Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je to?

06. 06. 2004
2
0
1661
Autor
HERMES

„Co je to,?“ zeptal se žebrák kolemjdoucího pána, ukazujíc na dlouhou černou hůl v jeho ruce.

„Já jsem to!,“ odpověděl děda Valentýn zvědavci a udeřil žebráka magahonovou tyčí do hlavy, tak silně, že ten upadl s proraženou spodinou lebeční. Děda Valentýn byl filantrop.

Děda Valentýn zašel za roh, sedl si do Mc Donaldu, objednal si café Laté a vanilkovou taštičku. Srkal u stolku tu svoji kávu a zvědavě pozoroval jak si nějaké děcko ( v hracím koutku) skládá z lega symbol slunce. Dnes, ale bylo zamračeno a foukal studený vítr, což dědu Valentýna notně pobouřilo. Dítě začalo hrát na multibarevný xylofon. Paličky držené v dětských rukou bily nemilosrdně do xylofonu. Vznikala kakofonická melodie, která začala naplňovat prostor a odrážejíc se od stěn nabírala na síle a postupně slábla, aby mohla znovu propuknout s novou a mnohem děsivější silou, neboť dítě plné energie změnilo strategii a začalo do xylofonu bít vlastní hlavou. To už bylo dost i na dědu Valentýna, který neměl začínající muzikanty příliš v lásce a musel proto zakročit se vší rozhodností, jaké byl v té chvíli schopen. Rozhlédnul se, ale ostatní návštěvníci bufetu se nerušeně bavili a občas i smáli. „Vaše chyba, holomci,!“ řekl jen tak pro sebe děda Valentýn a obrátil do sebe kávu tak prudce, že málem zalknul. „Nedáte-li jinak,“ řekl již silněji, ale nikdo ho neslyšel, potom vytáhl z kapsy prak, nabil ocelovou kuličku a střelil dítě do hlavy. Dítě spadlo omráčené na xylofon a zahrálo svou odolnou lebkou, ten den poslední skladbu na počest slunci, které bylo skryto za mraky.


HERMES
22. 01. 2006
Dát tip
ne asi, ale určitě!

hmmm, tak nějak nic neříkající, nevidím zde nějaký kloudný obsah (pokud měl být), dílo negraduje, ani se nijak nevymyká, hmmm, nechápu, asi jsem hloupý, ale nepřijde mi na tom díle nic zvláštního

Flying
12. 06. 2004
Dát tip
Je to super, moc se mi to líbí a je to ulítlí a sedne to- připomíná mi to našeho souseda .tip.

Flying
12. 06. 2004
Dát tip
rtzrtu

Movsar
11. 06. 2004
Dát tip
ó mek donald ten si žil ia ia ou, zpívalo se v jedné písni. toto je "svěží jak řeka, řeka rozlitá", zpívá se zase v jiné. já bručím v hlubokém tónu budhistických mnichů, zahalen v oranžový hadr. jen on ví, co se pod ním skrývá - ostře nabitý býk, připravený kopnout. kopnout všechny pojídače hamburgerů. ten text je vynikající. tip

Dero
06. 06. 2004
Dát tip
Nejni miniatura a ě to blbost .. ;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru