Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tklivost večera

27. 05. 2004
6
0
4479
Autor
Seregil

19.5.2004 20:29 v práci

Sen nocí se táhne.

Vláčím neurčitost

pocitu zbytečnosti.

Povzdech.

Klička na prst –

- a schoulím se

do vyšeptalého

večera.

Ticho.


ch_34
22. 08. 2004
Dát tip
nic, nic v tom neni

Hanca
25. 06. 2004
Dát tip
Pěkná, schoulím se do vyšeptalého večera. Nemůžu netipnout.

Martinka
19. 06. 2004
Dát tip
pri čítaní som mala pocit, že báseň trochu drhne....hlavne to slovo pocit a tie pomlčky......ale možno to bol zámer

Jeheheman
10. 06. 2004
Dát tip
Ta je slabá (subjektivně), takových běžných prázdných pocitů čék zažije miliardy a psát o tom nota bene skoro popisně (povzdech).. e-e Seregile ty seš dříč, to jo, ale máš stejnou chybu jako já. Totiž skoro žádný talent:)))

Seregil
10. 06. 2004
Dát tip
Mno Jehehemane... tvůj názor.. nikdy jsem netvrdil, že talent mám... spíš vím, že jsem grafoman ... a pokud se něco zdaří, poznám to dle reakcí tu na Písmáku... (nebo Liteře..:)) Někdy se názory shodují, někdy se kříží.... Proto se na vše dívám s odstupem a rezervou... Na každý pád díky za názor.. cením si všech názorů, které mě nakopnou dál....

Jeheheman
10. 06. 2004
Dát tip
No možná mi to tak připadá právě proto, že jsi ten grafoman:)) Tak když už máš tak nutkání pořád psát i když se tím teda zbytečně rozmělňuješ, tak aspoň trochu vybírej co sem vrazit a co nechat ve stole. Do tohoto malinkého dílka se ti podařilo nacpat všechny nejprovařenější slova jako sen, pocit, ticho a podobně. Už ti tam chybí jen láska a oči:)) Ale jak říkám, mě se to taky furt stává a nejradějš bych zrovna tato slova vrazil všude. Fakt nic proti tobě, co se týče kvantity i počtu kritik tak jsi na péčku hvězda. Nemyslím si že tě můj názor nakopne dál (brr jak nesnáším tuto frázi), ale můj je takový, že by jsi měl i trošku experimentovat, třeba zkusit napsat semtam něco abstraktnějšího a tak a hlavně najít lepší témata. Nemá smysl psát o těch nejobyčejněších pocitech (aspoň ne furt nebo nenovátorsky.) Když se podíváš na svoje starší věci tak musíš uznat, že moc dál se nenakopáváš, protože píšeš už leta víceméně stejně. Takže abych to shrnul. Já myslím, že potřebuješ a) Silnější témata b) Trochu (aspoň občas) mlžit c) psát "až tě něco napadne" a ne zírat na papír či monitor v práci a "tlačit" tzn. psát třeba míň, o to však líp. A promiň mi to s tím talentem, však já to třeba časem zkoriguju:)) Uvidím co tam bude dál:) Aspoň jsem tě v tý práci trošku nadzedl a tedy probral. Šefik bude mít z čilého zaměstnance určitě radost. Měj se

Seregil
10. 06. 2004
Dát tip
Víš pokrok.... Je to různý, každopádně si myslim, že v něčom jsem dál... nepíšu takový svázaný kraviny... (i když to nejlíp může posoudit zas jen čtenář)... Co se týká grafomanství... to se u mě projevuje ve chvílích, kdy mám čas, náladu nebo inspiraci a každá z těchto situací něco propíše do rukopisu díla... Co se týká klišé... myslím, že se jim nikdo nemůže zcela vyhnout... A zas záleží na čtenářích.... Co se týká nakopnutí... je to otřepanost.. lepší mě nic nenapadlo... No a závěrem... nenadzvedls mě zas tolik.... já jsem zvyklej... :))

3/5 a tečka...vždycky když něco tvého dočtu rozhostí se ve mě takové příjemné ticho...ukončovat umíš :)

studanka
03. 06. 2004
Dát tip
dobrá...

Kareel
31. 05. 2004
Dát tip
Vláčím neurčitost pocitu zbytečnosti. Odkud kam? Tyhle dva řádky nějak skřípou. Asi tou -ostí. Nebo chybí slabika, nevím.

maia
30. 05. 2004
Dát tip
...ale no... :-) *

Petr_Pan
29. 05. 2004
Dát tip
vyšptaNého - nebo ne? jinak - souhlasím s Růženkou

Abyss
27. 05. 2004
Dát tip
...(takove smutnosti) *

Křídlo
27. 05. 2004
Dát tip
takhle dlouho makat? už se nedivim, že píšeš takový depky*

Seregil
27. 05. 2004
Dát tip
Křídlo.... o té práci to ani nejni, zvykl jsem si..... prostě mě to jen nutí víc přemýšlet...

Dolente
27. 05. 2004
Dát tip
Zvláštní. Se svým myším mozečkem tomu nemůžu rozumět, promiň :o)

sonett
27. 05. 2004
Dát tip
:-) jak vidím dribluješ mezi travičkou bacha na tlustější stébla............................sonett t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru