Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anděl

13. 08. 2004
1
1
2037

Anděl

 

         Mně zdálo se dnes o tvém Anděli

         Byl veselý a seděl na posteli

 

         Měl radost, že mě vidí

         a ptal se

         Tak co dál?

         Já řekl jsem mu,

         nevím sám?

 

         On začal se smát


Pak vážně se ptát

         Máš ji rád?

         Mohl bys jí

         potom všem

milovat?


1 názor

martinez
22. 11. 2006
Dát tip
s andělama bývá potíž... mnohdy je lidi berou za klišé... ale i s nima se dá něco stvořit... tohle by podle mne bylo lepší bez rýmů... jen jako volný verš to nechat ze sebe vyplynout... :o)

zvedavec
15. 08. 2004
Dát tip
:-) SB: posielanie avíz v podobnej situácii si mi vyčítala, vieme to obidve, čo teda chceš? vieš - napísať, že som tupec, že je niekto iný hlúpy, alebo že píše hlúpo, to je TVOJ a nie môj, alebo jeho problém, napriek tomu si nemyslím, že si tupec, ale že máš problém, to áno. A tiež si myslím, že nielen diela, ale AJ KRITIKY majú mať určitú ÚROVEŇ a že cit má byť i v nich. To, čo napíšeš v diele, to je skôr o tom, aká chceš byť, ako sa chceš vidieť, alebo vidíš a to, čo je v Tvojej kritike, v tej čo Ty napíšeš, to je o tom, ako v živote konáš ...tak teda s avízom

zvedavec
15. 08. 2004
Dát tip
Litochowitz: Ale veď Tvoje kritiky mňa až tak nedráždili. Tiež si myslím, že dostať kritiku je omnoho lepšie, ako nedostať nič. Ale kritiku, ktorá pomôže pohnúť sa z miesta (nie takú, ktorá znemožní akýkoľvek ďalší pohyb vpred: "už v prvním verši máš chybu a vůbec je to hloupý :) " - v čom, okrem toho, že upozornila na gramatické chyby, pomohla? ) inak, keďže češtinu neovládam, mám výhodu, české gramatické chyby ma ani zamak nerušia :-)

rabako
15. 08. 2004
Dát tip
moje prvotina byla teda láska-páska-sázka, takže to jde, i když pokulhává to, to jo... jenže já mám slabost na Modrýho Portugala.... ajajaj... ;o)

vildik
14. 08. 2004
Dát tip
Promin ... ale prijde mi to dost slabi :-(

Začátek je trochu slibný: Mně zdálo se dnes o tvém Anděli Byl veselý a seděl na posteli. Ale ostatní je neumětelské. Zkus se vyvavorovat moc čekaných rýmů ( smátxptát, dálxsám atd.) víc si rozmysli, co chceš říct a jak a hlavně se nenech odradit ... piš, piš a piš a hlavně se kolem sebe dívej:) kosmonaut

Litochowitz
13. 08. 2004
Dát tip
...uf, dost slabota...a těm chybám bych se snažil vyhýbat:).....rýmy váznou a to celkem hodně.....celkově to na mě působí dost neuměle.....

dík... trnitá to cesta prvotinou ;-)

Tomus
13. 08. 2004
Dát tip
Skoda, mas peknej nick, ale basen sama... nic moc.

Litochowitz
13. 08. 2004
Dát tip
...to víš:).....taky si na to pamatuju....a nakonec mě ty lidi tak naštvali, že jsem všechno, co jsem tu měl, smazal:)

Tak na prvotinu mi to až zas tak špatné nepřijde. Ano - přeci jen rýmy jako anděli-posteli .. nejsou úplně dobře znějící, ale zase určitou myšlenku ( byť jednoduchou ).. a příběh to má. Ale popral ses s tím a jsem zvědavý na tvoje další díla.

Řízek se připojuje s troškou do mlýna... zpracování je takové neobratné... myšlenka by se dala ještě dotáhnout... každopádně si to kus řízku zaslouží... (avízko)

zvedavec
13. 08. 2004
Dát tip
hlavne sa nedaj odradiť...na Tvojich KRITIKÁCH mi vadí všeličo VIAC, ako na Tvojej básni... nekompromisné tvrdenia o bezcennosti diela...ak niečo niekomu nič nehovorí, tak iste je to bezcenné...tí ľudia si o sebe dosť myslia, čo povieš? Aj ja som zvedavá na Tvoje ďalšie diela, nedaj sa odradiť :-) možno, keby som Tvoje myšlienky spájala, tú poslednú slohu by som napísala trochu prehodene: On začal se jen smát Pak vážně se ptát: Máš ji rád? Mohl bys jí potom všem milovat? . . . Anděl pak vzlétl Vysoko nad obzor O lásce nás dvou Bohu znamení dát mne sa celkom páči a čo cítiš, o tom píš.

Litochowitz
13. 08. 2004
Dát tip
zvědavec:...myslíš že si o sobě moc myslim?...omyl:)...co chceš aby tady lidi v kritikách psali?...mazat si pořád med kolem hub?..tak jak se to dělá?...a nebo se prostě k dílkům který nejsou zas tak dobrý nevyjadřovat, tak jako to dělá dost podstatná část zdejších uživatelů?...neni přece nic špatnýho napsat, že rýmy jsou prostě špatný, protože jsou, pravopisný chyby taky jsou...a to že je to dost obyčejný, to je taky špatně řečeno?...nikdo si tu přece nehraje na umělce, tim míň já.....mrzí mě že to vidíš jinak..............

za každou připomínku jsem rozhodně rád, ať je jakákoliv...

zvedavec
13. 08. 2004
Dát tip
Litochowitz: ;-) kritika kritikov je zato menej bolestivá záležitosť, ako kritika začínajúceho autora, myslím si... moja predstava: ak sa mi báseň nepáči, buď jej nerozumiem, alebo je fakt slabá. vieš, mňa dráždia vyjadrenia typu: "a vůbec je to hloupý :) " a veľmi ma dráždia. Lebo kto má až taký patent na rozum? A patent na správne posúdenie UMENIA? Umenie je niečo, čo nie je presne zaraditeľné :dobré, zlé, to sa dá pomerne presne zhodnotiť v matematike, lebo existujú postupy, vo fyzike, možno v chémii...čo sa ale pohne vo mne, ak si prečítam nejaké dielo, to je zase dosť ťažko nejako absolútne zmerateľné. Ak sa mne niečo nepáči, dá sa to vyjadriť spojením: Mne sa to nepáči. Mne tam vadí toto... všimla som si, že na mňa rušivo pôsobí..., ale nechcem v žiadnom prípade zavádzať spôsob vyjadrovania názoru, kritiky...len si myslím, že je v tom menej domýšľavosti, ako keď poviem: je to hlúpe A tiež: povzbudenie a láskavé upozornenie na lepšie možnosti, alebo na "podľa mňa" lepšie možnosti vyjadrenia myšlienky, pocitu... autora možno povedie k zmene, k vyššej kvalite. More kritiky ho uväžní - myslím si to - a nebude si dôverovať, stratí svoju zatiaľ len skade vynárajúcu sa tvorivosť. Ozaj, píšeš, že celkovo to pôcsobí dosť neumelo - a to je zlé? Jasné, chýb by som sa mala ako autor chrániť, aj na verše je dobré upozorniť...keď som uviedla svoju prvú vec, viem, že dlho nik k nej nič nepovedal a trápilo ma to. A tu to more kritiky na začiatku a v takej podobe...

Litochowitz
13. 08. 2004
Dát tip
...život je boj:)....nikdo se s nikym nemazlí:).....chci víc, je to špatně?....a první co bylo, bylo že jsem si dílko přečetl, nezajímalo mě že je to prvotina zde uveřejněná:).....to přeci neni rozhodující........vůbec mi nevadí když na přímce někdo postaví domeček:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru