Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krysařova píseň

21. 10. 2004
2
0
4024
Autor
Petr_Fonvald

Odkud

A kam

Směřují vaše kroky

Hnusí se vám krysí stoky

 

Ale kam

Kam byste chtěli dojít

Když nejste nic jiného než krysy

Nebo máte alespoň jejich rysy


sk8ergirl
08. 11. 2004
Dát tip
Mě ta představa teda nebaví ani trochu :)

Dero
21. 10. 2004
Dát tip
A co si to po sobě tak přečíst, když už to je tak krátké a stojíš o hlubší kritiku? kysy ... Je to blbost.

sk8ergirl
21. 10. 2004
Dát tip
Dero: Proč je to blbost?

Dero
21. 10. 2004
Dát tip
sk8ergirl: kysy? Protože tam chybí "r"¨... :o) A k dílu asi toliko, že po stránce obsahové je to milionkrát omílané téma, báseň je prázdná a forma špatná - omlouvám se za takový "pejorativní" výraz, ale mě vždycky zamrzí, když sem nějaký autor co nejrychleji prskne takové dílko, stojí o hlubší kritiku a ani si to po sobě nepřečte ...

sk8ergirl
21. 10. 2004
Dát tip
Jako jo, s tima "kysama" sem to pochopila, já spíš chtěla vědít, proč je to celý blbost celkově :-)...a souhlas s Tebou, že je to strašně omílaný téma, že si hodně lidí bere téma "Krysař" do huby...a přitom je to občas i urážka, protože Krysař je úžasnej :o)

Dero
21. 10. 2004
Dát tip
Krysař, Darmoděj a ... a to hlavně ... grrrr .... never more, Havran! Tahle tři původně přeúžasná témata tak devalvovala, co je začaly používat stovky rádobypisálků. Chudák E. A. Poe, chudák Viktor Dyk, potažmo i Daniel Landa, chudák Jarek Nohavica ... Zbožňuju Krysaře, miluji a s posvátnou úctou hraji Darmoděje a dostává mě atmosféra Havrana. Tak, s jistou nadsázkou ... ehm ... ale myslím to vážně, proto mě to tak rozčiluje. Takováto dílka nejsou dobrá na srdce. :o)

sk8ergirl
21. 10. 2004
Dát tip
Jo, jo opět jen souhlas :-)...já včera viděla ten muzikál Krysař a sem z něho absolutně unešená...ani nedokážu říct jak, ale to jen tak na okraj :-)

Dero
21. 10. 2004
Dát tip
A ... po trošce váhání bych navrch přihodil ještě Manon Lescaut ... Puccini a Nezval se taky musejí otáčet v hrobě. :o)

Dero
21. 10. 2004
Dát tip
Krysař je úžasnej - muzikál perfektní, film má atmosféru, album výborné ... :o) Věřím, že Tě to vzalo. :o)

Garth
21. 10. 2004
Dát tip
Nevidím nic špatného na tom, nechat se inspirovat někým, jehož dílo mě zaujalo. Ale samozřejmě, kdo jde s kůží potom na trh... Představa Landy, jak volá z publika na lidi : "Nejste nic jiného než kysy !!!" mě baví. Trochu jako setapouch, nebo jak to bylo v Saturninovi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru