Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Raráškovo faux pas

10. 05. 2004
2
0
2566
Autor
Kodynie

 
Raráškovo faux pas

Rarášku, copak tu děláš? Rarášku, ty máš zase laškovnou náladu. Směješ se všemu vesele jen. Přemýšlíš, kde bys komu provedl jakou kulišárnu. Tvůj perlivý smích se odráží od stěn. Směj se, směj. Teď už musíš být potichu, rarášku, půjdeme ven mezi lidi. Nesluší se chovat nedůstojně na veřejnosti. Stojíme před domem, On jen tak do větru poslal pár slov a to příšerně rozesmálo raráška. Smích nečekaně vytryskl, kolotá a poskakuje, nahlíží zvědavě lidem do oken. Jaká hrůza, rarášku, co jsem ti říkala. Chytila jsem se za pusu, abych uzamkla nepatřičnému smíchu cestu ven. Rarášku, mezi lidi nepatříš, doma si dováděj. Rozhlížím se bázlivě. Viděl mne někdo? Uf, to bylo o fous. Ještě chvíli oživuje sídliště ozvěna zurčivého smíchu. Konečně nastává spořádané ticho. Nebuď lidi, rarášku. Schovávají se do svých čtyř stěn a tvému poselství nerozumí.


aldebaran
12. 05. 2004
Dát tip
Zajímavé. Já kdybych měl takové nápady... no nevím, co by z toho vzniklo. Dávám TIP.

Seregil
11. 05. 2004
Dát tip
Zajímavě kolotající... :))

papouch
10. 05. 2004
Dát tip
...ale rozumí, rozumí ... někteří... ti, co jda kol plotu z vlnitého plechu neodolají... :-)) :>

"kolota"? Nema to bejt spis "klokota"? :o)

Kodynie
10. 05. 2004
Dát tip
Určitě kolotá. Existuje slovo klokotat i kolotat a já si vybrala slovo kolotá. ;-) PS: Klokotá v hrdle a kolotá ve vzduchu, aspoň tak to chápu já. Kolotá ve smyslu odráží se. Kdežto klokotá bych tu brala ve smyslu bublá.

arijanek
10. 05. 2004
Dát tip
milučké :))

Voloďa
10. 05. 2004
Dát tip
No to je hrozné, takové dílo jako od dítěte, měla by jsi se jít podívat jak já se rychle zlepšuju

Kodynie
10. 05. 2004
Dát tip
Nu Voloďko, Ty jsi ještě ve vývinu, Ty by ses měl dílko od dílka zlepšovat. Jenže bohužel já to číst nebudu, protože poezii vůbec nerozumím, víš. Já už se nemám kam rozvíjet, takže si ráda postojím na místě, se mnou už to lepší nebude. ;-) PS: Znáš styl naivní malířství? Tak já jsem něco takového v oboru psaní.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru