Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Igor Indruch a jeho rodina

19. 07. 2004
6
8
8250
Autor
Igor_Indruch

Vstával jsem okolo 10:00, načež jsem se vyškobrtal z pelechu a šel si uvařit kávu. Tu jsem si donesl k počítači a uvedl jej nacvičeným pohybem do chodu. Žena mi přinesla Samuela abych ho uspal. Pustil jsem tedy nějaký ten heavy-metal a Samík spal za chvíli jako dudek. Žena se mezitím vypravila s holkama na místní renovované koupaliště plné vodních hrátek.

Já začal překládat poněkud nezáživný text pro společnost Microsoft.

Přibližně ve 13:00 se Samuel probudil. Zkoušel jsem mu dát jogurt, ale asi neměl hlad. Nechal jsem ho tedy běhat nahatého po zahradě a dojedl ten jogurt. Pak jsem konečně rozebral šalování na základech takového posezení (možná altánku), co si děláme na zahradě. Mezitím se vrátila žena a dcery. Žena uvařila pro sebe a děti oběd. Já nechtěl - měl jsem přece ten jogurt.

Zavolal můj táta, že by vzal holky ještě na chvíli k Bečvě. Tak jsem mu je odvez.

Doma jsem si zase sedl k práci. Žena měla návštěvu. Otevřeným oknem ke mně doléhalo poutavé vyprávění ženiny kamarádky o tom, kolik měla plodové vody. V 19:00 přivezla moje matka dcery. Byly dost utahané a tak šly rovnou na kutě.

Já už měl překládání plné zuby, tak jsem si nalil panáka whisky a šel se kouknout, co nového na Písmáku. Když jsem to viděl, napsal jsem tuto kokotinu.


8 názorů

pozorovatel
13. 06. 2009
Dát tip
jsi trochu z ruky

raja
13. 06. 2009
Dát tip
mám tady řízky, s bramborovým salátem. Přiď si.

pozorovatel
13. 06. 2009
Dát tip
navař

raja
13. 06. 2009
Dát tip
Je mi to líto.

pozorovatel
13. 06. 2009
Dát tip
nevim, jestli ti to někdy odpustim

raja
13. 06. 2009
Dát tip
jo aha:)Mě nedošlo, že se u těch starších kousků, řaděj kritiky sestupně a nečetla jsem je. Pardon.

pozorovatel
13. 06. 2009
Dát tip
a vždyť mi to vysvětlil.. ale i po pěti letech to nevim.))

raja
13. 06. 2009
Dát tip
To je něco jako tuplunk, obklady:) Tak že už tehdy...

pozorovatel
25. 07. 2004
Dát tip
"šalování" ??? Co to je? "Já už měl překládání už plné zuby" - 2x "už" Celé to padá a roste s poslední větou. Ničím mě to nepobuřuje, spíš docela pobavuje. Napsaný je to normálně až prachobyčejně, ale bohužel k místním poměrům, to je nadprůměrné kvality:-)))) I kokotina stačí. Tip se mi ani dávat nechce. Moc dobrá reflexe.

šalování - inu myslím, že v Čechách tomu říkáte bednění :o))

pozorovatel
25. 07. 2004
Dát tip
Asi jsem zabedněnej, teda zašalovanej:-))))

Seregil
23. 07. 2004
Dát tip
Dobrý počtení... na něco podobnýho si ještě počkám... :))

maia
22. 07. 2004
Dát tip
Toto je super! Fantasticke! Zasluzi si poulicnika. *

Mahoney
20. 07. 2004
Dát tip
hustý! :)

Aussigman
20. 07. 2004
Dát tip
Kus života jednoho člověka na papíře. Tak důvěrný a zárověň tak anonymní..

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
Noe... rozumím ti a - ano, je to tím pozadím a tím, co už jsme tu probírali v jiných příspěvcích s Igorem. A co se týče maii - byla požádána, aby i ona to svoje oznámení stáhla z událostí. Vzhledem k tomu, že se u obou důvody publikace "události" liší, lišil se i přístup. U maii není v tomto případě o čem diskutovat, u Igora ano. Tak snad již vysvětleno.

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
Rowi, zase... prostě, mainu "událost" pochopíš, když strávíš s cmukinou pár chvilek na pokecu a zjistíš, že se umí taky parádně vztekat, nenechá tě domluvit a ráda se hádá.. Pak tahle událost vyzní v souvislostech s Písmákem opravdu úsměvně... Tuhle reakci Igora naopak nedokážu vnímat jinak, než jako další dloubání do Písmáka.. a nějak nevím, jestli má dloubání zrovna v téhle podobě smysl a jestli není tak trochu nespravedlivé.. Nic víc..

Noe1
19. 07. 2004
Dát tip
Vysvětleno :-) Budu-li znát Igorovo pozadí, jistě se na to budu taky dívat trošku jinak :-)))))))))))))

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
:))) Noe...s tím bych nelaškovala, mohlo by se stát, že ho poznáš velmi záhy - čistě jen tak, z recese :))) Tohle je zatraceně nebezpečnej prostor...:)))

Rowenna
19. 07. 2004
Dát tip
Ano, takhle to chápu - vlastně to, že Cmukina odjede, je vlastně skutečně událost pro dosti lidí z Písmáku. Fajn. Jen třeba pro mě moc ne - protože jsem s Cmukinou moc do styku nepřišla. I když je fakt, že tohleto Igorovo poudání je dost zbytečné. Pokud je to jen truc.

Noe1
19. 07. 2004
Dát tip
Elyn: to by mne musel mít nejdřív plnou hlavu, pak bych mu musel lézt krkem, chvíli ležet v žaludku a teprve pak bych poznal jeho pozadí :-))). Opačným směrem to nevezmu :-))))))

WiruZ
19. 07. 2004
Dát tip
ja myslim ze dobry....jo ja myslim ze to je pravda....nejlepsi je ta posledni veta.... elyn: cmukinu znam tak trochu.....i s jejim vztekanim a vnucovanim se...ale ze bych bral jako velkou udalost to, ze odjizdi k mori to fakt ani trochu.....je to stejna zbytecnost jako tohle...s tim rozdilem ze tohle aspon neco psudoparoduje.....

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
wiruz, ok, rozumím

Elýšku, o co jde? Jestli sis nevšimla, tak do Písmáka pouze nereju ale také nabízím, navrhuji atd. Jsou zde tací, co pouze ryjí. Taky nikdy nikoho přímo nenapadám a nemám ve zvyku být vulgární. Opět bych mohl jmenovat. Troška té recese snad nikoho nezabije. Nebo jo? Pak to je ale vážně k zamyšlení. Za komoušů byly na recesi paragrafy, a jak to celé skončilo... Jinak - na Totemu publikuju zatím jen velice sporadicky, ještě jsem se tam nezabydlel. Svého času jsem tam byl aktivní ve fóru a rejpal jsem teda docela dost, neměj obavu. Já jsem člověk spravedlivý. Noe: Manuály já nepřekládám (bohužel) - to jde přes agenturu. Já dělám tiskové zprávy, weby a tak.

navážeč
19. 07. 2004
Dát tip
Vidím, že se tu škobrtalo kolem nějkýho zařazení... ale to už je nyní nějako MIMO. Ale text je to pěknej. Já mám rád ty vobyčejnský věci. Tim nemylim tu whisky, ta je pro mě spíš neobyčejnská... ale dokážu se vžívat, že ano, do pocitů cizejch lidí. Zdá se, že se nedá tipovat.

navážeč
19. 07. 2004
Dát tip
Dá, ale enem nahóře.

Craerassy
19. 07. 2004
Dát tip
reportáž psaná na oprátce:-)))

morte_Anais
19. 07. 2004
Dát tip
"Ja nechtel - mel jsem prece ten jogurt" tak toto se bude tesat! TIP JAK BUK

Dero
19. 07. 2004
Dát tip
Dej to, prosím, pryč z událostí, Igore.

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
no, možná sis měl dát pořádný oběd... spíš reportáž psaná na zahrádce... napsat je jedna věc, ale proč i publikoval?

morte_Anais
19. 07. 2004
Dát tip
mně se to líbí! mám ráda situační komedie!

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
morte, tohle není situační komedie... to není vůbec komedie.. to je patrně jen reakce na jinou dnes publikovanou událost..

morte_Anais
19. 07. 2004
Dát tip
ad absurdum

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
ne, to už ani není ad absurdum.. promiň, Igore, ale nějak to nemůžu vnímat jinak, než trapně.. ale budu přemýšlet, ... jestli nejsem nějak zaujatá..

Vaneta
19. 07. 2004
Dát tip
No o na to říci ? Snad si to ani komentář nezaslouží.

JiKo
19. 07. 2004
Dát tip
Hehe, no už nejsi začátečník a tak tohle musí mít nějaký jiný vyšší smysl Igore, že? Hezká událost je to. To by člověk nevěřil co se v tom světě děje.

Já vůl! Dal jsem to jako indispozici, a pak se divím, že moje odpověď se ne a ne ukázat :o) Tedy: Ano - byla to reakce na jinou "událost" plus celkový stav Písmáka :o)

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
myslím, že ani ona další událost už v událostech není.. Reaguješ takhle i na stav jiných serverů, Igore? Chodíš tyhle věci psát třeba i na totem? Protože tam to s tou kvalitou nevypadá jinak... jestli si všímáš, tak poslední to tam zachraňujou fotky, obrázky a z poezie stálice, jinak nic moc.. Přiznám se, že mi to trochu naprdlo, trochu dost.. hm..

morte_Anais
19. 07. 2004
Dát tip
jé a ja myslela že to je nezištné!

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
morte... z toho už jsem vyrostla.. Tohle není sterilní prostředí, kde si jen publikuješ svoje vnitřnosti... je to i o síti vztahů a událostí, které se navzájem ovlivňují.. Ale asi je dobře, že k tomu nakonec přistupuješ takhle "nezištně" jako čtenář, protože vidět "za" člověka pomalu ale jistě ničí.. Osobně bych byla nerada, kdyby byl Písmák jen skladištěm akcí a reakcí jednotlivých autorů na sebe navzájem a jen reflexí toho, co se právě v zákulisí Písmáka odehrává a jak to vnímají jeho "uživatelé".. Neměla by to být hlavní náplň, protože pak tenhle server ztrácí kus svého prostoru a svobody pro tvorbu.

Noe1
19. 07. 2004
Dát tip
Igor: náhodou, zájímavé čtení. Protest-reportáž, pobavila (což možná ani nezamýšlels :-), texty od Mikrosoftu - brrrrr, jsem rád že už vím kdo může za tý šílené manuály :- ))))) ) Elyn: rozčiluj se - v malých dávkách je to zdravé. Ale nepřežeň to, aby to nepřešlo do chronické fáze ;-)

Noe1
19. 07. 2004
Dát tip
Elyn: psal jsem to před tvojí poslední reAKCÍ. Koukám, že to vedeš ve vážném duchu. Už držím hubu a nepletu se do toho :-)

Elyn
19. 07. 2004
Dát tip
Noe, ahoj :) já se už nerozčiluju - viz poslední komentář - já už spíš jen konstatuju a převaluju myšlenky nahlas..:)) A jak jsem říkala, budu přemýšlet, jestli nejsem trochu zaujatá.. :)

Noe1
19. 07. 2004
Dát tip
No, upřimně, překvapila mne tvá nezvykle jednostranná negativní reakce. Z mého pohledu je to spíš roztomilý úlet, opravdu jsem se pobavil. Chápal bych, kdyby to schytala spíš maia :-). Ale možná je to tím, že neznám pozadí, neznám Igora, nevím, kolikrát už jste něco takového tady řešili.

Rowenna
19. 07. 2004
Dát tip
No, a navíc - tohle mi prostě trochu legrační a trochu čtivé přijde, na rozdíl od té Maiiny události, že jí dcerka odjela k moři. No, i když - ehmm.... proč ne. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru