Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sváteční oběd

14. 06. 1999
1
0
2413
Autor
Kombajn

Cte jeste dneska nekdo CHARMSe ? Jestli jo, tak se mu to bude libit...

Sváteční oběd I stalo se jednoho deštivého dne, že mě můj soused pozval k sobě domů na oběd. Protože venku lilo jako z konve a nemohl jsem tudíž vykonávat svoji oblíbenou činnost, kterou bylo střílení špačků, přijal jsem jeho pozvání. Přesně ve dvanáct jsem stál u sousedových dveří, v ruce držel vycpaného špačka jako dárek a zazvonil. Přišla mi otevřít jeho manželka. Když spatřila moji tvář, zkřivila radostí obličej a pozvala mě dál. Zul jsem se a vtiskl jí do ruky můj dárek. Sousedka si špačka postavila na poličku, na níž se již tísnilo třináct vycpaných špačků. Soused mi poděkoval za krásný dárek a pozval mě ke stolu. Stůl to byl krásný. Vypadal mohutně a starožitně, k dokonalosti mu chyběl jen jeden nebo dva vycpaní špačci. Řekl jsem to svému hostiteli. Ten přikývl. Nalil oběma trochu vodky a povídali jsme si. Poté přišla do jídelny jeho manželka a řekla, že dnes oběd nebude, protože jim přes noc někdo ukradl ledničku. Soused jen smutně pokýval hlavou a naznačil mi, abych šel s ním. Když jsem přišel do kuchyně, zjistil jsem, že sousedka mi neřekla úplnou pravdu. Někdo v noci ukradl nejen ledničku, ale celou kuchyň. Místnost neměla zdi a dokonce ani podlahu. Bylo zcela jasné, že ji někdo v noci ukradl. Protože se mi zdálo trochu trapné na obědě nejíst, skočil jsem si do svého bytu pro svačinu. Pak jsem se vrátil a před očima celé rodiny, kterou tvořil soused, sousedka a jejich malý hošík jsem se s chutí najedl. Malý hošík začal popotahovat, tak jsem se vrátil do bytu a donesl mu jednoho vycpaného špačka na hraní. Potom jsme si zase sedli se sousedem do jídelny a napili se vodky. Venku se mezitím vyjasnilo a já se z celou rodinou rozloučil. Doma jsem pak vytáhnul ze skříně vzduchovku a chystal se střílet špačky. Zasedl jsem k oknu a vyčkával. Pak jsem spatřil jednoho obrovského špačka a zastřelil ho. Protože jsem však již byl notně unaven, ulehl jsem na lože s vědomím, že se zítra ráno musím po špačkovi poohlédnout. Když jsem se však ráno pokoušel špačka najít, nikde jsem ho neviděl. Napadlo mne, že jej určitě někam odtáhla nějaká kočka. Potkal jsem však uplakanou sousedku, která mi řekla, že včera někdo spáchal na jejího muže atentát. Ihned jsem zalitoval toho, že jsem si toho špačka včera nešel hned zvednout, protože by se k takové smutné události určitě hodil. Tak jsem alespoň jednoho vycpaného špačka sousedce přislíbil a šel domů, kde jsem zapil sousedovu památku flaškou vodky. KOMBAJN `
Quoniam
21. 06. 2002
Dát tip
      Skvěle napsaná povídka. Výtečně jsem se bavil.

Deltex
20. 07. 2001
Dát tip
Dobré... vtipné a smutné zároveň. :o)) Měj se fajn!

Kombajn
10. 09. 1999
Dát tip
Břiza: Mozna jo, ale ja mam jednu zasadu. Jakmile jednou vec uverejnim, uz s ni nehybu. Az jednou budu v citankach, byly by s toho zmatky..... :-)))

Bříza
06. 07. 1999
Dát tip
Kombajne za tohle se stáváš mým oblíbencem. Je to velká sranda. Jenom malou anankastickou poznámku mi dovol! Po zastřelení toho velkého špačka (jak ho pak asi kočka ukradla) by se možná líp vyjímalo slovo "...ráno pokoušel špačka dohledat..." místo "...najít...". Dalo by to tomu správnou dávku "myslivosti". Ale je to na Tobě!

Kombajn
18. 06. 1999
Dát tip
EHm, nazdar. Co ty delas v Pismakovi ??? Nevedel jsem ze umis cist. Ale fakt je, ze tu Olda ma i hezky obrazky...

Merle
15. 06. 1999
Dát tip
Jako obvykle se smíchu neubráním :-))) Máš za to u mě jednoho vycpanýho špačka.

Dvaid
15. 06. 1999
Dát tip
DVAID zdravi druhou stranu sveta.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru