Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výkrik s veľkým V(é).

06. 11. 2004
3
0
2692
Autor
chuan

Bol to fakt Výkrik
s veľkým V(é)
znel ale celkom doticha
na kríži dosiaľ nažive
v tom tichu hlasno dovzdychal

Zbytočne kričal do ľudí.

***

Tak
kedy nám jeho slovo

ulahodí?
Fllora
19. 11. 2004
Dát tip
fakt tip :))

TommyBoy
07. 11. 2004
Dát tip
Aj ja mám rád slovníky :) Viem, že "fakt" je spisovné slovo a má dva významy: 1. faktI. -u m. niečo overené, dané, skutočnosť: historický fakt, overiť si fakty, literatúra faktu; hovor. (je) fakt, že ...; to je fakt je to tak; II. fakt čast. hovor. potvrdzuje súhlas, skutočne, naozaj: faktový (, je to tak)! (http://www.forma.sk/onlines/slex/index.asp). Mňa trošku "vyviedla z rytmu" práve tá jeho hovorovosť. Ale keď nie je lepšie synonymum, dobre. Autor to musí vedieť najlepšie.

Earl_Grey
07. 11. 2004
Dát tip
Začátek je lepší než konec. Kdyby byl konec tak dobrej jako začátek, líbilo bi se mi to.

bohus
06. 11. 2004
Dát tip
2000 rokov nelahodilo, tak prečo by malo práve teraz?!? ale inak; Té

Zajímavé,ale poňekud nudné, snad mi odpustíš....

TommyBoy
06. 11. 2004
Dát tip
Nejak sa neviem vyrovnať s frázou "kričal do ľudí". Nekričí sa náhodou na ľudí? A ešte jedna poznámka "bol to fakt výkrik" by sa možno hodilo do nejakej neformálnej prózy, kde by sa opisoval dialog puberťákov. Toto má tému. Pouvažuj, čím by sa to "fakt" dalo nahradiť. T za nápad.

chuan
06. 11. 2004
Dát tip
TB: ad. "kricat do ludi" je hovorit do ich vnutra nuveris, ale pozral som (este pri pisani dielka) do slovika slovenskeho pravopisu a aj do synonymickeho slovnika, fakt je normalne spisovne slovo, a nenasiel som nan vhodnejsie synonymum..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru