Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přátelská

04. 05. 2004
10
0
8342
Autor
Kandelabr

Brachu, kamaráde, příteli! Zahulákal na mě a plácnul mě do ramene, ke kterému se mi lepila kostkovaná košile. Kolem jezdily tramvaje a mezi ně skákali lidi, rafika na hodinách hlasitě zachrčela a posunula se o jednu šedesátinu jedné dvanáctiny poloviny dne. Támhleta by tě mohla mít ráda, s tou bys dokázal žít, kývnul jsem bradou po kolemplující slečně. To je fakt, řekl. Ale ona si to asi nemyslela, nebo myslela a nedala najevo, což by bylo smutné, kdyby byla jediná na světě. Mhouřil jsem oči a usínal, rafika zas udělala tik, žvýkačka v puse už mi nechutnala, tak jsem ji dvěma prsty vyndal a vyhodil do úzkého koše, prsty pak trochu lepily, on měl v ruce pivo, byl rád, že mě vidí a já byl taky rád, že se vidíme. Nemáš čas co, zeptal se přímo. A co támhleta, odpověděl jsem, ukazuje prstem s mikroskopickou vrstvou žvýkačky na bříšku. Chtěl jsem mu pomoct.

Dal mi loka piva. Neměl bych si hrát na spasitele, řekl jsem si, tak jsme šli městem a podávali si teplého lahváče, lidi lízali své první letošní zmrzliny, já chvílemi usínal za chůze, do našeho hovoru se mi přimotávaly krátké barevné sny a doufal jsem, že on je taky vidí.


Arien
20. 11. 2004
Dát tip
nelíbí. a neznám slovo rafika (asi to bude ručička, ale proč pro to používat takové divné rafající slovo, dyž ručička je tak příjemně roztomilá?) a nelíbí se mi ani to.

Andulka
30. 07. 2004
Dát tip
to ja plivu zvykacku z pusy rovnou ven....naposledy pri jizde autem a vitr mi ji vratil rovnou do vlasu....:-)...Povidka se cte prijemne, ma fajn atmosferu....i kdyz nejak, znas me....dva mladi namazani kluci s flaskou v ruce po meste....tak nejak s tim se szit nemuzu...:-)))) Bylo mile si te po case precist..:-)

alina
23. 07. 2004
Dát tip
kráááásně to hřeje .... a líně plyne ... a hladí .... i to zteplalý pivo na jazyku člověk z toho cejtí!! Joj! Prostě zas jednou KANDELABR!!!!!! * * *

kabe
11. 05. 2004
Dát tip
jo, da se to, rozhodne jsem skoro nepreskakoval :-)

Witch
06. 05. 2004
Dát tip
má to skvělou atmosféru a príma se to čte, vylepšilo mi to náladu, tak díky ***

StvN
06. 05. 2004
Dát tip
Jo jo, to se mi líbí.

Carrie
06. 05. 2004
Dát tip
hezká náladovka :o)

Plopez
05. 05. 2004
Dát tip
.

angel1
05. 05. 2004
Dát tip
je to lehoučké a teploučké a přátelské, plné lenivosti takového obyčejného, příjemného oakmžiku, kdy se nic nemusí a nechce

... a posunula se o jednu šedesátinu jedné dvanáctiny poloviny dne... zdařilé.

Voloďa
04. 05. 2004
Dát tip
Táta mi taky někdy dává loknout piva.

pozorovatel
04. 05. 2004
Dát tip
Mistr závěru. Moc dobré a výborně čtivé. Tip je samozřejmostí. Jen tak dál. Těším se už na další.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru