za to!!! Igore - a koho to zajímá, (že ho nemáš rád)!!!!! Craerassy - Uma je úúúúúúúúúúžasná!!! Viděla jsem jedničku prvně a hned půl hoďky na to premiérovou dvojku, a takhle za sebou ten rozdíl je ještě markantnější, jak je každej díl jinej, ale jak už jsem řekla - jako celek je to dokonalý!!!!!!!!

Craerassy
25. 04. 2004
Dát tip
První díl má v sobě tolik krve, že se to musí brát s nadsázkou, ale co se týká děje, je to skvělý, skvělý, skvělý...Uma je geniální herečka...místy je krásná až nadpozemsky a místy tak obyčejná, že jeden nechápe...je to skvělej film.:-)

Plicnik
25. 04. 2004
Dát tip
Jo jednička je fakt krutá nemilosrdná řežba a nic víc, fakt NIC VÍC! No myslim, že se tam střídá naprostá dokonalost s neuvěřitelně "amatérskými" místy (v tom dobrém smyslu) a možná to je ten Tarantinovskej styl, kterej hodně lidem vadí, nehledě časové nesouslednosti, tu taky hodně lidí nezkousne! Uma je hlavně sexy a bejt chlap, tak jí chci :-))))))))))))))))))))))

Craerassy
25. 04. 2004
Dát tip
Přesně tak...tenhle film asi nebude sedět každému. Hele, ale mně se líbila i Mamba..podívat se jedním okem sexy, to taky musí být umění:-)))

Plicnik
25. 04. 2004
Dát tip
No jo, jenže mamba je přece Uma :-)))))) Ale dívat se jedním okem (který pak ... tralala), to je ještě větší umění :-))))))))))))))))))))))

Craerassy
25. 04. 2004
Dát tip
A jak říkali té jednooké?

Plicnik
25. 04. 2004
Dát tip
Elle

Craerassy
25. 04. 2004
Dát tip
tak vidíš to, popletla jsem to...já nevím proč, ale pořád jsem si myslela, že mamba říkají jí...jsem příšerně nepozorná:-)

Plicnik
25. 04. 2004
Dát tip
no, já zase nevim jak jí říkají, ale v tom filmu říká, že to měla být její přezdívka, ale dostala ji Uma (na konci zase řekli, jak se Uma jmenuje a to jsem si zase nezapamatovala já...) takže to máš jedno, ne :-))))))))))))))) hlavně že jsme byly spokojený :-))))))

Craerassy
25. 04. 2004
Dát tip
no na konci říkali Beatrix Kiddo, tuším

Arwy_Kraft
25. 04. 2004
Dát tip
Já osobně jsme už viděla dvakrát.. jak jako maraton tak i samotné.. a můžu jen doporučit..

drfaust
24. 04. 2004
Dát tip

pozorovatel
24. 04. 2004
Dát tip
Recenze se mi líbí. Už se těším až na to půjdu! Igore, proč ho nemáš rád? Teda, taky se mi občas stane, že se mi na něm něco nelíbí, ale v celku to je originální a zajímavý tvůrce. Taky bych řekl, že více si jeho filmy vychutnají američani...

bubakoff
24. 04. 2004
Dát tip
nemám rád igora indrucha....

Isilme
23. 04. 2004
Dát tip
já osobně se už těším:)

Nemám rád Tarantina...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru