Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco o kráse

23. 06. 2004
3
0
3141
Autor
Eilil

..krása je pryma doplněk, ze kterého se člověk může těšit.. ale fyzická krása člověka má asi ten nejkratší poločas rozpadu..

Vím, že mi pár lidí, které jsem poznala nevěří, když řeknu, že vzhled pro mě není v lásce důležitý. Vim proč mi nerozumí. Ze stejných důvodů jako já jsem nerozuměla jim, když si vybírali partnery podle exteriérů. Jenže, copak vedle sebe můžou chodit lidé, kteří si báječně rozumí, jen tak? Mohli by být spolu naprosto šťastni a jediné co jim překáží jsou vzhledové nedostatky jednoho z nich. Snad sem vystihla všechno co jsem chtěla říct. Jenže pro někoho je prostě vzhled důvod proč se takovému člověku vůbec nepřiblížit. Krása je dost pomíjivá a křehká. Může se stát nehoda a z plakátové krásky se stane někdo na koho se bojíme podívat. Je to důvod přestat takového člověka milovat, když do té doby měla báječný vztah a dávala svému protějšku vše co ci přál, se všim všudy. A on na oplátku zase jí. Co se stane s tímto vztahem, který do té chvíle byl vyhovující oboum stranám? Ale takové věci se nestávaj dnes a denně. Je tu něco co je daleko přirozenější a nemine to nikoha z nás. Stárnutí. Člověk stárne a stává se stále méně atraktivním. Co potom s výstavním krasavcem, ze kterého zůstane jen nespolehlivý protivný a nenávistný dědula. Schválně uvádím extrémy. Protože se to prostě může stát. A můžou se konec konců stát i horší věci.


Eilil
28. 07. 2004
Dát tip
stewewonder.. ahojky.. ráda Tě tu vidím.. ale musím se Tě zeptat s čím konkrétně nesouhlasíš.. já to nechápu.. proč by měl by pro mě fyzický vzhled důležitý??? A pokuď Ty sám se nevnímáš jako atraktivního... tak to je jen nějaký Tvůj subjektivní dojem, který si vytváříš Ty (ano, jsi ovlivněn společností ve které žiješ, ale nemusíš se nechat ovlivnit) a když se sklamáváš.. tak proč se necháváš.. soudím, že si dospělý člověk a schopný se rozhodnout čím se nechat sklamat a čím ne.. nechci být na Tebe tvrdá.. to vážně ne.. rozhodně mě nemusíš brát vážně.. já mám svůj přístup ke světu a nechci Ti ho vnucovat.. Ptal ses mě taky.. čím mě zaujme oškliví člověk, že se začnu zajímat o jeho vnitřní krásu.. Ono je to prostě tak.. že fyzično skutečně tolik nevnímám.. (nepopírám, že někdy se nepokochám něčím co se mi jeví jako zajímavé, ale to se dá skutečně vysledovat na každém) a soustředim se na to jak na mě kdo působí svým vnitřkem.. nevím proč bych se měla mílit.. a taky proč by někdo neměl uvažovat podobně jako já.. třeba jedna moje kamarádka je všeobecně uznávaná "kočka" a má velice hezký a kvetoucí vztah s chlapcem, který má obličej "zohavený" jizvama po havárii.. a onen chlapec se nijak nelituje.. a ona s ním rozhodně není z lítosti. takže některé věci se pod sluncem prostě už objevili :o))) ...

Eilil
28. 07. 2004
Dát tip
Taky nechci být zlá.. ale na můj vkus se příliš zdržuješ v termínech vytyčovaných veřejným míněním.. snad i pro to mě nazíváš idealistkou...

stewewonder
27. 07. 2004
Dát tip
Hmmm .... NESOUHLASIM ano samozrejme takovy nazor je mozny ale realne ti neverim ... bud je to tak ze si dokazes na kazdym neco najit neco co se ti fyzicky libi (nepravdepodobne) a nebo nam tu proste nerikas pravdu (ale vlastne to treba ani nevis protoze se sama v sobe nevyznas ... a nebo mas li pritele reknes nam o nem ze je osklivy ... ??? ) ... kraska a zvire je krasna pohadka ale jen pohadka ale sutecnost je jina ... a mozna i kruta ... Vim ze skoncim jako zahorkly osamely starec protoze jako mlady muz nejsem krasavec a stale se zklamavam a mam snad proto mensi narok na lasku ... ne ? (pravdou je ze je to pravda nemam narok na lasku ) a kdo by si se zlym a osklivym clovekem zacal ? a jak muze byt nekdo vnitrne krasny kdyz je stale pod utokem spolecnosti pro to jak vypada ? A cim te zaujme osklivy clovek ze se zacnes zajimat o jeho vnitrni krasu ... ale .. uz toho necham .. nemam pravo soudit ... jenom ti chci rict ze jsi bud vyjmka ktera nema na povrchu teto planety obdoby nebo se hrozive mylis ... a ani si to neuvedomujes ...

stewewonder
27. 07. 2004
Dát tip
Btw. promin nechci byt na tebe zly urcite jsi idealistka ale mam li ti napsat co si o tom myslim je to toto

Seregil
14. 07. 2004
Dát tip
Tohle téma je propírané na mnoha frontách..... tip za načnutí, zakousnul jsem se.... :))

Eilil
14. 07. 2004
Dát tip
děkuji Ti Seregile :o)))

synáček
10. 07. 2004
Dát tip
Ten poločas rozpadu mě dostal... to je krásná... a výstižná formulace... Úvaha je jistě pravdivá… já Ti jen přeji… aby Ti ten názor zůstal „na věky“… protože skutečná láska je opravdu věcí ducha… kde fyzická stránka (bohužel mnohdy jen čistě teoreticky) roli nehraje… Milují se přece i lidé od narození slepí… a jejich láska není o nic méně krásná… nežli je u těch… kteří na sebe vidí… Musím jen říci, že jsem ošetřoval spoustu pacientů po nejrůznějších úrazech… a nejrůznějších trvalých následcích… které opustili partneři… právě v důsledku jejich poúrazových změn… je to vždy velmi smutné… Naštěstí není to rozhodně pravidlem… znám rovněž mnoho i zcela opačných příběhů… jenže o těch tu (tentokrát) řeč není… TIP…a díky!

Eilil
10. 07. 2004
Dát tip
synáčku.. opět moc děkuji :o) jsem ráda, že sdílíš můj názor.. s těma slepýma.. to jsi vystihl úplně přesně.. :o) Máš asi hodně náročnou práci.. když musíš tak často hledět lidskému utrpení přímo do tváře.. a je obdivuhodné, že i přes to si zachováváš lidský soucit.. a neotupils.. jsi zřejmě moc dobrý člověk.. a také Ti velmi fandím!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru