Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zapálenie

23. 09. 2004
7
0
4350
Autor
Bix

hranice oslobodenia za ktorými oheň

nemá moc

ešte meriam kroky
a telesné vzdialenosti
aby sa ustálila hranica

cez ktorú netreba priepustky

zdvíham pochodeň
a zapaľujem
(sa)

 

prekročím
odvážne vyslovím
tabuizované obrazy

drzo a necitlivo
ich prevrátim naruby

čo majú čo strašiť
slameniaci

tak náchylní
k ohňu

pampelin
09. 10. 2004
Dát tip
Čtu to podruhé a ....Opravdu pěkná básnička:)

Fouckault
23. 09. 2004
Dát tip
***

egil
23. 09. 2004
Dát tip
šelmy..*** + * * pozn.:) : je něco, co se promění v ohňové šelmy, které užírají a ukusují přátelství. A tak je třeba to "něco" vymítit, vysídlit nebo jánevímco. Ale to je jenom moje interpredace. Básnička se mi líbí - cítím z ní pnutí, silnou vnitřní dynamiku, obrazy nepostrádají barvy... atd.

Bix
23. 09. 2004
Dát tip
Ja z nej cítim veľké nebezpečenstvo ohňa...Za symbol ohňa necha si každý dosadí vlastné nebezpečenstvo. Oheň je silným obrazom. Je očisťujúci i hreje, zradca a nepriateľ. Ďalším kľúčovým slovom je tu HRANICA...medzi tým, čo si myslíme, že smieme...a kde sa prekračovať hranice nepatrí... Ja ich pálim.

egil
23. 09. 2004
Dát tip
- snad ti už rozumím. - - Za názvuk "z toho tvého" díky! Můžu si básničku přečíst ještě jednou a už to není tatáž..* - - - Ale nechám si i to své z tvojí básně, to původní..:) Snad i to má význam.. Kdyby ne - - tak nevím:) , ale např. já bych se potom psát "bál", protože bych si přišel jako na pranýři - nahý a odhalený až příliš. Ale někdy mi slova nedýchají, a to je ten strach nebo spíš jeho obraz. Nevím, jak to máš ty, ale z tvých textů na mě ryzí subjektivita nepůsobí - jsou přístupné, dýchající a nepřipadám si jako voyeur. Možná to s tou chválou přeháním. Já ale nejsem kompetentní kritik, takže v současnosti raději nekompetentně chválím:) - Promiň, nějak jsem se rozpovídal, ale venku prší a mám hliněnou záclonu od čela. :)

Bix
23. 09. 2004
Dát tip
egil: ďakujem...takéto otvorenie sa je dar... ...písať tak, aby sa to mohlo dať čo najširšie interpretovať, to je muoj zámer...myslím to tak, aby sa báseň dala uchopiť každým, kto sa jej vplyvu otvorí ak rozozvučí akúkoľvek strunu...duoležitú strunu, ktorá zobudí...tak to je pre mňa radosť, to je pre mňa cieľ vo mne tie básne robia presne to, o čom som písala vyššie :o) *

pampelin
20. 09. 2004
Dát tip
čo majú čo strašiť slameniaci tak náchylní k ohňu *

Bix
16. 09. 2004
Dát tip
Elyn: Je pre mňa odvaha takto písať, málokedy sa dotýkam takýchto tém. Ale teraz som to musela vysloviť, to bolo na tom najdôležitejšie*

Marthin
16. 09. 2004
Dát tip
Děkuju..

Bacil
15. 09. 2004
Dát tip
*

Aerotik
15. 09. 2004
Dát tip
Také tip

Elyn
15. 09. 2004
Dát tip
jo!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru