Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takove horke odpoledne...

30. 07. 2004
27
0
6719
Autor
Andulka

  

      Zastavila jsem auto vedle hriste a chvili cekala. Shayne se na me podival, taky Juda, ale dal pokracovali ve hre s balonem, ktery prihravali jeden druhemu. Svoje dite ani nevidim. Zatala jsem zuby. Ja se sem zenu hodinu skrz nacpane silnice ve spicce, aby panove nemuseli autobusem, potucky potu mi stekaji po celem tele, protoze je horko a vlhko. Takova sauna, ve krere vam plihnou vlasy a roztekaji se cerne linky na ocich. Zatroubila jsem. Konecne jim to doslo a pomalu se zacali sourat k autu. Postuchuji se a jsou same hi hi hi a ha ha ha a jak by se jim do auta vubec nechtelo. Podivala jsem se stresnim okynkem na nebe. Pluly tam mraky, svitilo slunicko a ja se zhluboka nadechla. Na svete je krasne, deti maji prazdniny....

 

      Kluci si nasedli do auta. Po celodennim fotbalovem tabore jim smrdeli jim nohy. Hrozny zapach. Musela jsem otevrit okenko. Janek zapnul radio, autem rval rap a preskakujici hlasy ctrnactiletych chlapcu. Dozvedela jsem se, ze nekdo stahl Tidovy v bazenu plavky, a ze ho mel desne malickyho...hi hi ha ha... svlekli si chranice z nohou a strkali je jeden druhemu pod nos a zase hi hi a ha ha. ...ze jsou zcela unaveni, protoze je trener na ne byl pes a cely den v tom vedru je honil kolem hriste a ze bych byla uplne skvela, vlastne ta nejskvelejsi, kdybych zastavila a koupila vsem ledove kafe. Bylo horko, vlho, silnice stale ucpana lidmi vracejimi se z prace. Bum Bum bum..bubnoval mi rap na nervy.V tom momente mi doslo, ze uz mi neni davno dvacet a ze mi na nervy lezou nejen ucpane silnice, pubertaci, rap, ale take male urvane a drze deti, muj kolega, bordel v detskem pokoji a hlasice psouchajici cinsti duchodci v parku.

 

     Vesli jsme do Tim Hortons a ja si stoupla do fronty na kavu. Pomalu se ke me soura Shayne a na cely obchod vola: "Mami" a mava na me. Juda se zacal smat a taky na me maval a volat mami. Lide se ohlizeji, arab, cernoch a beloch v zacinajici puberte se zenou ke me a vsichni tri vykrikuji Mami...mami....a zase to jejich hi hi hi a ha ha ha....lide nas pozoruji a ja se tvarim jako by nic.

 

“Muzeme ti rikat mami”, zeptal se me z niceho nic vazne Shayen.

“Mami, mami”…zaskrehotal znovaJuda.

Ta puberta, napadlo me. “Proc mi chtete rikat mami?”

“Protoze, zadnou nemame”, rekl mi Juda bez uz bez chichotu.

 

        Podivala jsem se na Janka a cesky podotkla neco o hloupych pubertackych recech, a ze me osobne by velmi mrzelo, kdyby on rikal nejake jine pani maminko. “ Ale mami, oni opravdu nemaj maminku”, rekl Janek potichu. A me doslo, proc chtel Juda tak moc se mnou pict cukrovi na vanoce a proc ze me lakal recepty na bublaninu a kolace. Proc Shayen se me vzdycky pta, jestli hraje dobre a jestli bych s nim nesla koupit nove tricko. Zamrazilo me…chudaci kluci a ja jsem na spagatek z takovych pitomosti. Zastydela jsem se. Vzpomnela jsem si, jak jsme jezdili na gympl autobusem a porad se rechtali uplne vsemu a pracujici na ceste z prace na nas hazeli rozmrzele pohledy. A tak mi poprve doslo, ze pribyvaji vek nam nedava pravo na rozmrzelost, ze pokud nejde o zdravi, ci o zivot, jde....o nic.


Julian
24. 01. 2006
Dát tip
Ty si naozaj bola v Kanade )

Diana
10. 11. 2005
Dát tip
Nádherně a čtivě napsané. t***

maia
14. 04. 2005
Dát tip
Prijemne som si u teba oddychla. :-) *

Empty
15. 02. 2005
Dát tip
Tak sem to přečet znovu. Ale dost mě rušilo, že je to bez čárek a háčků. Jinak jsem se příjemně pobavil. Možná bych ti vytkl stručnost a úsečnost. Tipec, ale natěsno:-)

Markel
07. 01. 2005
Dát tip
Snad nastane čas, kdy se všichni začneme chovat trochu kosmopolitně, povídka moc fajn - T

Markel
07. 01. 2005
Dát tip
Snad nastane čas, kdy se všichni začneme chovat trochu kosmopolitně, povídka moc fajn - T

Empty
26. 10. 2004
Dát tip
Já to nedokážu číst:-( Opravdu to nejde třeba i s háčkama a čárkama?????

C_ensinka
21. 08. 2004
Dát tip
Přesně ja řekla Kytiii, člověka osloví, i když je to trošku uspěchané. Btw. vrátila jsem se teď po třech z Londýna a tomu s barvou pleti moc rozumím... Je to velký rozdíl! Tady u nás a třeba v Kanadě. No nic, jen jsem si tak na chvíli zavzpomínala a zasnila se. A to je dobře. Určitě Tip!

synáček
18. 08. 2004
Dát tip
Moc hezká... T*

Dr_Lecter
18. 08. 2004
Dát tip
Napsal život....

adraj
16. 08. 2004
Dát tip
Andulko mam asi abstak chybi mi dalsi tva slovicka

Marty73
07. 08. 2004
Dát tip
TIP. Je poznat, že píšeš ve spěchu, možná by stálo za to, si s tím ještě pohrát. Jinak by to mohl klidně napsat Salinger nebo Saroyan. Asi bych v tvém případě začal věnovat psaní větší pozornost, máš talent.

cup_of_tea
06. 08. 2004
Dát tip
proč ne, ale nijak mě to nenadchlo.

Kytiii
03. 08. 2004
Dát tip
jsi má oblíbená autorka... fakt a už to musím říct :o) možná bych příběh ještě malinko rozvinula, ale i takhle člověka osloví... díky... tip

adraj
01. 08. 2004
Dát tip
Vsichno kdo pisi, ze jim chybi hacky asi nevedi, ze sem vkladaji dila i autori kteri ziji jine, ona cetsina neni na vsech klavesnicich.Zase to neni takovy stredobod sveta.

adraj
01. 08. 2004
Dát tip
Andulko nadherne lidske,psane srdickem diky moc

Barbar
01. 08. 2004
Dát tip
Andulko, udělalas´mi krásnej den. Dík. Tip

Fouckault
31. 07. 2004
Dát tip
Mi je fuk co jsi.. ale asi někde mimo ne? nebo kde ztrácíš háčky ty to je mi záhadou... :-)) né všechno dobrý.. jen bys nemělo být v kritikách zbytečně osobní .. :-))

a2a2a
30. 07. 2004
Dát tip
Nejen za námět, ale i postoj, malého cvrndíka i Číňany nakonec. TIP

zvedavec
30. 07. 2004
Dát tip
Tvoje diela sú osobité - naplnené citom, prajnosťou, premýšľavosťou, ktovie čím ešte - napríklad aj vďačnosťou... Čiže naozaj aj Tvoj postoj je mimoriadny. (Mám dojem, že by som Tvoje dielo spoznala už aj vtedy, keby tu nebol vyznačený autor.) :-) super, že píšeš! tip

fungus2
30. 07. 2004
Dát tip
Tak to je skvělé. TIP

vesuvanka
30. 07. 2004
Dát tip
Začetla jsem se - povídka je moc pěkná a jak napsal rohoz, od srdíčka... ten krásný pocit.... a zrovna v autě při jízdě, kdy se musíš soustředit na jízdu. Moc pěkná povídka - díky a tip

Fouckault
30. 07. 2004
Dát tip
TEĎ se jen rozplývám, musím se večer vrátit a dotrávit.... :-) TIP však každopádně :-)

dlhagi
30. 07. 2004
Dát tip
parada...*

guy
30. 07. 2004
Dát tip
je to fajn ... dneska je tady taky docela horký odpoledne, tak mi to do něj dobře zapadlo ... :-)*

cmukina
30. 07. 2004
Dát tip
*

arthamir
30. 07. 2004
Dát tip
to je krásná povídka. moc se mi líbila a u čtení jsem se na malou chvíli ocitl úplně v jiném světě. v Kanadě jsem sice zatím nebyl, ale díky tobě to tam už poznám. moc fajn :-)

Fouckault
30. 07. 2004
Dát tip
Hi.. KOROVJEV !!!!!.. zajeď do Kanady a pošli nám něco s diakritikou ju :-) jsi fakt řízek, nebo řízka ? :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru