Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

30.9.2004

07. 10. 2004
7
0
4673
Autor
tuleň

Nedávno mi někdo položil otázku \"Co děláš, když se nudíš?\" Odpověď mě napadla až nedávno: \"Sedím na poradě a snažím se neusnout\"

Malinký stříbrný dataprojektor protíná svým svitem nevelkou zšeřelou zasedací místnost. Tichý bzukot jeho větráku podbarvuje monotónní inkantace Řešitele, které pouze občas protíná nesouhlasný povyk Konzultanta. Šest párů unavených očí sleduje statický obraz, promítaný na zeď.

Postarší Právnička mele pořád stejné myšlenky znovu a znovu a znovu, jako mlýnek na maso. Plesk!!! Další kus právnické fašírky jí odpadává od mastných úst. Zpočátku mě to pleskání udržovalo v bdělém stavu, ale postupem času se stává čím dále monotónnější a přestává účinkovat.

Ze všeho nejhorší je dost času na přemýšlení. Dostávám se v myšlenkách k různým událostem poslední doby. Většinou ke vzpomínkám, které probouzejí mé melancholické já. Utápím se ve svém světě a už vůbec nevnímám, o čem se mluví. Naštěstí to ničemu nevadí, protože tato porada je zde pouze proto, aby existovala.

Těžký vydýchaný vzduch umocňuje nepohodlnost židlí, které nejsou vhodné na dlouhé sezení. Tyto červené a černé předměty jsou patrně spíše než na sezení navrženy jako dekorační prvek.

Čekám na konec porady jako na spasení. Jediné, co mě drží při životě, je myšlenka na polední oběd a večerní trénink.

Vysvobození nakonec přichází. Nesmírná úleva prochází celým mým vědomím i tělem. Užívám si pocit volnosti dokud se dá. Odpoledne je totiž v plánu další porada.
tuleň
05. 01. 2005
Dát tip
klidně cokoli... pokud to bude k něčemu dobré, tak se tomu nebráním.

Noe1
04. 01. 2005
Dát tip
Ahoj, konečně se mi vrátila z Francie kamarádka - Andrejka - však víš, která mi slíbila vyrobit tištěnou podobu projektu 30.9.2004. Kamarádka je moc šikovná grafička a knihařka - navíc materiál, který se sešel je dost různorodý a kvalitní, takže předpokládám, že vznikne zajímavé dílko. Chci se tě zeptat, zda souhlasíš s zařazením tvého díla do téhle sbírky. Budu tisk financovat sám, takže ti kromě jednoho výtisku zdarma nemohu nabídnout žádný honorář. Mám představu, že bych za další výtisky, které by si někdo chtěl doobjednat, vybral nějaký drobný peníz, aby se ten tisk pokryl. A kdyby náhodou ... což nepředpokládám ... něco přebylo, mohli bychom to věnovat na provoz Písmáka. A zároveň chci ještě poprosit o svolení, abych tvé dílo začlenil do komponovaného pořadu „30.9.2004“, který bych rád připravil a představil na nějakých čteních ... Dej mi vědět, zda souhlasíš s jedním, druhým, či oběma způsoby zveřejnění. Díky za odpověď, Noe.

tuleň
14. 10. 2004
Dát tip
no jo, taky jsem kdysi na výšce absolvoval pár takových přednášek, podaných člověkem, kterému se říkalo uspavač hadů... ale to si člověk schrupl nebo pokecal a pohoda, tohle je fakt o přežití... a díky za tip, potěšil skoro jako to, že jsem přežil :^) naštěstí od té doby celkem pohoda hafooo :^)))

no obcas nektere prednasky k tomuhle nemaji daleko...ale na ty hrosi nechodi pac neradi spinkaji na lavici a chrapaji do jakeho zasveceneho vykladu o nicem:*)))T* za preziti:*)))))))

StvN
07. 10. 2004
Dát tip
Tak to je vážně zkurvenej den.

Eilil
07. 10. 2004
Dát tip
:o))) vynikající.. byť zdrcující události.. ale podané s určitým vtipem.. "právnická fašírka" :o))) to je moc pěkný.. ach ano.. čas na přemýšlení to je někdy hodně zničující.. víme.. známe :o))) moc se mi to líbí.. tipek

vesuvanka
07. 10. 2004
Dát tip
No to Tě lituji, takové porady nebo některá školení jsou nudné a dobře se při nich spí.... Moc hezky napsané... TIP

tuleň
07. 10. 2004
Dát tip
díky moc, až mě samotného překvapilo, že jsem schopen napsat něco o úplně obyčejném dnu (i když takové porady máme naštěstí ne moc často)

Noe1
07. 10. 2004
Dát tip
žádný den není obnčejný :-))))) to byla ode mne nečistá finta

tuleň
07. 10. 2004
Dát tip
jo jo, přímo špinavá :^)

Zbora
07. 10. 2004
Dát tip
Jasně, porady jsou bezva, hlavně když se od Tebe neočekává žádné vyjádření.

Rowenna
07. 10. 2004
Dát tip
***dávají aspoň kafíčko? :-))

Noe1
07. 10. 2004
Dát tip
*t

KayTee
07. 10. 2004
Dát tip
hrůza, já to znám ;o))*

tuleň
07. 10. 2004
Dát tip
rowenna: vodu, sice z flašky, ale něčím doplňované - holt veřejná správa díky za tipy, fakt mě to potěšilo

KayTee
07. 10. 2004
Dát tip
Hele nepracuješ náhodou ve školství?

tuleň
07. 10. 2004
Dát tip
ve školství zrovna ne, ale ani v té veřejné správě to není žádná sláva, teda aspoň u nás...

Robinia
07. 10. 2004
Dát tip
Díky Bohu, neznám ;-) tip

tuleň
07. 10. 2004
Dát tip
díky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru