Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diktatura Lyrykiátu

Výběr: rebecca13
15. 07. 2004
1
0
11513
Autor
pampelin

Podíval jsem se na dlohodobé (sic!) odkazy a udělalo se mi z toho množství represe špatně. Reforma, Závady, Vyloučení, Krádeže, Sesazení plus mraky výpadků... Svět se v řiť obracá, říkávala moje babička - a v případě Písmáka měla nejspíš bohužel pravdu.

Dlouhodobé odkazy Autor Kategorie
 LETNÍ SKROMNÉ SETKÁNÍ aktualizace papouch Sraz,akce
 Reforma kategorií, kritiky a seznamů děl Lyryk Diskuze
 Závady po přesunu -> sem Lyryk Diskuze
 Vyloučení autora??? Lyryk Diskuze
 Autorské krádeže Lyryk Diskuze
 Pozor! Změny! Dero Diskuze
 Jak sesadit redaktora??? Lyryk Diskuze

Shammann
23. 07. 2004
Dát tip
Věc to opravdu džoukézní je to ne že ne akurát nevím jestli se kvůli tomu musí poutat já se bavil i předtím...

Lyryk
22. 07. 2004
Dát tip
Elyn:-)) takovou diskuzi bych přivítal.. já ji nestíhám

angel1
22. 07. 2004
Dát tip
a to je možná chyba. Protože tady by se mohlo vyřešit aspoň finanční prozaično. Vždyť přece nejsi sám-tady se pohybuje starých a zasloužilých intelektuálů co vědí jak na to! Nebo jenom skutek utek ?

Lyryk
22. 07. 2004
Dát tip
nerozumím?? ty víš něco o mém volném čase, co já nevím??

angel1
22. 07. 2004
Dát tip
nevím nic o tvém volném čase. Nevím skoro nic o ničem.Mluvím o tom, že se domnívám, že tady jsou lidi ( a ty je znáš) kteří by se mohli ujmout vedení diskuse o občanském sdružení. Nebo lépe řečeno zjistit jak na to, prodiskutovat to v užším kruhu a předestřít písmáckému lidstvu. Ušetřit ti čas a pak peníze

Lyryk
22. 07. 2004
Dát tip
proto bych takovou diskuzi přivítal .-) v čem se míjíme??

Elyn
22. 07. 2004
Dát tip
Hele, ok, tak já ještě pobrouzdám po těch minulých diskuzích a zkusím to nějak sepsat a diskuzi založit, ok? angel1: nikdo se nechechtá a ani nebude, připravených lidí není nikdy dost..;)

navážeč
22. 07. 2004
Dát tip
elyn: body pre teba ;-))

Elyn
22. 07. 2004
Dát tip
no, navážedlo, to je skorem sebevražda.. no a vážně by mě zajímalo, kterej ty jsi... fakt..:)

Lyryk
21. 07. 2004
Dát tip
a co finance?? co když Písmáka omezují finance?? nenapadlo tě, že každá legrace něco stojí?? je snad nelegitimní udávat tvář něčemu co financuju a s čím se denně piplám -> platím si za to abys mi mohl nadávat - děláš to taky??

navážeč
21. 07. 2004
Dát tip
sorry, že se vám do toho míchám... Lyryku, chceš nějaký prachy? já bych nějaký kilo ročně mohl postrádat... viděl jsem sice číslo účtu... ale bylo to na tý stránce se zápisem z valný hromady sdružení, o kterym ani nevím, jestil ještě existuje... bylo tam něco o roce 01... Jestli teda jde o tohle. A nároky na absolutní kontrolu odpovídajícího promile Písmáku bych si rozhodně nečinil.

Lyryk
21. 07. 2004
Dát tip
no právě, sdružení se asi nevzkřísí a tak zde není žádný subjekt, který by mohl žádat o granty nebo o sponzorské dary; nemohu po nikom nic žádat, a nevím jak se s tím vyrovnat, vážně nevím, na druhé straně se snažím udržet to tady v nekomerčním duchu, asi je to všechno bláhovost;

navážeč
21. 07. 2004
Dát tip
... no, po mně to žádat můžeš. když pak uděláš aspoň náznak účetnictví :)))

Lyryk
21. 07. 2004
Dát tip
tak účetní bod č. 1., měsíčně nás stojí připojení (1Mb/s) 2 tisíce korun;-)

navážeč
21. 07. 2004
Dát tip
účetní bod č. 2: jsem schopnej ti dát za rok tak na čtvrtinu měsíčního připojení :))))) ale samozřejmě, že v případě, že bych přispíval jen já, bych podrobnější účetnictví nechtěl :))) je otázka, jestli by to šlo nějako jinak než přes sdružení a jestli by se to vyplatilo... pořádat nějaký sbírky nebo něco. bohužel nemám vůbec představu, jak fungujou věci kolem účtů a peněz, pořád dokážu obsloužit maximálně složenku... no, možná převod přes banku... jak se takový věci daj kontrolovat, zařizovat... všechno tohle je mi úplně cizí... ale faktem je, že si to málokdo uvědomuje... někdo si uvědomí, že je za tím dost roboty... ale že i prachy, to nedojde skoro nikomu...

Lyryk
21. 07. 2004
Dát tip
každý ostentativní dar bych byl povinen zdanit darovací daní .-)))

navážeč
21. 07. 2004
Dát tip
no... to můžem pokradmu... ale necpu ti to. ostatně aby to mělo opravdu smysl (s tim, že pětikilo je poráde pětikilo a není k zahození, necouvám;) – to by bylo dobré aby se těch lidí sešlo ,abys měl aspoň na půlrok od placení přípoje pokoj.

Elyn
21. 07. 2004
Dát tip
Nechceš založit diskuzi na téma občanské sdružení? Co by mohlo dělat a co jsou schopni pro to stávající členové poskytnout a tak? Nebo je lepší obeslat je korespondenčně? S nějakou uzávěrkou? Tím by se dalo začít...

angel1
21. 07. 2004
Dát tip
peníze, to bylo skoro první co mě napadlo. Přidám docela klidně. Svoje černé svědomíčko si každý rok vykupuju příspěvky psím útulkům a podobně. Tady je mi taky dobře.Tak proč ne. Jinak nevím, čím bych mohla pomoct.Kždopádně jsem připravená. haha a můžete se smát. Zase jedna naivka. V každém přípdě je část diskusí úplně zbytečná,dělá dusno a vyřeší tak akorát houby.

navážeč
17. 07. 2004
Dát tip
angel1: podívej na tu dsikuzi "Jak sesadit redaktora" – přinesla kupodivu pěkný a praktický výsledek... i když vlastně úplně jináč... inu cesty Páně ...

Nesmysl, Pampeline........naprostý nesmysl. V tomto jsem jednoznačně na Lyrykově straně. Diskuse toho nemusí příliš vyřešit, ale aby vyřešila i to málo, musí napřed vzniknout....

noe...ano pokus o vytvoření "naprosto" svobodného serveru tu je...mno a po půl roce se taky přehodnocují nastavení...je to tak...s psychopaty se jinak jednat nedá...někdy musí přijít zásah...ač se sám vždycky co nejdýl proti...většinou spíš pomůže naprostá ignorace...zájem, to je benzín pro ta "psycha"...takže tak..:)

Noe1
16. 07. 2004
Dát tip
quentin: moje řeč, každej exhibouš dřív či později chcípne na nedostatek pohoršení :-))))) Boriska si na Totemu pěkně živíte :-))))

já ne:)))ale když se najde nějakej krmič divé zvěře...nic s tim nenaděláš....:)))vcelku mi nevadí exhibice "literární" Mě víc serou nicky stvořené jen aby nasírali...nic netvoří, jen se toulají a rozdávají "dobrou" náladu....to je ten nejubožejší hnůj, co se vyskytuje na netu...spousta lidí končí právě kvůli nim ....

Noe1
16. 07. 2004
Dát tip
Quentin: opět jen souhlasné přitakání.

Noe1
16. 07. 2004
Dát tip
avi

pampelin
16. 07. 2004
Dát tip
Sluníčka moje! Je to o stylu - ta první stránka je fakt soda. Kdo má oči, tak to vidí - ať už se o detaily zajímá nebo ne. Styl vytváří atmosféru. Lyrykovi jsem už dřív psal mail v přátelském duchu - přišlo/přijde mi neetické vyvěšovat hlášky typu "Autor XY byl vymazán za nedovolené chování". V tomto oznámení je skrytá hrozba - budeš-li zlobit, my už s tebou zametem. V dobré společnosti slovo chlapa platí - a není třeba si splnění závazku vynucovat represí. Podobné je to i s věcmi, které se n e d ě l a j í. Budiž, ať každý nový autor při registraci potvrdí, že pravidla četl a že s nimi souhlasí ( známé I AGREE). Bez nadsázky zde trávím/trávíme kus života a já se sem chci rád vracet. Blbci se najdou všude - ale nedám si doma do okna mříže, jen proto že existují zloději. Vadilo by mi to při výhledu do zahrady. Tož tak Pampelin

Noe1
16. 07. 2004
Dát tip
Pampeline, golubčik moj. Teď si trefil hlavičku hřebíčku. Jde o styl vytvářející atmosféru. Ne nadarmo se říká, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Tvá reakce má úplně jiný styl. V ní bych se podepsal pod (skoro) každé tvé slovo.

Elyn
16. 07. 2004
Dát tip
Pampeliško, tak asi vidíme věci trochu odlišněji... Já jsem třeba ráda, že vím, že nick ten a ten je právě zablokován a proč - odpadne tím totiž spousta dohadů a spousta zbytečných zpráv.. Je to informace pro ty, kdo "volali po ochraně", že se jim jí dostalo.. Kdo tu bývá častěji, tuhle úvodní stránku nahlíží jinak, než je podáno. Kdo vchází poprvé, aby publikoval dílo - ve většině případů ji mine bez povšimnutí..a to jediné, co ho zajímá je, aby odkaz na registrační formulář byl co nejviditelnější a registrace sama mu nezabrala víc jak dvě minuty času.. a aby ovládání vkládání děl bylo co nejvíce "user friendly" celkově.. Takhle to vidím já... To není o mřížích, to je o informaci. :)

Elyn
16. 07. 2004
Dát tip
I když za "I AGREE" bych se přimluvila taky...

Rowenna
16. 07. 2004
Dát tip
Dušičky moje - takhle podáno - no, tak se tomu zasmějme, jak blbá náhoda chtěla, že se cosi tak dokupy semlelo - a vypadá to, tak jak to vypadá. :-) Koneckonců, začínající autor - pokud jde o ně, se tím prokope, a pak už ho čekají jen samé úsměvné kritiky a povzbuzování a tak dál.

navážeč
16. 07. 2004
Dát tip
Rowenno, ručím za to, že to nebudou úsměvné kritiky, povzbuzování atakdál, já bych ty fracky nrozmazloval. Sodu na ně.

Rowenna
16. 07. 2004
Dát tip
:-) no, a co ironie, co ti říká?

Rowenna
16. 07. 2004
Dát tip
pardon, avi

navážeč
16. 07. 2004
Dát tip
ee, já jsem smrtelný važan.

angel1
16. 07. 2004
Dát tip
pche, já z výše zmíněných diskusí zdaleka tak optimistický pocit nemám. V tom se těžko orientuju. A jsem toho názoru, že někdy je vhodné hlas lidu neslyšet a rozhodnout v zájmu jeho dobra z moci vyšší. Neb by se v diskusi kloudného výsledku dobrat nebylo lze.A že vždycky bude někdo nespokojený a někdo podesírat, to ani není třeba říkat. A jako třešinku na dort: o písmákovi jsem se poprvé dozvěděla od lidí, kteří odsud odešli právě kvůli jakýmsi divným praktikám.Tož tak.

Take_Five
15. 07. 2004
Dát tip
já myslím, že je to trochu komplikovanější, než-li tu takto neznalému čtenáři předkládáš :)

Elyn
15. 07. 2004
Dát tip
pampelin.. nejdřív se informuj, doplň souvislosti a pak tady vykřikuj takovýhle blbosti v prologu - tomu, co tu právě provozuješ, se říká demagogie...

Elyn
15. 07. 2004
Dát tip
a dovolím si avízo...

ulita
15. 07. 2004
Dát tip
viz Elyn, jsi na cestě k tomu se tu ztrapnit

Rowenna
15. 07. 2004
Dát tip
Jaké represe? Vlezl jsi aspoň do jednoho z těch auditorií? Ech, někdo se snaží - a druhý jenom podráží. :-)

Lyryk
15. 07. 2004
Dát tip
jen do mě .-)))))) konstruktivních příspěvků je tu opravdu málo

Lyryk
15. 07. 2004
Dát tip
1) proč všechno najednou... ? to je jednoduché, přesunuli jsme se na samostatný server a chystáme se posunout technické řešení Písmáka o značný kus dopředu, jako zkušený sw analytik, který pracuje s uživateli intenzivně již přes deset let si uvědomuji, že spolu věci souvisí; v tomto je třeba mne respektovat a dát mi důvěru, že vím, co dělám, protože v nejbližší době, kdy je kapacita úprav poprvé vůbec masivně možná, jsme limitováni časem, který už za měsíc nebude a do té doby sdružení zatím asi nic nezorganizuje; 2) výsledky diskuzí ... jsou z mého hlediska značné; překvapivě se v nich ozývají i zcela protichůdné názory v poměrně konstruktivním duchu, jsou kupodivu docela reprezentativní a technicky inspirativní; sdružení podle mne nikdy nebude schopno se zabývat technickými detaily, ale projekty a dlouhodobými koncepcemi, což není totéž, jako krátkodobá stabilizující reforma, kterou se chystáme udělat nyní; 3) ... je dobré, že je vidět chystané změny; zohledněné dlouhodobé kontexty, které jsou opětovně diskutovány, a jistě ještě víckrát budou, mohou být reformou částečně redukovány nebo vyostřeny; sw má tu výhodu, že většinou nejde o nevratné změny a pokud některé řešení nebude optimální, může být v budoucnosti vylepšeno; teoretické diskuze je dobré nahrazovat ukázkami řešení, což se bude nyní postupně dít, diskuze budou pokračovat, je to prostě cyklus vývoje; ano je to náročné, ale musíme dnes myslet koncepčně, aby se nám v budoucnosti tento web nerozdrobil pod rukama .-)

Noe1
15. 07. 2004
Dát tip
Až se ti pampeline udělá zase dobře, můžeš si založit svůj vlastní naprosto svobodný servr - odhaduju že bez pravidel ho za pár dní ti ho převrátěj vzhůru nohama agresivní magoři a hulváti, kterých je na netu (i Písmákovi) dost a dost. To se ti to kritizuje když sám nemáš žádnou odpovědnost a ani špetku slušnosti zjistit si proti čemu brojíš. Naštval si mne. A to že má Lyrik snahu některé věci konzultovat s písmactvem je jen jeho dobrá vůle a já mu za ni tleskám.

papouch
15. 07. 2004
Dát tip
opět - souhlas s Noem ... milý pampeline, pindat pitomosti, aniž by něco udělal, umí kdekdo, víme?... Stejně má Lyryk můj obdiv, že přes tu hromadu nepodloženejch nařčení a planejch kydů dělá to co dělá; já, povaha cholerická bych už s tím dávno flák vo zem, ať si to spravujou ty, co sou tak chytrý... :-))

Jeheheman
15. 07. 2004
Dát tip
Ale no tak, dyk si autor jenom dělal kozy..:)

Noe1
15. 07. 2004
Dát tip
Jehe: Tvoje alter ego? Špatně se zde dá rozeznat, kdo si dělá kozy a kdo to myslí vážně. Pokud to sou klíny, dosáhl svého. Tak ať si to užije :-)))))))))))

Jeheheman
15. 07. 2004
Dát tip
noe1: to ne, já tu mám jiné koně:))

MKbaby
15. 07. 2004
Dát tip
Jsem tu novej, od dubna, ale už se mi podařilo se trochu rozkoukat. Je prima, že Písmák existuje, i když se tu občas objevují "díla", nad kterými žasnu, je-li něco takového vůbec možné. Na jedné straně výplody rádoby umělecké, na druhé straně ubohé vulgární výlevy typu "Moje číča" a mezi tím naštěstí většina věcí poměrně čtivých. Pokud má něco fungovat, je nutno stanovit pravidla hry. Bez jednoznačně daných pravidel jde všechno do háje. Musí být také určena osobní zodpovědnost. Ale ten, kdo má zodpovědnost, musí mít i patřičné pravomoci, aby z něj nebyl jen hromosvod pro rejpaly. Musí mít právo i zasahovat do běhu věcí, např. objeví-li se tu pokleslá díla se závadným obsahem, je potřeba okamžitě zasáhnout a ne dát nejprve o jejich smazání hlasovat. Tento server je přístupný i dětem a mládeži nezletilé a zpřístupňování takových děl těmto čtenářům je nejen nevkusné, ale i trestné. Zkrátka správce by měl mít maximální pravomoc k okamžitému zásahu a třeba později za povinnost svůj zásah ospravedlnit před jakýmsi kolegiem. Vím, o čem píšu. Existuje Historický radioklub československý (malá reklama - tjamtadadam - www.radiojournal.cz), který sdružuje šílence praštěný starou radiotechnikou, jako jsem i já. Dovoluji si dokonce být členem představenstva tohoto spolku (spolu s Dědouchem). Je zajímavé, že dokud činnost klubu sestávala jen z vzájemného šmelení rádií a vydávání klubového časopisu, všichni byli spokojeni a nikdo se neozval. Od loňska má klub vlastní barák, na který jsme se složili, umístili jsme tam poměrně rozsáhlou klubovní sbírku, začali ho rekonstruovat a - náhle se objevily problémy. Pitomci, kteří v životě nehnuli pro klub prstem, začali poukazovat na nás, kdo na baráku děláme, rozšiřovat o nás zvěsti, že tyto aktivity jsou podezřelé a ža to děláme jen pro vlastní obohacení atd. Když jsme do klubového časopisu dávali výzvy k pomoci např. při identifikaci neznámých typů radiopřijímačů, když jsme tyto členy prosili o zapůjčení materiálů, o svolení s vyfotografováním zajímavého aparátu z jejich sbírky, byli jsme jimi vždy odmítnuti. Oni si přeci platí členské příspěvky, tak mají právo na kompletní servis. Že my děláme pro klub ve svém volném čase a zdarma, že jim chodí až do schránky klubový časopis, to je přece samozřejmost. Nyní, když má klub barák, mají tito blbové pocit, že my jsme u pomyslného koryta, a oni závidějí, že ONI tam nejsou, a tak začnou kopat... Že do baráku i do klubové sbírky vrážíme nejen svoji práci ve volném čase, který ONI tráví se SVOJÍ sbírkou, ale i svoje peníze, svůj benzín atd., to už si tito ubožáčci nedomyslí. To byla taková odbočka trochu jinam, ale TOHLE se bohužel děje v každém klubu, v každém spolku. Je potřeba vyslechnout konstruktivní návrhy včetně kritických a na blbce a notorické prudiče se vykašlat. Je naprosto nutné nenechat se otrávit. :) Držím Písmákovi a všem lidem, kteří pro něj něco dělají, palce a přeji blbům zmar! Váš MKbaby

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru