Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Květy Ticha

01. 10. 2004
5
0
3727
Autor
JARUB

Na hladině mlčení

vykvetla slova jak lekníny.

Svou křehkostí silná,

kořeny spojená s hlubinou pod nimi.

 

Hledám je,

lákám na krásné tóny,

tiše uspávající

i srdcem hřmotné zvony.

 

Něžně trhám

květy mezi námi

a v nastalém tichu

letím do ohně za hvězdami.


elfka_Sea
03. 02. 2005
Dát tip
"Na hladině mlčení vykvetla slova jak lekníny." Hrozně se mi líbí, nejen tento obrat, ale celá je taková lehká, nenucená...sama proplouvá ústy a hrozně hezky se čte. *t + nej dílka =o)

JARUB
03. 02. 2005
Dát tip
Děkuju ;o)

elfka_Sea
03. 02. 2005
Dát tip
nemáš vůbec zač, to já děkuju

vesuvanka
27. 11. 2004
Dát tip
Něžně trhám květy mezi námi a v nastalém tichu letím do ohně za hvězdami. Je krásná.... TIP

synáček
24. 11. 2004
Dát tip
"Něžně trhám květy mezi námi..." T***

a2a2a
08. 10. 2004
Dát tip
Nemíním polemizovat a ani si nemyslím, že bychom byli v rozporu. A už vůbec si nemyslím, že bych se mýlil nad estetickou hodnotou díla. Snažím se o víc, nejen o hodnocení díla, a do zbytečné polemiky se nechci nechat zatáhnout. Napsal jsem, co jsem napsal, s nejlepším vědomím. Snažím se vidět za svými kritikami i autora. V tom jsou mé kontexty.Svůj přístup považuji za správný.

JARUB
08. 10. 2004
Dát tip
Zoroaster: Děkuju moc a moc, v tvých slovech dlí mnoho pravdy. Děkuju za návštěvu, objevila jsem tvá dílka a jsou velmi nevšední, potřebuji na tě ještě mnohem víc času :o) A nelekám se ani těch nejdelších.... :o) a2a2a: Tobě jsem již děkovala a opravdu vím, co jsi mi chtěl sdělit a i já to tak cítím a beru to jako konstruktivní návrhy do budoucna, a je to pro mě důležité. Oba pánové: Oba máte pravdu! :o) A s oběma s vámi souhlasím a vážím si vašich zlatých (či žlutých?) názorů. :o)

JARUB
05. 10. 2004
Dát tip
Tak to je zcela pravda. Já to tak od začátku pochopila, jen jsem chtěla, aby bylo jasné, že to myslím vážně.... :o) Jo, já jinak tedy taky nesladím. :o) Dík!

JARUB
04. 10. 2004
Dát tip
Jokaste, Maureska: Moc díky! :o) a2a2a: Děkuju moc za vážný názor - těch si vážím nejvíc, protože je málokdo ochotný je pod dílka sdělovat. Moc jsi mě potěšil, a dávám ti za pravdu, jen s tím filmovým úsměvem - víš, zní to asi teď dost divně, ale já jsem pravděpodobně nenapravitelná naivka a všechno co cítím a píšu myslím děsně upřímně..., třeba je jen trochu přeslazená a - jé promiň, ty vlastně nesladíš....? :o)

a2a2a
04. 10. 2004
Dát tip
Janičko, ty všivačko, s tím neslazením se ti to povedlo. Chraň bůh, já tě nepodezírám z filmových úsměvů, to je obecné znázornění slov, která tím, že jsou hodně opakovaná, ztrácí na lesku a stávají se nevěrohodná.

a2a2a
03. 10. 2004
Dát tip
Janičko, je vidět, že do toho vkládáš srdíčko, ale nenech se svazovat představou, že báseň má mít krásná, vzletná slova. Krásná báseň může být i z těch nejvšednějších slov. Je to jako v životě. Někdo ti řekne, - jé, ty jsi nádherná - a tebe napadne, co po mně chce. A někdo tě jen, tak, stiskne krátce za ruku a uhne pohledem, protože se bojí něco říct, protože to neumí - a tebe to více zahřeje. Rozhodující vlastnost máš, chceš psát, chceš potěšit, chceš být laskavá. Toho dosáhneš i tím, že řekneš, třeba - ještě jednou uděláš takovou býkovinu, zak tě přerazím, protože tě mám ráda. Víš, krásná slova jsou vždy podezřelá, stejně jako filmový úsměv. Takže, do toho, základ máš.

remik
01. 10. 2004
Dát tip
nekde to drhne, jinak mi moc nedala a ani moc nezaujala

JARUB
01. 10. 2004
Dát tip
Remik: Chápu, píšeš trochu odlišně, každopádně díky za návštěvu. :o)

Jokaste
01. 10. 2004
Dát tip
Každému se líbí něco jiného...a popravdě, i když to není nic moc nového, mě se to líbí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru