Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S ní je všechno jiné aneb ženská tahounem společnosti

02. 10. 2004
1
0
2835
Autor
Mohykan

     Téměř ve všem jsme my chlapi lepší, jen bychom si měli přiznat, že bez ní bychom ještě chytali pravěké králíky jako malí kluci. A ta tajemná dívka je vlastně milé stvoření, které všichni obdivujeme po celý život a pak i něco více, když vyrosteme ze školních lavic.

     Skutečnost, že jsme od králíků přešli k mamutům, není náhoda. Má to na starosti nějaká vlasatá věstonická Venuše. Jednoho dne prohlásila, že za svatební věno nechce nic méně než kožich z mamuta. A tak se všichni hormony vzbouření chlupáči zvedli a šli hledat mamuta. Dneska by to ve vozidlech hromadné dopravy vypadalo stejně, kdyby se na nás stojící krasavice usmívaly a tím nás nabudily k reakci. Ale ony se mračí. Jsou feministky a rády si postojí. Jsme rovnoprávní i rovnoprávné a to někdy bolí. A proto bych odsoudil feminismus jako hnutí. Zrodilo se sice z vidiny volebního práva pro ženy, ale nyní nám svými nápady jako zavedení kvóty pro zastoupení žen v různých institucích narušuje naši „chlapskou konkurenční soutěž.“

     Všechny ty dívky feministky se tváří, jako by se mohly obejít bez chlapa, budiž. To by bylo pořád stokrát lepší než skutečnost z toho vyplývající - měli bychom se obejít bez ní, ať už je to blondýnka, brunetka nebo zrzka. Na veřejnosti by se nemělo psát, že by pak někdo scházel u plotny, to je diskriminace něžného pohlaví. Nýbrž by se měla zdůraznit pouhá fakta – naše společnost se dostala na dnešní vývojový stupeň jen díky již zmíněným věstonickým Venuším. Naučily nás chytat větší zvířata, než jsme potřebovali pro sebe. Ale také nám ukázaly, jak milovat své potomstvo. A dokázali jsme i vraždit nebo krást jiným mamuty, jen abychom se jim zavděčili. To jsme tedy byli my pošetilí chlapi.

     Dejte si s ní dneska kafíčko, načněte tabulku čokolády a povězte jí: „Maruško, raději bych žil s tebou v pekle, než se sám vznešeně procházel v ráji. Stále myslím jen na tebe. Když zasadím strom, postavím dům nebo zplodím syna, je to tvá zásluha.A jestli vám to nesežere nebo zrovna žádnou takovou nemáte, zbude na vás alespoň celá čokoláda. Jako včera na mě.


zelva
29. 01. 2006
Dát tip
nevím, kde je nějaká poznámka o homosexuálech o kterých píše a2a2a, ale je to pravda pravdou...můj kamarád je na kluky a náš vztah je super...je jako můj brácha... dílko se mi ale moc líbí...tip

Yossarian
12. 10. 2004
Dát tip
některé obraty byly hodně nešťastné, ale zase tak zoufalé to není :-) jen dál, jen víc

a2a2a
05. 10. 2004
Dát tip
Mohykáne, já tě moc nepochválím, což mne osobně mrzí, věř mi. Ale do té školy ti pár postřehů rád poskytnu: 1) V úvodu máš poznámu, že homosexuálové nemají rádi ženy. To je nesmysl. Například matky milují a údajně mají k ženám jako kamarádkám blíž než ke klukům. Třeba je nemilují, ale mají k nim dobrý vztah. Kdyby jsi to pojal opačně, že kdyby mohli, tak by je milovali i gayové, bylo by to přesnější. Ale já bych to spíše celé vypustil. 2) duhá věta A ta tajemná ... je kostrbatá a dlouhá. To ona v ní je nesrozumitelné. Vůbec máš hodně dlouhých vět a málo krátkých. Krátké věty dávají textu spád a důraz. 3) Na následujícím výňatku z tvého textu ti ukážu, jak by to mohlo být, nebudu měnit tvá slova, jen věty rozdělím a případně slova přehodím nebo vypustím. Skutečnost, že jsme od králíků přešli k mamutům, není náhoda. Má to na svědomí nějaká vlasatá věstonická Venuše. Jednoho dne prohlásila, že za svatební věno nechce nic méně než kožich z mamuta. A tak všichni hormony vzbouření chlupáči se zvedli a šli hledat mamuta. Dneska by to ve vozidlech hromadné dopravy vypadalo stejně, kdyby se na nás stojící krasavice usmívaly a tím nás nabudily k reakci. Ale ony se mračí. Jsou feministky a rády si postojí. Jsme rovnoprávní i rovnoprávné a to někdy bolí. ( tam v této části ti schází, o jakou reakci jde. Dál je to jasné, ale přijde to jaksi nelogické. Když napíšeš za slovo reakce jednoduchou větu " Zvedáme se. A ony stojí." - pak by to bylo jsnější. 4) Věta Všechny ty dívky ... je hodně dlouhá a kostrbatá, málo srozumitelná. Zkus ji rozdělit. Ono je dobré mít i delší věty, ale ty máš jen dlouhé věty a pak je to málo přehledné. 5) sami sebe - tam stačí - pro sebe. 6) tvrzení, že nás naučily vraždit je hrubé a nepřesné. Když napíšeš, že např. ve jménu jejich krásy jsme my muži dokázali zabíjet, nebo něco v tom smyslu, bylo by to přesnější. 7) Závěrečný odstavec zkus pojat v přímé řeči, jako např. uvařte ji kafíčko, rozbalte čokoládu a řekněte : " Bez tebe jsem nula, ty jsi moí motivaci, pro tebe se zvedám a padám", bylo by to vtipnější, jinak výrazy si zvol podle sebe, to je jen rychlý příklad. Zmínka o starém řemesle je znovu hrubá a laciná. Vůbec bych ji tam nedával. 8) Poslední věta by šla, až na to, že se píše zbude. A zase bych oddělil jako samostatnou větu - "Jako včera na mně." Má to formu fejetonu, není to nadbytečně dlouhé, délku však tomu dodávají ty dlouhotánské věty. Mohykáne, je dobře že píšeš a že se snažíš se co nejvíce dozvědět a zlepšovat. Budu rád, když příště budu moci pochválit víc.

Mohykan
04. 10. 2004
Dát tip
Toto už je druhá verze s kratšími větami.

Mar_15
03. 10. 2004
Dát tip
Taky jsem si včera dala čokoládu. Hořkou s mandlema. Byla od mýho chlapa, on ji totiž nejí.

Strašně těžce se to čte. Ve větách je plno zbytečných slov. Přeci jenom by měl být fejeton úderný ale takhle...

Zbyhoň
03. 10. 2004
Dát tip
Konec je pěknej, fejetonovej, to předtím trošku míň. Dávej si pozor na ty souvětí, prosím :)

Mohykan
03. 10. 2004
Dát tip
"s" jsem doplnil, a pokusím se předělat trochu i nějaká těžká souvětí. Nic neslibuji, ale v pondělí odpoledne to zkusím dát na net.

Craerassy
02. 10. 2004
Dát tip
A proto bych odsoudil feminismu...jen chybí "s" a jdi ty...nejsou všechny feministky, jen muži jsou submisivní:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru