Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Motiv na Jidáše

30. 08. 2000
2
4
3649
Autor
jorel

Polibek, jenž mě prozradil,

vynesl ortel zaroveň,

dávno již nechodím po stopách Tvých,

větřík si hraje se mnou jen.


4 názory

Diana
08. 11. 2010
Dát tip
Pravila třtina, větrem se klátící.... Dobrý postřeh ****

dyk já to vím že je to písmákem - jen mě překvapuje že si to ani ti lidičkové co se tu vyskytujou, neopravujou jo jou :o)

jorel
22. 12. 2007
Dát tip
Mořský koník: už to dávám dohromady. jak jsem psal jinde, chyba neni na mojí straně, ale v technických konverzích Písmáka za posledních sedum let.

proč to neupravíš? líp by se to četlo - jo, je to v kritikách ale někdo je nečte nebo má od nejstarší po nejnovější... :o)

jorel
23. 07. 2006
Dát tip
takhle to mělo být: polibek jenž mě prozradil vynesl ortel zaroveň dávno již nechodím v stopách tvých větřík hraje si se mnou jen

martinez
23. 07. 2006
Dát tip
našel jsi verš tam kde málokdo... to se mi líbí - taky mi někdy něco zní jako verš a jsem v tom nakonec sama :o))

ulita
16. 02. 2001
Dát tip
ten poslední řádeček mi tam jaksi...možná jsme si v něčem trochu podobní - Jidáš byl jeden čas mým oblíbeným výtvarným tématem...

Adelan
18. 12. 2000
Dát tip
Je to zvláštní, že na Jenny nikdo nereagoval, Jorela tedy chápu. Spousta času už uplynula, tak se omezím jen na větu: S Jenny naprosto nesouhlasím! Jinak úplný souhlas s Tynicem

Tynic
05. 09. 2000
Dát tip
Obsahově bez připomínek... verš : zároveň-se mnou jen tak v něm pozor na správný rytmus a důraz

Lasy
05. 09. 2000
Dát tip
Polk. LASY -TIP-

jester
04. 09. 2000
Dát tip
)).. tak pratele pozor.. na vyrizovani si vlastnich uctu.. nebo tak mi to trochu pripada..a schvalne, jestli nekdo pozna, proc jsem to vlastne cetl.. a psal..))

Jenny
01. 09. 2000
Dát tip
jorele proč? Proč nás neustále poučuješ. My přeci víme jak to bylo. Myslím si, že pokud si v té době s Ježíšem opravdu neseděl u jednoho stolu s Petrem a ostatními tak raději mlč. Víme že máš zájem, ale zase až takový? Nemyslím to nijak špatně, ale toto přísloví znáš určitě lépe než já "Mluviti stříbro, mlčeti zlato". Nesnaž se své znalosti vštípit do hlavy ostatním. I my máme svůj rozum. Poradíme si, neboj. A na nováčka se to moc nehodí, (taky raději mlčím a šoupu nohama) od starších a zkušenějších se toho určitě můžeš dozvědět daleko víc, ale když je budeš neustále překřikovat, mohlo by se stát, že před Tebou raději všichni u t e č o u. A nezlob se (i když já tohle píšu spíš pro omluvu ostatním, vím, že Ty se jen tak nedáš a pěkně mi to vpálíš, také na to čekám). Tak honem, ať už to máme za sebou.

jorel
01. 09. 2000
Dát tip
jenny: toto je naprosto věcné. děkuji

Merle
31. 08. 2000
Dát tip
bojím se, že tvojí poezii nerozumím (ale já nerozumím většině pozeie)

jorel
31. 08. 2000
Dát tip
i já si někdy nerozumím :o) Jidáš polibkem označil Krista, aby ten mohl být odveden, souzen a víme jak to dopadlo. Jidáš se tím automaticky vyčlenil z 12 apoštolů. nakonec litoval svého činu a objesil se.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru