Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Torzo citu

28. 09. 2004
4
0
3540
Autor
Elyanne

K lásce se nutit? Nemilovat?
Co srdce radí, rozum zplil.
Že dávno zmizel z kvìtù pyl,
až do jara se pod sníh schovat?

Tìžko je mlhou konì kovat,
roubovat vìtve na pahýl.
Mám znovu zkusit spravit kýl
anebo už jen podìkovat?


Mùj pane, tu je rada drahá,
když jste mì nechal v tmì. A kahan
zhasíná, už mi dohoøívá.

Tak jako vítr Vás mi pøivál
(a nelituji. Litujete?),
tak vichøice Vás, zdá se, smete.

Bagg
09. 10. 2004
Dát tip
já jdu po smyslu, y po trapné deskripci, moje slova je snažší nazvat hovadiny, tvoje to mají zakódovaný v podstatě

Pokusák
08. 10. 2004
Dát tip
*T

Aerotik
30. 09. 2004
Dát tip
Také myslím, že máš lepší. Pokud se týká diakritiky, zobrazuje se mi také v západním fontu místo východoevropského. Nejspíš na některých počítačích CE verze použitého fontu chybí.

Miroslawek
29. 09. 2004
Dát tip
Á, Bagg is back a plácá hovadiny... nicméně ten text asi skutečně není nic moc, pokus o sonet... bohužel, jen co se týče vnějškově formálního naplnění by se dalo mluvit o částečné úspěšnosti... dobře je, že rytmus neškobrtá a ke konci je tam i pokus o mírné oživení, syntaktické celky se plně nekryjí s verši, sem tam se podaří i nápaditější rým, ale také jsou tam rýmy gramatické a jednoslabičné, což by samo o sobě tak nevadilo jako to, že právě ve rýmovaných slovních dvojicích onen nápad postrádám i po významové stránce... a bohužel na významovou řídkost a chudobu bohužel trpí celý text... plno předtištěných obrázků ze starého klobouku... které svou známou tváří znudí ještě dřív, než si je stačím znovu prohlédnout... pro mne zkrátka málo.

Print
28. 09. 2004
Dát tip
*!

Mila_cik
28. 09. 2004
Dát tip
**

Bagg
28. 09. 2004
Dát tip
tso? otázky vypuštěný z pusy každýho začínajícího básníka uvozují text, který se sám taky nesnaží jevit se jakkoliv jinak - sice používá určitý jazyk, ale ten asi neohromí, ještě k tomu je tam tón (poetika), která v tom Vykání a tomu příbuzné češtině spíš odpuzuje k tomu, aby se člověk poddával (něčemu, co stejně ať se snaží jak chce chovat se umělecky, je prachsprostým plagiátem umění = kýčem)

pikaču
28. 09. 2004
Dát tip
to je ale itakický!!!hrubě....

Craerassy
28. 09. 2004
Dát tip
ta předposlední...skřípe mi...navíc mi tam i přebývá...bez ní by to bylo krásně rytmické:-)

Hele, co mi leze na monitor: Tìžko je mlhou konì kovat, roubovat vìtve na pahýl. Mám znovu zkusit spravit kýl anebo už jen podìkovat? - To se nedá číst.... :(((

Madlen
28. 09. 2004
Dát tip
Pišta_Hufnágl :: Drahý, víš, když někdo nemá počítač, který by podporoval českou diakritiku, tak se to holt těžko čte :o)

Madlen
28. 09. 2004
Dát tip
*

Má milovaná Madlen, není to jen problém instalace? Či se pletu? (S tužkou, nepodporující psaní na papír bych se asi o spisovatelství nehrnul dřív, než bych ji upgradoval... :)) )

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru