Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SPARTA!!!

04. 05. 2004
6
12
13507
Autor
pozorovatel

Mistři!!!!!!

 

V ložnici řve dítě, v obýváku si manželka lakuje nehty u televize a v kuchyni si tchýně stěžuje na křečové žíly a neschopného zetě, zatímco Jarda Mečoun se neslyšně vykrade z bytu. Ještě za zády slyší tchýni, jak mu spílá do ožralů a debilů. Nevadí jí, že už v bytě dávno není. Je ráda, že si může na někoho zanadávat.

Jarda si to zamíří rovnou na zastávku MHD, protože jeho Žigulíka potřebuje manželka, aby si zajela ke kadeřníkovi. V autobuse se setkává s dalšími kamarády se stejným osudem. Navzájem si sdělují své hrdinské skutky, jak např. zfackovali tchýni, znásilnili ženu i přesto, že jí bolela hlava, atd. Mluví velmi hlasitě, aby je každý slyšel a uctíval. Hned je jasné, že tu jde o místní bosse, s kterými je lepší být za dobře.

Jakmile si Jarda a jeho parta zkontrolují všechny pasažéry, natáhnou na své dobře vypracované pupky rudé dresy milované Sparty a začnou vyřvávat obvyklá hesla, kterých naštěstí není mnoho a tak si je každý pamatuje.

Jakmile se nějaký ten cestující na ně podivně podívá, hned ho Sparťané obklopí a začnou mu řvát do ucha: „Co je? Co je?! Co je?! Co je?!“

Další otázky už nemají a tak přejdou k oblíbené a nanejvýš neslušné nadávce: „Slávisto!!!“ Tento velmi hanlivý výraz doplňují ještě adjektivy typu: „Zkurvenej, kreténskej, vymrdanej, debilní,“ a mnoho jiných dokonce i lékařských termínů, což jasně naznačuje jejich vzdělanost a výmluvnost.

Autobus se přestane houpat do rytmu a parta Sparťanů vyjde z veřejného dopravního prostředku obohacených o nějaký ten suvenýr. Tu má jeden desku s číslem autobusu(aby nezapomněl, jakým se má po zápase vracet), druhý kladivo k nouzovému rozbití skla a další kus sedadla, který mu zůstal náhodou v ruce.

Čím blíže je naše parta drsňáků stadionu, tím více roste i jejich sebevědomí, kuráž a agresivita. Už to nejsou ti opilci bez zaměstnání s hnusnou ženou na krku a dětmi, které jsou po nich. Nyní jsou fanoušci Sparty, kterých se každý bojí. Sparty, kterou milují víc jak vlastní ženu. Sparta totiž nemá žádnou tchýni, menstruaci, nerodí řvoucí fakany a hlavně je nebuzeruje. Teď jsou někým, kdo vzbuzuje strach. Jsou masou nebezpečných frajerů, kteří když potkají cikána, tak mu zarazí kovovou tyč do hlavy, protože jsou „Víc, jak národ!“ a „Bílá síla“. Jsou prostě nadlidi a to i přesto, že nečetli Nietzscheo.

Ještě před stadionem se posilní pivem a procvičí hlasivky při nadávání na policii. V jejich žádostech jako např.: „Policie ven!“ se snaží přesvědčit veřejnost, že se jich nemá, co obávat či vyjadřují myšlenku o anarchii a zbytečnosti policie.

Jakmile dostatečný počet fandů pomočí určitý počet stánků, ukradne několik šál znepřáteleného týmu, s kterou si při zápase symbolicky vytře prdel, pokojně se za doprovodu těžkooděnců vydají do sektoru za bránou. Někteří vtipálkové dokonce ještě laškují s policisty a chtějí jim sebrat štíty. Samozřejmě jde o srandu! Policisté jsou ovšem suchaři a smysl pro humor postrádají a tak šprýmaře přetáhnou pendrekem.

Ale to už začíná zápas, který ovšem přes dýmovnice není možné vidět, což našim fantazií obdařeným fanoušků vůbec nevadí. S čím ovšem nejsou spokojeni, je zařízení stadionu, konkrétně sedadla. Svou nelibost vůči jednoduše ztvárněnému vybavení bez jakéhokoliv uměleckého citu pro detail vyjadřují jasným gestem – vyrvou sedadla a hodí je na hrací plochu, aby dali jasně najevo, že na něčem takovém tedy sedět určitě nehodlají. Přesto jim znovu a znovu dávají funkcionáři Sparty ta ohavná sedadla zpátky na místa, aby byly opětně vytrhnuty. Sparťanským fanouškům není lhostejný vzhled stadionu.

Stává se při zápase, že několik fanoušků – nejspíš zbloudilých po cestě z WC – zajde do sektoru, kde jsou přívrženci druhého týmu. Tito fandové mají jeden charakteristický znak: nosí totiž kukly a v rukou všemožné tyčové zbraně, co kdo cestou popadne. Úmysl jejich cesty je jediný: rozbít si hubu, i když nakonec všem hubu rozbijí policisté…

Konec fotbalového utkaní se nese v obvyklých zvycích. Pokud Sparta vyhraje, tak se celý stadion raduje a křičí. A když Sparta prohraje(což je podle mnohých nemožné!), tak jsou fandové nasraní a svádí vinu na rozhodčího, protože: „Rozhodčí je píča“ a to je konstantou všude ve světě.

A tak poté, co se Jarda Mečoun vožere se svými kamarády rudé krve, rozmlátí hospodu, aby nemusel platit útratu, se vrátí ve vítězné euforii k rodině s vírou, že odteď bude všechno lepší. (A Sparta vyhraje Ligu Mistrů!) Ba dokonce zamýšlí hned po příchodu domů udělat své (po patnácti pivech a dvojitému vyzvracení) krásné ženě dalšího žáka zvláštní školy. A tak rozjařený buší na dveře – otevření klíčem je totiž nemyslitelné – a čeká na svou slibnou budoucnost. Avšak jeho budoucnost má tvář tchýně, která ho knokautuje hned na prahu. Zbitý Sparťan, který dnes zmlátil tři slávistické svalovce bez jakékoliv ujmy, ulehá s monoklem do postele ke své ženě, která mu zase nedá.

 


12 názorů

domin.go
23. 12. 2007
Dát tip
ani ne jak to souvisí s mojí povídkou?

pozorovatel
23. 12. 2007
Dát tip
(tzn. že si nepřečtu tvou novou povídku)

pozorovatel
23. 12. 2007
Dát tip
říkají ti lidé kolem tebe často, že jsi nudný?

domin.go
23. 12. 2007
Dát tip
přirozeně měl sem na mysli nemyslící masu ne přímo na stadionu

pozorovatel
23. 12. 2007
Dát tip
vip místa jsou oddělená od obyčejných lidí

pozorovatel
23. 12. 2007
Dát tip
vip místa jsou oddělená od obyčejných lidí

domin.go
23. 12. 2007
Dát tip
jo ty seš takovej ten slušnej fanoušek a ostatní ti nenadávaj? +) co znám lidi z okolí, tak kdo se na fotbale nemlátí, není správnej sparťan sou to dementi

pozorovatel
23. 12. 2007
Dát tip
tohle napsal sparťan, který dva roky chodil na v.i.p. místa

domin.go
23. 12. 2007
Dát tip
tohle napsal sparťan? tomu říkám sebekritika +))

pozorovatel
28. 03. 2007
Dát tip
1

pozorovatel
17. 11. 2006
Dát tip
ty sešívanej mamrde, děkuju:),

pozorovatel
02. 07. 2006
Dát tip
svatá pravda víš,jak sidhárta poprvé okusil sansáru? tak to si mi stalo, když jsem dal góla psárům patičkou už tehdy jsem věděl, že jsem vyvolený představ si, že dohraješ finále MS a v rozhovoru zarecituješ své básně kdepak politici, fotbalisti maj moc!

ceder_john
02. 07. 2006
Dát tip
něco na tom bude.. v poslední době na sobě pozoruju, že mě ten fotbal moc nebere, třeba si klidně při lize mistrů přepnu na novu a čumím na ty komerční sračky.. spíš by sme ho měli hrát.. třeba nám všechny ty přakážky dal bůh do cesty schválně, abysme dokázali, že sme dopravdy fotbaloví mesiášové..

pozorovatel
02. 07. 2006
Dát tip
možná bychom měli taky psát o fotbale víc básní a tim pozvednout tu bídu fotbal je melancholie v pohybu

ceder_john
02. 07. 2006
Dát tip
hele vole, je to v píči..

reka
17. 11. 2005
Dát tip
takova nenapadita satira na neco, do ceho se lehko strefuje. nezaujala. libil se mi jen vtip, ze spartane Další otázky už nemají a tak přejdou k oblíbené a nanejvýš neslušné nadávce: „Slávisto!!!“ Tento velmi hanlivý výraz doplňují ještě adjektivy typu: „Zkurvenej, kreténskej, vymrdanej, debilní,“ a mnoho jiných dokonce i lékařských termínů, což jasně naznačuje jejich vzdělanost a výmluvnost. Ale to uz tu nekdo psal.A myslim, ze se spartan pise takhle, a ne Spartan. Clenove zajmoveho krouzku vetsinou nedostavaji velka pismena, myslim, i kdyz je ten zajmovy krouzek hodne pocetny.

Avery
14. 07. 2005
Dát tip
Hmmm. Tak v tomhle se shodnem, taky tu verbež nemohu vystát. I když, na druhou stranu, fotbalová subkultura možná má přece jen něco do sebe (i když nevím co), přitáhla i pár mých známých, u kterých bych věřil, že jsou inteligentní. Co do stylu, ta ironie mnohokrát působí trochu násilně. Líbí se mi to, ale na toto téma jsem četl lepší věci. Pro inspiraci, znáš D-Fense? Ten je právě v tomhle žánru mistr http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005051503 http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005051702

to je hodně blbý. (promiň ale já přece nic jinýho na tohle říct nemůžu:)

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
geniální!!!!! :)) a je to teda spíš proti spartě než pro:))

nó ale už jenom ten název barva textu a věty smyslu sparta forever a TOHLE Další otázky už nemají a tak přejdou k oblíbené a nanejvýš neslušné nadávce: „Slávisto!!!“ Tento velmi hanlivý výraz doplňují ještě adjektivy typu: „Zkurvenej, kreténskej, vymrdanej, debilní,“ a mnoho jiných dokonce i lékařských termínů, což jasně naznačuje jejich vzdělanost a výmluvnost. to fakt nejde drahý:)

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
no jo, pravdivá reportáž...:)) ale hezky je pomlouvám, ne?:)))

no..ale který že?:) pravdivá reportáž-jako to na adresu slávistů??

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
pomlouvám obě strany většina těch skalních fanoušku jsou vypatlanci, co se jdou poprat

jó ale sparťani jsou vypatlanější než slávisti, a to to ani nemusí být skalní fanoušci, hoolligans ani tak:) (neber to osobně, ono né o každym sparťanovi to platí:))

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
a já jsem největší sparťan:)))) brou noc

nó..to by ses měl stydět:) jó, nechceš smazat prolog? stejně je pitomej..:)

pozorovatel
05. 04. 2005
Dát tip
:))) nemůžu přeci smazat pravdu a spát! a hned! :))

Beezer
28. 03. 2005
Dát tip
Jejda sorry nepřišlo mi avi. tak odpovídám ted. No já osobně sem se s úplatkem nesetkal. De o to že když jezdíme ve trojici tak si toho třeba nemusíš všimnout. Jak si asi jistě slyšel o tý pralesní aféře tak oni to domlouvaj spíš osobně. Ale věř tomu že se to děje. Je to daleko jednoduší. Nejde tam o statisíce ale o stovky. Navíc... kdo se bude ptát po vesnici kerá nespadne z trojky do čtyrky že.

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
správnej Sparťan na pravopis sere!!:))) tuhle povídku mám hrozně rád:)) jednou mi na ní jedna milá dívenka řekla, že je tam moc vulgarismů. Odpověděl jsem, že by tam mělo bejt ještě kurva dost dalších vůlgarismů a že by měla jít do kotle na Spartu... už mi neodpovděla. Asi plakala.

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
Kterýho filozofa? Aristoteles?:))))) nemyslíš Orwela?

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
:)))) začnu tě milovat... jsem si moc přál, aby si toho někdo všimnul " protože jsou „Víc, jak národ!“ a „Bílá síla“. Jsou prostě nadlidi a to i přesto, že nečetli Nietzscheo." - to je prostě geniální škoda, že to moc lidí nepochopí avi Vespě, ta má toho buzika ráda

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
Pozorovateli!!!!!!!! Ten BUZÍK byl génius!!!! Taktéž avi omezené Maldecance.....

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
ty si blbá mi ho chválili

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
Jo sem blbá a dělam si z tebe srandu... chicht, asi sem měla přidat már ksichtů, tak já to vynahradim :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
a jak víš, že si nedělám srandu já? a zamlouváš a nečteš

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
Nečtu, přečtu pozděj :o) Nebooooj :o)))

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
toho se bojim nejvíc

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
tak nebudu číst no... tak si polib :o)))

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
nikdy se nelíbu sám

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
přicházíš o hodně .o)

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
vyliž si prdel

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
ne dík... Hele, Lukáši, co je s tebou?

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
já myslel, že pochopíš "polib si" je slabší a když si napsala "přicházíš o hodně", tak mě napadlo "vyliž si prdel" u čehož přícházíš ještě o víc:)))

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
Aha, ty vole, víš jak si mě vyděsil??? :o)))

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
ty ženský...

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
no tak víš, co... mam s tebou jet na tu Vysočinu :o)))

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
já jsem slušnej chlapec a Vysočina bude moc dobrá

Vespa
17. 02. 2005
Dát tip
se docela těšim :o)

Arien
01. 09. 2004
Dát tip
bo nežil v příjemném prostředí a čichl si jednou k blbé pampelišce (vono se to někdy stane, smůla) a neměl přitom na sobě modré trenýrky (prý to pomáhá)

pozorovatel
01. 09. 2004
Dát tip
Špatně. Máš ještě dva pokusy.

Arien
31. 08. 2004
Dát tip
nezeptám odpovíš?:)

pozorovatel
31. 08. 2004
Dát tip
Odpovim, bo jsem chytrej Prážák a stojim o chválu. Víš, proč Fredy dostal AIDS? Jen tak, z prdele.... (Se ukáže IQ Ostravy...)

Arien
27. 08. 2004
Dát tip
v praze sem byla loni... nic moc stejně černá ostrava černá děvucha věrná revize jízdenek! obojek náhodou nemám, aby to nějak vypadalo, musela bych si ho dávat bodlinama dovnitř, ale to se mi nechce v pyči být nemusíš, já tě nenutím, ale aspoň bys viděl, co je dobré no, nutit tě nebudu, žejo co sem se setkala s čecháčkama, tak faktže nerozuměli a používat slova jako "zavíracíšpendlík" nebo "punčocháče" je prostě pod mou hornickou úroveň hele a to znáš ten vtip, kdy stoupne v praze nezaměstnanost?

pozorovatel
27. 08. 2004
Dát tip
Neznám, ale tušim. A víš proč Fredy Mercury dostal AIDS?

Arien
27. 08. 2004
Dát tip
nebude tam žádná narážka na ostravu?

pozorovatel
27. 08. 2004
Dát tip
Ostrava je sama o sobě narážka na ostravu. Neboj, nebude. A co ten vtip?

Arien
27. 08. 2004
Dát tip
řikals že tušíš... no, když se parta v hospodě hecne a dá výpověď, že za těch trapných deset tisíc na měsíc makat nebudou...

pozorovatel
27. 08. 2004
Dát tip
Ostravský humor. A nezeptáš se, proč Fredy dostal AIDS?

Arien
26. 08. 2004
Dát tip
hele, ta obvyklá hesla, co zná každý nejni to "spartááá spartááá bůůůzerantůůů partááá?" - bo to pořváváme my a neříká se píčo, ale pyčo, tož jak dloho vas to my ostravaci eště budem učit? hele, já si říkala, kerý to byl, kdo si přisazoval pod nějakou mojí blbostí na spartu a trefila sem se:) no, fotbal nesleduju, už jen kvůli principu, že bych byla in a to přece nejde, a tohle je kruté, i dyž vtipné, a já si jenom můžu děkovat, že jsem zatím slobodná študentka no, už se nebudu vykecávat a tipnu si

pozorovatel
26. 08. 2004
Dát tip
Jsem idiot. Zapomněl jsem, že pyča je vyjmenovaný slovo. Omlouvám se. Hele, ostravačko! Moc bych nemachroval. Ten váš buranov na naše velkoměsto prostě nemá. Naučte se mluvit a pak se nazývejte Čechy! Zalezte do dolů a nažerte se uhlí i s tim vašim Krajčem!!! /Sranda, chápeš, ne? Abych navázal na svou povídku.../

Arien
26. 08. 2004
Dát tip
hele, všechny doly v ostravě sou už pozavírané až budeš vědět tohle, tak se pak vytahuj!!!! a krajčo je vůl!!! a uhlí není nic moc!! a jakej buranov! praha je akorát tak takový to místo na "p" a všichni tam mluvíte tak směšně a tak... prostě ste divní:) a my máme stodolní (dobře, není to žádné plus, já tam nechodím)

pozorovatel
26. 08. 2004
Dát tip
A co je ve stodolní? Asi nic moc, když to neznám. Tak vám konečně pozavírali ubytovny - doly. Bylo na čase. Se nedivim, že spíš ve spacáku... Krajčo je bůh!!! A Mareš Kristus Pán!!! Prej mluvíme směšně... Nemůžem za to, že nám nerozumíte. Čoklové nám taky nerozumněj...

Arien
26. 08. 2004
Dát tip
ale rozumíme, korát vy se blbě ptáte, dyž se zeptáme, esi máte zicherku nebo na sobě štrample nebo "mašodeplybuntekpyčo" - s tim se taky trapite jo, hele, aspoň nejsem fajnovka jako ty a neštítím se poctivého uhlí a stodolní se drží jen díky tomu, žes tam nebyl ty, hele, to bych se se svým spacákem a ukradenýma kapsáčama musela odstěhovat ouplně z města (teď se mi asi vysměješ, cože my to jsme za město) no dobře ti tak, stodolní nestojí za nic, ale máme tu prá pěkných hospod a navíc čepujem radegast!!!!!!!!!!!!!!!! kerý stojí tak do té dvacky nejak ta hnusná předražená plichta tam v tom divném místě od "p"

pozorovatel
26. 08. 2004
Dát tip
Holka, takhle se ale mluvilo ještě než přišel Ciryl s Metodějem (Konstatin dorazil později) a nedali všechno do pořádku. Bohužel zapomněli na ty v dolech... za nima nikdo nechtěl. Nemusim bejt v každé pyči. Bylas někdy v Praze? V civilizaci? Nebo tě držej na vodítku? Hele, že ty máš takovej ten obojek akolo krku?!

BohemiFan
29. 07. 2004
Dát tip
Beezer: Měl bych otázku: Všude se teď mluví o tom, že úplatky se, co se týče fotbalu rozmohli hlavně na okresech a v různých nižších soutěžích, ale je to jenom televize a tý se jednoduše nedá věřit. Setkal ses někdy s úplatky? (neboj, nejsem policejní vyšetřovatel..)

pozorovatel
29. 07. 2004
Dát tip
BohemiFan: Hrál jsem i v nižších soutěží a okresech a úplatky tam jsou. Nelze je přehlédnout. Náš tým v okresním přeboru např. zařezávali téměř každý zápas. Není výjimkou, když rozhodčího podplácejí rovnou oba dva týmy...:-)))) Když jsem viděl tu reportáž na ČT, tak jsem se musel smát, protože tohle věděli lidi už dávno (a jak dávno!). Nechápu, jak někdo může tvrdit opak. Sám vím, že korupce je i na žákovské úrovni. Je to nechutný! A nemysli si, že je tomu naše 1. první liga ušetřena. Tam je to samý. Jeden můj známý dokonce viděl dva funkcionáře u pumpy, jak si předávají kufříky...

BohemiFan
20. 07. 2004
Dát tip
Ikdyž jsem Bohemák tak tomuhle tip dám. Je to výborně podaný obraz skutečnosti. Nechci urazit, ale nesouhlasím s výroky typu: je tam moc sprosťáren..... Jako fanoušek klubu, který je sice mnohem lepší, ale je občas se Spartou srovnáván, si myslím, že je tam tvrdých výrazů tak akorát, aby to popsalo prostředí dnešního fotbalu. Samozřejmě to dokazuje, že sparťani, teda jejich kotel, jsou blbci z největších u nás a že jim penězi vydobitá sláva jejich klubu trochu leze do zbytků jejich mozků, ale to napatří do Písmáku.¨ Pozorovatel: díky, žes to napsal (už jsem myslel, že to zůstane na fanouška bez talentu - mě) Papouch: Zkus si to přečíst, už kvůli tomu, že Zbrojovka, aspoň doufám, už neexistuje

pozorovatel
20. 07. 2004
Dát tip
Mockrát diky!!! Naprostý souhlas.

Beezer
10. 07. 2004
Dát tip
Viď? Já to taky nechápu :-) No, odvahu to chce občas taky :-) ale zatím, žádnej velkej konflikt nebyl. Vzhledem k mýmu věku sem pořád v okresu :-) Takže žádná velká soutěž. Aspoň je jasný, že to dělám pro zábavu. Ty "prachy" za to nestojí :-)

pozorovatel
10. 07. 2004
Dát tip
I v okresech se podplácí, tak nevěš hlavu. Peníze se dostaví...:-)))

pozorovatel
05. 07. 2004
Dát tip
Beezer: Rozhodčí? No, ty já mám moc rád a nechápu, jak vám někdo může nadávat... To jsi u mně dost odvážnej. Klobouk dolů. A jakou soutěž pískáš? Že by jsme se už někde na hřišti potkali...?

pozorovatel
04. 07. 2004
Dát tip
Správně, neni to jen o fotbale. Některým ani o ten fotbal nejde. Hlavně dát někomu přes hubu. Já už fotbalu propad´. A i když se mi tu nelíbí móře věcí, tak u něj zůstávám. Jen už se na to nevydržim tolik dívat jako dřív. Teď už to spíš jen hraju. Chci se ještě zeptat: přišlo ti to i místy vtipný? Nějak nevim, jestli se mi to padařilo...

Beezer
04. 07. 2004
Dát tip
Trochu jsem z toho cejtil aji trochu sociální problematiku. Podařilo se ti tomu vnuknout několik věcí dohromady. Já už fotbal hrát nemůžu a tak se věnuju soucování (proto jsem se docela pobavil u toho rozhodčího :-)) Tím vlastně odpovídám na to poslední. Jak co. Něco je takový očekávaný, ale u něčeho jsem se pobavil. Hlavně když jsem se nad tím zamyslel, tak už mi to k smíchu nepřišlo. Ale forma jakou jsi to psal je odlehčená a úsměvná. Takhle, žádný přehršle srandy to nejsou, ale k tématu si myslím, že to bohatě stačí. Dobrý :-)

papouch
04. 07. 2004
Dát tip
já jsem to nečet, já fandím Zbrojovce

Beezer
03. 07. 2004
Dát tip
Dobře to vystihuje realitu. A tím myslím DOBŘE. Tohle je debata na móóóć dlouho, protože fotbal je jedna z mých vášní. Docela mě potěšilo, že o tomhle problému (myslím, že je to to pravé slovo) někdo píše. Ale když jsem se nad tím zamyslel, teprve potom jsem pochopil, že to vlastně není jen o fotbale...

pozorovatel
26. 05. 2004
Dát tip
Jo, máš pravdu. Chtěl jsem si tu jen zkusit styl, který jsem někde viděl. A taky jsem si řikal, že by to mohlo být i trochu vtipný. Po stejný cestě už nepudu... Díky!!

sicco
25. 05. 2004
Dát tip
není v tom žádná nová myšlenka, je to jen prosté konstatování, které si uvědomí každý člověk, který se dívá kolem sebe. Chybí mi v tom to, co mám na tobě rád, tvoje úvahy a myšlení. Zkrátka to není ta pravá cesta.

pozorovatel
12. 05. 2004
Dát tip
Za tip taky díky!

Miki
10. 05. 2004
Dát tip
Řekl jsem - na můj vkus - to ale vůbec neznamená, že nejsou použité správně, nebo na nevhodných místech. Ber to spíš jako poznámku k zamyšlení, nic víc. SPARTA!!! určitě patří k tomu lepšímu, co jsem v poslední době četl. A protože jsem si svvůj názor ujasnil, přidávám tip.

SPRITE
07. 05. 2004
Dát tip
realita je někdy pěkná a někdy drsná, dobře jsi to vystihl!!!!

pozorovatel
07. 05. 2004
Dát tip
Díky ti.

Miki
06. 05. 2004
Dát tip
Ale jo, docela se mi to líbí. Má to spád, atmosféru i vtip. Na můj vkus je použito až příliš silných výrazů, ale tak to je, tak se dneska mluví. Ale co ten "zbytý" Sparťan?

pozorovatel
06. 05. 2004
Dát tip
Co je se zbitým Sparťanem? Chtěl jsem to zkrátka ukončit, co nejtragičtěji pro hl. hrdinu...

Miki
06. 05. 2004
Dát tip
Aha, takže byl "zbytý" dost tvrdě. Proto asi ta záměna i - y?

pozorovatel
06. 05. 2004
Dát tip
Jo, tak. Jsem si neuvědomil... opravim. Díky!! Takže se ti tu nelíbily jen ty silné výrazy nebo ještě něco jiného? Moc by mě to zajímalo...

Lasy
04. 05. 2004
Dát tip
:O))) je to tak . . . a to jsem taky sparťan . . Lasy

pozorovatel
04. 05. 2004
Dát tip
To je mi líto a kam si to dočetl?

pozorovatel
04. 05. 2004
Dát tip
Byl bych moc rád, kdyby ses někdy vrátil. Tvůj názor mě zajímá.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru