Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zastavme se...!

13. 06. 2004
4
1
2857
Autor
Alive


   Občas mám pocit jako když jsem v divadle. Zastavím se a pozoruji lidi kolem sebe...každý jako by měl svou vlastní roli...za něčím pospíchá a nerozhlíží se, dál hraje to, co má. "Hej lidi zastavte se, rozhlídněte se kolem sebe, improvizujte taky trochu... třeba naštvete režiséra, ale možná ho i pobavíte!" Ne, oni se otočí, zakroutí hlavou a jdou dál, dál hrají svoji určenou roli... Jako loutky, které se chovají přesně tak, jak se jim tahá za provázek... a já to všechno musím sledovat... když udělají něco, co se nehodí na scénu okamžitě to napravují a stydí se za to... Proč proč??? Nenechme si tahat za provázky, přestaňme se chovat jako loutky...zastavme se a rozhlédněme se okolo sebe.... Vždyť tu hrajeme jen sami pro sebe!

 

Alive (23.2.2003)


1 názor

Pisces
28. 02. 2005
Dát tip
Tak jsem se zastavila a zas raději jdu .)

Alojs
03. 11. 2004
Dát tip
hele, můžeš si být jista tím, že já nejsem ten, kdo hraje podle scénáře. Jsem pěkně trhlej :-)

Hm, škoda, žes zůstal jen u banálního postřehu. Jestli tě téma opravdu zajímá, přečti si knihu Všichni hrajeme divadlo od E. Goffmanna. Krásná četba a hlavně ukázka toho jak se dá banální fakt zkoumat zajímavou a plodnou cestou.

teqrilla
01. 07. 2004
Dát tip
Je potřeba sem tam stát...

CMax
01. 07. 2004
Dát tip
Co dodat. Nemohu než souhlasit. Ale nemyslím si, že lidé o tom, jaké to jsou loutky, vědí. A proč když udělají něco "co se nehodí" a stydí se za to a snaží se to napravit? Protože tu existuje výchova a lidem ostatní zapisují do duší různé věci, co je slušné co je neslušné, co je příjemné a CO JE TRAPNÉ. A proč když například člověku spadne v restauraci na zem trocha rejže, proč se hned cítí tak trapně a stydí se? Protože všichni známe ty pohledy okolesídích, kteří si toho všimnou - a téměř všichni lidé si přejí, aby si jich ostatní lidé vážili(či jak to přesně definovat). Asi proto - řekl bych..... Jinak super. *

Arien
29. 06. 2004
Dát tip
Nemůžeš být naprostý individualista, byla bys vyčleněna ze společnosti a pak bys umřela sama

supizmus
26. 06. 2004
Dát tip
tento život je velké absurdní divadlo

ajlla
22. 06. 2004
Dát tip
Řekla bych, že to je smutné.Já kritiky psát neumím, přesto souhlasím s StvN ale zaslouží si to tip:o)*

Alive
20. 06. 2004
Dát tip
Hm...vlastně jsem tohle psala před rokem a když to čtu teď už to tak neprožívám..ale pořád si to myslím...lidi si neustále na něco hrají a mají strach sami ze sebe, být opravdoví... ...no, neřešim to jen sama a tímhle způsobem neboj..:o). Dá se říct, že už to stějně neřeším, protože to nevyřeším, ale řídím se tím. Hraju sama sebe.. a hlavně pro sebe :o)

StvN
16. 06. 2004
Dát tip
Můj názor je toho názoru, že takové a podobné úvahy mě omrzely již před lety. Myslel jsem si, jak jsem přišel životu na kloub, ale pak jsem zjistil, že to vůbec není pravda. Lidé se chovají zběsile. Překvapí tě kdykoliv se jim zachce. Myslíš si, že je znáš, ale neznáš je nikdy, pokud neznáš i jejich přátele a příbuzné, zvyky atd. A pak se ti začne stávat, že si s někým povídáš a on začně o tom, že lidé jsou herci a je ti na nic, protože tohle máš už dávno vyřešený a říkáš si, jak je dotyčný omezený, ale ve skutečnosti není, vždyť tys o tom přemýšlel taky. Kdysi dávno. Je dobré, že se zamýšlíš, ale máš lepší si o tom s někým povídat.

Hakim
14. 06. 2004
Dát tip
Co to znamená u tohodle dílka "Autor u tohoto díla stojí o hlubší kritiku"? Jako že chceš rozebrat literární stavbu nebo tě zajímá názor na věc? No já moc lit. nerozumím, takže připojím názor... Takže: není co dodat Alive, protože souhlasím;-) Je to pravda a je to vážně skvělý občas zastavit*

Puntík
14. 06. 2004
Dát tip
Asi by se nad tím měl každý zamyslet a nezapomenout ani na sebe. Moc nevěřím tomu, že někdy si za své provázky nenecháš zatáhnout...

Alive
14. 06. 2004
Dát tip
:o)..já vlastně ani nevim...ale když tam ta volba byla...:o). No, představuji si pod tím, že si lidi řeknou: "Tak jo, napíšu jí tu kritiku, když o to tak stojí.." Chci vaše názory :o)))... a čim budou obsáhlejší a hlubší tim líp! :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru