Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

JEDNO ODPOLEDNE NA POŠTĚ

15. 09. 2006
1
0
2778
Autor
fungus2

Vedouc Robert Stehlík seděl ve své kanceláři, přičemž popíjel pivo z láhve. Zároveň přes zavřené dveře uslyšel znít fotbalovou písničku. Chvíli jí naslouchal a pak jí nahlas začal zpívat.
„Ó léo, léo, léo leo, lé. My vyhrajeme!“ prozpěvoval si, přičemž se houpal na židli. V následujícím okamžiku se však židle s ním nahnula přespříliš a on ztratil rovnováhu. Vzápětí vytřeštil oči, když pocítil prudký pohyb dozadu, při němž hleděl na vzdalující se desku stolu a zeď. Poté následoval pád na podlahu, během kterého narazil do skříně. Při tomto nárazu se u její horní části otevřely dveře a z nich vypadlo velké množství různých desek a papírů. Za okamžik byla na podlaze velká hromada, která zakrývala zcela jeho hlavu i horní část těla. Naprosto ohromen se pozvolna posadil. Pak dopil láhev, přičemž se znovu zaposlouchal do znějící písničky.
„Kterej blbec tady takhle vyhravá!“ řekl si naštvaně. A když vstal, tak ráznými kroky vykročil ke dveřím.
  Na chodbě hned zjistil, že ona písnička zní z haly. Jako bůh pomsty vkročil na halu, aby náhle postřehl ve výši svých očí letět fotbalový míč. O vteřinu později jím byl zasažen a to tak prudce, že ztratil rovnováhu. Míč se od něho odrazil a rychle letěl zpátky na halu. Vedoucí měl v následujících okamžicích pocit, že se mu kolem hlavy točí spousta černobílých míčů.   
  Když se vzpamatoval, tak zjistil, že sedí zaražen ve velkém odpadkovém koši. K jeho nemilému překvapení se vněm nalézal dost zaražen s koleny pod bradou. Jeho pokusy o vymanění se z koše byly marné.
 Uplynulo několik minut a jeho obava, že ho takhle někdo uvidí se splnila. Na halu vstoupivší směnová vedoucí Marta Blažková se na něho užasle a zároveň nevěřícně zadívala.
„Co tady děláte?“ zněla její otázka.
„To je blbá otázka. Sedím tady,“ odsekl.
„A proč tam sedíte?“
„Budete se ještě hodně dlouho takhle pitomě ptát?“
„Vy jste zase pil?“
„Co je vám potom. Stejně už mám po pracovní době,“ vyhrkl na ní.
„Co kdyby vás takhle někdo viděl z ředitelství. Co by si o vás pomyslel?“
„Ježišmarja. Co by tady kdo dělal z ředitelství?“
„Víte, že choděj po poštách kontroly.“
„A proč by sem zrovna k nám měla přijít kontrola?“
„Zrovna naše pošta nemá moc dobrou pověst.“
„Proboha živýho! Vytáhněte mě!“ vyštěkl vedoucí a ona se k němu hned naklonila. Chvíli ho tahala za ruce přičemž se ozval hluk trhající se látky, který doprovázel její výkřik.
„Moje šaty!“ vyjekla, načež se jí na zádech v šatech objevila dlouhá díra. Přitom se koš i z vedoucím rozkýval a i s ním se překlopil. Poté se on ocitl na ní.
  Jekot přilákal z chodby muže v kvádru s aktovkou ruce. Podle jeho zevnějšku se dalo tušit, že jde o někoho z ředitelství. Než stačil cokoliv říct, vrazila do něho shrbeně běžící směnová vedoucí, za niž ve stejné poloze vrávoral vedoucí, který byl stále zadní části zaražen v koši. Vzápětí se všichni tři ocitli na jedné hromadě.
 Ve stejnou dobu jelo po hale čistící vozítko. Ten co ho řídil se upřeně zadíval na pošťáky, jak hrají kopanou a náhle pocítil prudký úder míčem do hlavy. Otřesen jel dále napříč hlavou a vůbec nezaregistroval, že dojel ke vchodu na chodbu. U něho se zrovna vrávoravě postavila trojice postav. Poté se všichni tři ocitli na předku rozjetého vozítka, které za trojnásobného křiku vjelo na chodbu. Pak bylo slyšet několik po sobě jdoucích ran, až nakonec zaduněla jedna velká, po které se z haly ozvalo mohutně: „Góóóóóóóól!“


fungus2
16. 09. 2006
Dát tip
Pointa není až tak důležitá. Hlavně když se čtenáři zasmějí.

fungus2
16. 09. 2006
Dát tip
Přesně tak. Jde mi jen o pobavení.

leenai
16. 09. 2006
Dát tip
se omlouvám, ale mně v tom prostě chybí pointa a netvrdím, že to nemá komický prvky

Winter
16. 09. 2006
Dát tip
No problémy lidstva tohle asi nevyřeší, že :). Nicméně, na chvíli jsem se zabavil, to zase že jo, a to je nakonec to, oč tu beží.

fungus2
16. 09. 2006
Dát tip
Tak některým se to líbí a jiným zase ne. A taková bláznivá poštovní komedie by mohla mít úspěch.

leenai
16. 09. 2006
Dát tip
ale co by to mělo za smysl? nemůžu v tom najít žádnou výpovědní hodnotu

fungus2
16. 09. 2006
Dát tip
Možná to tak vypadá. Celkem si dokáži představit tohle zfilmované.

leenai
15. 09. 2006
Dát tip
přijde mi to víc jak část šílenýho scénáře

fungus2
15. 09. 2006
Dát tip
Děkuji!

Jakubisko
15. 09. 2006
Dát tip
:))))))))))) tak to je jakože hodně drsný...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru