Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odpověď

15. 07. 2004
5
0
2388
Autor
JARUB

Vím už, jak děsivý může být strach a děkuju moc, za šanci mít tě ráda v prodlouženém čase a říkat ti to.

Tolikrát jsem již našla svou útěchu na sametu oblohy a pohlazení, ne dnes.

 

Nad obzorem se vznáší bělavá pára a podobna je tolik výtrysku krve z velké sraženiny nebo snad prstu ze zaťaté pěsti, co ukazuje právě na Tebe.
Cítím, jako nikdy, přesné cvaknutí strojku z ozubených kol a v páteři mrazí mě jistota, že i kdybych vzteky a bezmocí tisíckrát umocněnou silou vlastní hlavou zastavila osud a zlomila mu prst, zůstane čas zaseknutý v kolesu dění o jeden zoubek dál, než mohu unést.

 

Tolikrát jsem již psala svá proč na samet oblohy a hledala pochopení, ne dnes.

 

Dnes zastihla mě bolestně jistá odpověď.


JARUB
16. 07. 2004
Dát tip
Moc vám všem děkuji!!! Děkuji za krásná slova a jen dodávám, že někdy až drsná realita donutí člověka vykašlat se už jednou na všechno nepodstatné a pustit se do všech restů nebo i jen koníčků s novou šťávou. Kéž by to tak vydrželo pořád... :o)

JARUB
16. 07. 2004
Dát tip
synáček: Specielně děkuji i tobě a ostatním, kteří si zvolili stejné povolání, které je výjimečné a asi i nejnáročnější (zároveň někdy nejnevděčnější). To moderní lékařská věda dala mé babičce druhou šanci. To nejmenší je vyslovit jí upřímný dík.

synáček
16. 07. 2004
Dát tip
Babička je jedno z nejněžnějších slov, které znám...ale nejde pochopitelně jen o slovo samotné... Dokud je tu (jakákoli) naše babička, má život zcela jiný rozměr... neboť je všechno tak jak má být… Po odchodu babičky začíná být svět "rozbitý"... alespoň já to tak cítím... Přeji Tvé babičce velmi dlouhý život...

JARUB
16. 07. 2004
Dát tip
Děkuju moc! Mám babičku i dědu (83 a 85) a jsou pro mě nejdůležitější na světě, je v nich můj původ, moje mamka, moje dětství, moje dospívání a Toníčkovo dětství (zatím kratinké) - je v nich všechno. Jak velkou pravdu máš, že bez nich by svět nebyl kompletní...Díky!

výtrysku krve s velké sraženiny mně tam sice nějak nesedí to -S-¨, ale jinak se mi to moc líbí.. je to úžasně nabitý emocemi a je to krásný.. Takže Tip

JARUB
16. 07. 2004
Dát tip
Vílo dobrá, děkuju moc! Taková chybka jedna - už jsem to opravila. :o)

Jarub.. Není zač... To já jen tak na okraj... :-)

vesuvanka
15. 07. 2004
Dát tip
Tolikrát jsem již psala lsvá proč na samet oblohy a hledala pochopení ne dnes. Dnes zastihla lmě bolestně jistá odpověď Je to tak smutné..... člověk je někdy proti osudu někdy bezmocný... ale zůstává ještě naděje, že sluníčko bude znovu svítit a svými paprsky Tě pohladí.... a to Ti ze srdce moc přeji a za dílko, které mě zaujalo TIP

Ty pocity chápu, krásně vyjádřené, dávám tip.

synáček
15. 07. 2004
Dát tip
Spolu s prologem je to moc krásné... Mít šanci v prodlouženém čase... to je skutečně dar... který může dostat málokdo ... Z té poslední věty Odpovědi… mrazí v zádech… TIP…a díky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru