Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

AD MAIOREM TILDAE GLORIAM

28. 07. 2004
5
0
3032
Autor
Feanor

MÍR VÁM VE JMÉNU TILDY

AD MAIOREM TILDAE GLORIAM

Zjevení tildy tak jak jej prožil a spatřil fra. Feanor Alfa, hlava a představený Ordo Tildae Orientis (dále jen HaP O:.T:.O:.).


Na počátku byla tilda, ta tilda byla u Písmáka a ta tilda byl Písmák.
I spatřil jsem dne 12. v měsíci červenci tohoto roku, na serveru, jeho jménu budiž na věky pochváleno (dále jen JJBnVP(djJJBnVP)) onu báseň, jež nebyla pouhým výtryskem individuálního avšak zřídlem nadindividuálního, ona báseň se slula jménem „~“.
I ucítil jsem rozjitření mysli své, neb zjevení přicházelo a prýštilo skrze mě ve výpočetní síle nového MS SQL Serveru pro 64bitové procesory.
I ucítil jsem rozplesání své duše, neboť tu jsem najednou věděl, že přichází vykoupení a spasení serveru JJBnVP(djJJBnVP).
I pozvedl jsem hlavu svou a opět ji sklonil, čtícevši báseň onu, jejíž autorkou slula Crareassy, jejíž talent budiž na věky požehnán a rozmnožen v tisíci vítězstvích.
I zaslechl jsem v oné chvíli hlas s dmoucí silou tisíce polnic a hlas onen slul mi:
“Já jsem alfa i omega, první i poslední, počátek i konec. Jsem ten kdož stvořil aniž byl stvořen. Přestaň furt začínat věty tím stupidním „I“ a poslouchej, neb toto jest zjevení šprechtující o nevýslovné dobrotě a kráse pána našeho, převelikého Písmáka JJBnVP(djJJBnVP)“ A monitor se zachvěl – zlí jazykové sice říkali, že kolem právě projel kamion, ale já osobně jsem jiného názoru.
A uzřel jsem v milosti Písmákově JJBnVP(djJJBnVP) nový řád, jež prostřednictvím mého zjevení dán byl vám všem ku prospěchu.
A obdržel jsem nové desky zákona a nové pomazání.
A mluvil jsem tváří v tvář s Písmákem JJBnVP(djJJBnVP), neumřivše z jeho pohledu, neb on mi svou rukou tvář přikryl a kráčel mimo.
A uslyšel jsem zvuk sedmi klarinetů, jásajících v oslavě písmákově.
A uzřel jsem čtyři velké praotce, jak stáli za jeho trůnem a hlasitě chválili jeho.
A uslyšel jsem znovu hlas Písmákův JJBnVP(djJJBnVP).
„A přestaň neustále začínat věty „A“, je to neodpustitelně blbé a poslouchej, neb toto je zjevení, které na tvá bedra vkládám, bys zvěstoval je všemu lidu dole v údolí (dále jen VLDvÚ). Toto je deset přikázání jež se týkají zjevení nového věku a zjevení nového symbolu, tilda zvaného:

1. V jeden Písmák JJBnVP(djJJBnVP) a v jednu tildu věřit budeš a jen jim budeš sloužit a obětovat.
2. Každý, kdo bude užívat hvězdiček aby ukázal svůj názor či dal tip bližnímu svému kacířem bude
3. Každý kdo bude užívat jiných symbolů, které nejsou tildou, nebo ji neobsahují, aby ukázal svůj názor či dal tip bližnímu svému, kacířem bude
4. Zhubíš kacíře zatvrzelé, kteří odvolat odmítnuli, ohněm a mečem, neboť očištěna musí být přesvatá půda, v níž toto zhoubné býlí raší. Já jsem tvůj Písmák, mé jméno budiž na věky pochváleno.
5. V počest mou, sýr Hermelín budeš jíst alespoň jednou do týdne. (pozn. Písmák <->Plísňák)
6. S kacíři soucitu mít nebudeš, ježto jsou zkažení, neboť já jim dal vůli svobodnou oni se ke zlu přiklonili.
7. Neboj se vztáhnout ruku na své představené, neuposlechnou-li příkazů tohoto zjevení, neboť již nejsou mí kněží déle, ale propadly svodům ďábelským a musí být vyhnáni. Já jsem tvůj Písmák, mé jméno budiž na věky pochváleno
8. Svého bližního ctít budeš a nepožádáš manželky, domu, osla ani díla jeho.
9. Toto jsou kategorické imperativy. Tudíž nad nimi nebudeš zbytečně rozvažovat, ale pouze jich poslouchat. Kdo nad těmito příkazy diskutovat bude a ve snaze vyvrátit je svým zdravým rozumem pozvedne svůj hlas, nechť vyobcován je z této komuny a byv kacířem prohlášen, postupuj dále dle bodu 4.
10. Nezačínej neustále věty slůvky „a“ nebo „i“, po třetí za sebou to už vypadá dost stupidně. Toto je Písmák JJBnVP(djJJBnVP) pro VLDvÚ.


Tak zjeveno mi bylo deset bodů Nového světového řádu a já je nyní předávám a veřejně vyhlašuji, jak mi bylo uloženo.

Fra. Feanor Alfa, HaP O:.T:.O:.

Libero
30. 12. 2004
Dát tip
a co egílek s faustíčkem, to je teprvá sekta! :-)))

egil
30. 12. 2004
Dát tip
To už je snad paranoia, Felipe..! ;)))

navážeč
28. 07. 2004
Dát tip
No... hadí sekta, tildí sekta... já zůstanu ještě chvíli u Volodi.

mrtvolala
28. 07. 2004
Dát tip
Tilda se mi blbě píše (musím přes alt). A nepřipomíná ani tak hada jako ~ spermii ~

Noe1
28. 07. 2004
Dát tip
A co takhle hadí spermii ---- to je rozumný kompromis ne?

děvče
28. 07. 2004
Dát tip
no, to je zajímavé dílko. Oceňuji i latinský název, to já rádo :-)

Hustý... řízek jak dělanej.... (tip a avízo)

Seregil
28. 07. 2004
Dát tip
Dost dobrý....

bohus
28. 07. 2004
Dát tip
môžem ťa zaradiť na svoju stránku APOKRIFFOV ? (bohus.michal.szm.sk) ber to ako pozitívnu kritiku odo mňa......... ..... odmietnutie akceptujem ....vďaka; bohus..............................................

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru