Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chladnou hlavu #24: Oľga

Výběr: Elyn, Lasy
15. 11. 2004
40
3
19339
Autor
Rimmer

chladnouhlavu.cz

 
    „Doufám, že nám ji představíš dřív, než bude v jiným stavu,” zašermoval táta půlkou celozrnného rohlíku.
 
    Pane Bože... Přednáška.
 
    „No moc nekoulej vočima, mladej. Jestli je tak náchylná jako tvoje máma...” namířil na svou družku lžíci gulášové polévky, „kolem tý jenom prošly trenky, a narodil ses ty.”
 
    Poprvé mě tenhle slovní obrat pobavil. Teď pojedenácté už to nebylo tak úplně ono. Do pytle. Jestli nepozorovaně nepošťouchnu hovor k jinému tématu, nejen že tu ztvrdnu do večera, ale aspoň týden nebudu mít na sex ani pomyšlení. Nic tak nedokáže ochromit pohlavní pudy jako vlastní rodiče. Snad jen s výjimkou naší matikářky z gymplu a toho videodokumentu o obřízce.
 
    Musím strhnout konverzační volant, dokud to jde:
 
    „Pes má na zadku ohromný klíště! Je fakt nacucaný. Vypadá jako šedivej pingpongovej míček,” spojil jsem ukazovák a palec, abych demonstroval exoparazitovu velikost.
 
    Jenže ani diagnóza našeho rotvajlera už nemohla mámě zabránit, aby vyslabikovala tradiční úvodní znělku rodičovského sexuologického semináře: „Chovej se tak, abys nechoval, Vojto.” Nechala rodinné motto, které před dvaceti lety mým ukvapeným početím oba porušili, několikrát dramaticky odrazit od sporáku a doprovodila ho grimasou veřejnoprávního televizního zpravodajce v depresi. Pak se ke mně důvěrně naklonila: „Máš ostříhaný nehty, když si nandáváš kondom?”
 
    Chvíli jsem se na ni mlčky díval.
 
    „Jo, i na nohou. Můžu už jít?”
 
    „Hele, mlaďas, budeš to dělat celej život,” zavěštil táta a dojedl rohlík.
 
    „Co? Stříhat si nehty?”
 
    „Ne. Souložit!”
 
    „To doufám,” zaváhal jsem a pro jistotu jsem zaklepal na kuchyňskou linku, aby se to nezakřiklo. „Přesto... probírání koitálních detailů s rodičema bych rád ukončil ještě v produktivním věku.”
 
 
 
***
 
 
 
    Dva dny nato jsem kreslil ukazovákem na nahá záda japonský znak podle papíru v druhé ruce. Tah po tahu.

 
 
24. Oľga

 
    „Vankúš!” vyhrkla Oľga.
 
    „Ne, špatně. Je to polštář.”
 
    Překulila se a pobaveně nazdvihla pravý koutek: „Vankúš je polštář.”
 
    „Hele, já ti nevim. Vždycky řekneš nějaký slovenský slovo a správnou odpověď zopakuješ až po mně,” lektorsky jsem se zamračil a Oľga mě praštila vankúšem.
 
    Studovala anglistiku a japanologii. Já teď klečel rozkročmo nad ní a vyšimrával jí na záda slovíčka na zítřejší písemku.
 
    „No dobře, jestli neblafuješ, tak to bylo už desáté správně určené slovo v řadě, takže...” upustil jsem papír se znaky a ten se kolébavě snesl na podlahu, „teď přichází pohádková výhra, o které sní všechny ženy s vkusem: Chládek tě bude deset minut v kuse boskat.”
 
    „Bozkávať.”
 
    „Jedno po druhým.”
 
 
 
***
 
 
 
    Za hodinu a půl, když Oľga konečně našla podprsenku a já vydoloval zpoza radiátoru trenkoslipy, jsme si lehli vedle sebe a povídali si.
 
    „...tys jela stopem až domů jen kvůli učebnici? A jaguárem?”
 
    „Hej,” kývla jakoby nic. „A čo si robil ty tento víkend?”
 
    „Nic tak dobrodružnýho. Absolvoval jsem bezplatný ubíjející kurz Jak nepřinést domů vnouče,” přiznal jsem.
 
    Oľga se usmála, zároveň svraštila obočí, a to všechno ještě stihla doprovodit naléhavě tázavým pohledem.
 
    „Ále... naši mají strach, že se jim rozmnožím,” zavrtěl jsem hlavou. „Vědí, že nemáme zkušenosti. To je asi pravda. Než jsem dostal košem, nestačil jsem se ve svým prvním vztahu ani pořádně roz... chci říct roz... rozkoukat. A tys dokonce počkala až na mě,” přejel jsem Oľze pomalu po tváři konečky prstů.
 
    „No a keby ešte vedeli, že sme prezervatív vyskúšali iba raz a hneď ho zavrhli pre jeho komickosť a nepraktickosť...”
 
    Představil jsem si, že to máma s tátou vědí. Výsledkem by byly přibližně dva infarkty a přesně jedna vasektomie.
 
    „Vieš čo? Vzdeláme sa,” skočila do sandálů a hodila po mně rifle, „nech sú vaši kľudnejší. Poď!”
 
 
 
***
 
 
 
    Za okamžik už jsme se oba tísnili u obrazovky počítače univerzitní knihovny. Já chroupal kešu oříšky z pytlíku a Oľga vyťukávala do klávesnice písmenka, která se pomalu začala šikovat za dvojitým lomítkem:
 
 
    Objevilo se menu a hned záhy obrázek rozjařené ženy chystající se polknout pilulku. Patrně antikoncepční. Ženin úsměv a celkově rozdováděný výraz však napovídaly spíš tomu, že ji koupila někde na diskotéce a načíná už druhé plato. Navíc se olizovala, jako by se chystala na valník čokotatranek. No jo, dneska je to brnkačka, dělat reklamu na antikoncepci. Dokud se popíjelo olovo a na genitálie se mazal krokodýlí trus, chtělo to víc invence.
 
    „Jé, hele!” zmocnil jsem se myši a kliknul v menu na poslední položku - Hry.
 
    Celý monitor se zalil růžovou barvou a vprostřed zablikal krvavě rudý nápis: SPERMOBIJCA. Nápis zmizel, a když seshora entusiasticky vyrazila první mužská pohlavní buňka, pochopil jsem, že růžový podklad představuje děložní sliznici. Kurzory vlevo a vpravo se ovládal kanón v dolní části obrazovky, jenž proti odhodlaným bičíkovcům metal pilulky, které při zásahu explodovaly.
 
    „Jsi si jistá, že se tu vzděláme?” zeptal jsem se Oľgy, zatímco jsem sváděl dech beroucí duel s hlavním padouchem druhého levelu - zelenou zmutovanou spermií vyzbrojenou sebevědomým šklebem a plazmovými děly.
 
    „Vieš čo, spermobijca? Pusť ma k tomu,” vzala myš a klikla na ikonku - Druhy antikoncepcie. V podmenu pak na Prerušovaný sex. Významně jsme se na sebe podívali.
 
    Naběhlo pár odstavců textu v čele s cifrou v procentech.
 
    „Třicet sedm procent? Co to je?” znejistil jsem. „Co je to třicet sedm procent?”
 
    Oľga mě chytla za ruku: „Podľa všetkého to je úspešnosť tej metódy.”
 
    „Proboha! Třicet sedm procent?!” přeskočil mi hlas a zaskočilo kešu. „Třicet sedm procent?! Třicet sedm?! To je hrůza!” rozkašlal jsem se. „To je jako moje písemky ze zeměpisu...”
 
    „Kľud,” několikrát mě otevřenou dlaní udeřila do zad.
 
    „Třicet sedm procent?! Co tím chtěj říct?” vyhrkly mi slzy do očí a začal jsem sípat. „Takže když zavřu sto nahatých párů na čtvrt hodiny do stodoly a řeknu jim, aby se jedinkrát přerušovaně pomilovali, přitáhnou mi do roka třiašedesát harantů?”
 
    „To neviem,” pokrčila rameny, „ale rozhodne to bude jedna z najväčších swingers párty v strednej Európe.”
 
    „Ty se směješ. Tys neslyšela tu strašidelnou historku o mojí mámě, kolem který se procházej tátovy trenky,” zoufale jsem zabořil obličej do dlaní.
 
    „No tak, zlato, nepanikár,” pohladila mě po čele. „O dva týždne uvidíme, či sme boli dostatočne opatrní. A ja dúfam, že hej. Potom nasadíme hormonálnu antikoncepciu. Dovtedy prejdeme z prerušovaného sexu na...” odmlčela se, „prerušený sex.”
 
    „Přerušený sex?” zopakoval jsem nahlas a zdráhal se uvěřit, o kolik radosti může člověka připravit změna tak nenápadné mluvnické kategorie, jakou je vid. „To nezní moc slibně, že ne?”
 
    „Určite to znie lepšie než prerušené tehotenstvo,” ukončila diskusi a jako správný řečník s citem pro dramatičnost si ten nejpádnější argument nechala na konec.
 
 
 
***
 
 
 
    Ještě téhož odpoledne jsme vyvěsili nad postel vlastnoručně načrtnuté schéma spermie a vajíčka obehnané rudou kružnicí po vzoru zákazových značek a jako náhradu za původně plánované pásmo něžností jsme si v oddělení japonské literatury půjčili Murakamiho Norské dřevo, které si Oľga chtěla už dlouho přečíst. Nebyl jsem proti. Aspoň mi asexuální šňůra rychleji uteče a po roce zase přelouskám něco beletrističtějšího než nápojový lístek.
 
    Padla tma, uvelebili jsme se a já předčítal. Ovšem už během prvních stránek mě začal jímat pocit, že volba knihy není s cudným charakterem večera tak úplně kompatibilní a že ve svém upjatě formálním světě úklonků a tamagoči je každý jeden Japonec jako akvárium testosteronu před výbuchem. Tím spíše pak spisovatelé. Měl jsem problémy s pravidelným dýcháním a chvílemi mi přeskakoval hlas, ale držel jsem se statečně až do okamžiku, kdy hlavní hrdina s kamarádkou vešli do pornokina...
 
    „Tak. Pro dnešek to stačí, řekl bych,” završil jsem čtení uprostřed odstavce a snažil se přepumpovat krev zpátky do hlavy. „Radši... mi něco vyprávěj ty.” Zaklapl jsem publikaci, odložil ji na noční stolek a hlasitě polkl. „Žánr nechám na tobě. Hlavně ať jsou v tom naši, matikářka ze střední, co nejvíc obřízek a... lásko?”
 
    Usnula.
 
    Už před nějakou chvilkou. Hlavu položenou na mém břichu. Dlaň obepínající můj levý bok. Ležela mi mezi stehny a pravidelně oddechovala. Pohladil jsem ji po vlasech. Voněly jako plátek vanilky právě vytažený z medu.
 
    Tehdy jsem si naplno uvědomil, co se děje a jak moc chci, aby tenhle okamžik nikdy neskončil. Přál jsem si sedět tu takhle napořád. Ostatně... stejně jsem se nemohl hýbat.
 
    Natáhl jsem se na zem pro pantofli a mrštil ji proti vypínači na opačné straně pokoje. Minul jsem. Zkusil jsem to znovu a napodruhé se mi opravdu podařilo lustr zhasnout.
 
    Někdy se člověk trefí napodruhé.




iwrite.cz

3 názory

pété
19. 08. 2008
Dát tip
Tyjo, líbí se mi, že jsou tam i nějaká city, to bych od chlapa věru nečekala....:D asi lovím ve špatných vodách...

ohromně vtipný a ten konec - dokonalost sama! *

Empty
05. 02. 2005
Dát tip
:-))))) Skvělý*t

Jeheheman
30. 12. 2004
Dát tip
:o)- čtenáře to baví a mě to taky baví* jenom s tím hl. hrdinou se nějak nemůžu ztotožnit, je to už moc velký ňouma:o)) Nebo je to možná tím, že mí rodičové se tvářili, že mě vypěstovali v JZD:o)) *

Kohy
27. 12. 2004
Dát tip
Neco bych napsal, ale byl bych zoufale neoriginalni... tak jen dodam, ze ja kdybych byl zena, tak se predemnou neschovas ;o)))

Bluie
19. 12. 2004
Dát tip
díky za ty usmevy, ktery jsi mi prostrednictvim tvoji dalsi uzasny povidky vykouzlil na tvari. :o)

sidonia
30. 11. 2004
Dát tip
od tebe těší:) ty aspoň mluvíš na mě:)

Movsar
29. 11. 2004
Dát tip
jen by jsi špinil svým sprostým pohledem mé stránky...

Movsar
29. 11. 2004
Dát tip
k forget me not. já ano. a rád!

sid: to ja jen tak aby si se nenudila:)

Movsar
26. 11. 2004
Dát tip
elyn: zbraní není neomezený počet. toho jsi si tedy všimla. já i hermes střílíme ze zbraní, jejichž podobnost spočívá toliko v přesnosti, výkonnosti a zničujících účincích! jinak máme každý svou. i ten bezduchý škrábal rimmer má tu svou. ne nepodobnou dětské čudle!!!

sidonia
26. 11. 2004
Dát tip
božééééééééééééééééééééééééééééééééé já už nechci avi... nechci nechci nechci... prosíííííííííím

Elyn
26. 11. 2004
Dát tip
Movsare, křivdíš... ale to je fuk..

Elyn
26. 11. 2004
Dát tip
forget_me_not... no, tak teď zase pro změnu křivdíš ty... Movsar je autor, který umí zatraceně dobře psát... ale nic.. Rimmre, pardon...

Rimmer
24. 11. 2004
Dát tip
forget_me_not: Všechny? Kéž by... Je to jen mizivé promile :)

Movsar
24. 11. 2004
Dát tip
gratuluji. patříš k největším blekotům tady. slova tvého slohového úkolu jako by byla slepena tvým semenem.

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
děvčata sou děsný, jo?:))

Movsar
24. 11. 2004
Dát tip
einstein si kdesi povzdechl, že některým lidem by místo mozku stačila mícha. patříš k nim. (je to autorovi, troubo)

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
já avi dostala taktéž....:/

Nicollette
24. 11. 2004
Dát tip
Movsar: sakriš a jak je to s tou potrefenou husou....??

Movsar: Proč avi? No, když už jsem tady, prózu se hodnotit neodvážím, ale autorovy básně dle mého názoru patří spíš k těm nadprůměrným.

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
aha ahá... tak to jó:))) ale zase na druhou stranu je to docela výhoda.. ostatním se musej avika posílat... nám přijdou jen tak...:)

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
no se moc nesměj, je to tak.. třeba já teď zase dostala avi....hm, to sou mi věci..

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
no nevim.....to je právě to, co nevim.... :) hm... nevíš, kdo by to mohl být?:)

Rimmer
24. 11. 2004
Dát tip
Jsem to já, sid. Myslím na tebe celou svou míchou.

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
cha, a záhada je vyřešena.... překvapivé rozuzlení:))

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
hoši... já vám nevim... měli byste si to vyřešit mezi sebou a pak mi dát vědět, jak to dopadlo... třeba nějakej souboj nebo tak něco... no a vítěz dostane princeznu a půl království.... :)

Zbora
24. 11. 2004
Dát tip
Movsar: co přesně tě na tom díle pohoršuje?

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
:)) ty seš ale....!:)

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
lumpíku:)))(bože to je úchylné slovo... ale "lupme" už je takové moc.... e-e):))

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
lumpíku:)))(bože to je úchylné slovo... ale "lupme" už je takové moc.... e-e):))

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
to i jeden mi blízký člověk používá... často...ach jo

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
no nevim jak tebe ale u mě by s takovou praktikou nepochodil....:)

sidonia
24. 11. 2004
Dát tip
no jo.... tak kam teď, my potulní?:) už si se zabydlel na mý stránce, tak tam:)

Ženatej
24. 11. 2004
Dát tip
Lepší než život, což, Rimmsey? ;-) Víš jak skončíš?!?! PS: Pozdravuj McGruderovou! ;-))) ***

Elyn
24. 11. 2004
Dát tip
Movsare... nevím, proč mám avízo... a mám pocit, jako by tu kritiku psal Hermes a ne ty..

Lasy
23. 11. 2004
Dát tip
myslím, že už jsem ji přečetl alespoň padesátkrát, několik pasáží jasem ocitoval své přítelkyni - má krásný úsměv a tedy jsem neodolal staronová témata a výborné zpracování - řekl bych, že navzdory všemu je to jedna z těch lepších . . . a nesmutni, někdy se člověk trefí i napotřetí . . . Lasy*V

sidonia
23. 11. 2004
Dát tip
alt 4..... to jak fakt, jo?

sidonia
23. 11. 2004
Dát tip
tý jo,... no teď sem se orosila za tebe:)))) už sem myslela, že se budou posílat gratulační (kondolenční?!) pozdravy od tvé milované sid...:)

Rimmer
23. 11. 2004
Dát tip
alternative4: Jen si žertuj. Osud tě vidí... :)

sidonia
23. 11. 2004
Dát tip
žádná polovička není nebo si zanevřel na prášky?:))))

Rimmer
23. 11. 2004
Dát tip
Vasektomie + celibát, viď? Vzals to z gruntu.

sidonia
23. 11. 2004
Dát tip
jasně, jistota je jistota... holku bez prášků nebo prášky bez holky....?:)) Proč se tím zatěžovat:)))

sidonia
23. 11. 2004
Dát tip
cha, buď trošku nepřejícný.... "když odešla, doufám, že už nemá důvod je žrát"... takhle by to měl chlap říct, ne?:))))))

sidonia
23. 11. 2004
Dát tip
no, myslím, že je na čase:)))

sidonia
23. 11. 2004
Dát tip
já nemyslela úplně, já myslela s tímhle tématem... ale jo, Rimmer už asi pláče nad naším dialogem:))))

Rimmer
23. 11. 2004
Dát tip
To nemusíte. Málokteré téma je mi tak blízké jako odcházející děvčata... :) :(

Rimmer
23. 11. 2004
Dát tip
Musíš si říkat, že si tě zaslouží jenom ta, která tě chce. Když se nad tím zamyslíš, je to takový začarovaný nesmysl, ale hezky se to poslouchá...

Sama
22. 11. 2004
Dát tip
Ahoj J., tak po čase...Moc líbilo, je to milý povídání, naprosto přirozený a krásně plyne, plus ten tvůj jemnocit pro významy slov..Zas potěšilo! Jo, a...gratuluju speciálně k té poslední větě! *****

Fidunka
22. 11. 2004
Dát tip
Človíčku, tvoje 80% autobiografie mě nějak vyhodila z koncepce (a nastala anti-koncepce:-), zase jsem se pobavila, a opět ses zavděčil, takže ti tu v rychlosti nechám jednu rozesmátou kritiku a běžim k matematickým vzorečkům (počítání pravděpodobnosti:-)))

Nicollette
19. 11. 2004
Dát tip
bzz :-)) haló :))) pěkné moc že samozřejmě ta dívčina, jestli je skutečná, bude fajn, celkově si to dohnal do takové roztomilosti *

Elyn
18. 11. 2004
Dát tip
skvělá...;) *

MeTB
17. 11. 2004
Dát tip
Jo, mimochodem, velmi dobrá antikoncepce je přečíst si pořádně ten letáček v krabičce przervativů. Pak se k "partnerce" pro jistotu nepřiblížíš na deset metrů. :-)

Lee
17. 11. 2004
Dát tip
krásný, jemný, autentičnosti tomu ještě dodává ta slověnština.. zanechalo příjemnou pachuť

angel1
17. 11. 2004
Dát tip
jo, líbilo a T

arthamir
17. 11. 2004
Dát tip
to je parádní povídka... jsem rád, že jsem si ji přečetl. a přesně takový konec se mi líbí. milý a hřejivý, nic nenařizující, na nic si nehrající :-) bavil jsem se výborně... :-) -tip

Lotoska
16. 11. 2004
Dát tip
úžasná povídka:-) a nejen pobavila ! jednoznačně...*

Kolouch
16. 11. 2004
Dát tip
moc pěkná*

severanka
16. 11. 2004
Dát tip
milá, dobre sa čítala, splnila, čo mala: potešila :) *

Print
15. 11. 2004
Dát tip
Rozhodně jsem se nenudil:-) *!

Rimmer
15. 11. 2004
Dát tip
alternative4: Míra autobiografie je vždycky přibližně 80 %. Zbytek je nadsázka.

dlhagi
15. 11. 2004
Dát tip
je to dost dobre:) mozem mat este jednu otazku? Si Rimmer z Cerveneho trpaslika? :)

MeTB
15. 11. 2004
Dát tip
“No a keby ešte vedeli, že sme prezervatív vyskúšali len raz a hneď jej zavrhli pre jeho komickosť a nepraktickosť...” -"komickosť a nepraktickosť"... tak pod to se klidně podepíšu. :-) "Tehdy jsem si naplno uvědomil, co se děje a jak moc chci, aby tenhle okamžik nikdy neskončil" -Zkoušel jsem a ať dotyčná ležela kdekoliv, ta část těla po nějaké době začala necitlivět a brnět. “Hele, mlaďas, budeš to dělat celej život,” zavěštil táta a dojedl rohlík. “Co? Stříhat si nehty?” “Ne. Souložit!” -Nechci Tě strašit, ale je dost možné, že stříhat své nehty budeš podstatně déle než mít sex. :-) Jinak docela fajn povídka, ale vadilo mi, že jsi na úkor příběhového humoru moc používal humor slovíčkový; to asi plyne z tohohle "červenacího tématu", to k tomu přímo vyzývá. Tom

dismorphia
15. 11. 2004
Dát tip
spousta krásných skečů ale ten příběh, že jo .. nebýt té tvé bezprostřednosti, bude to slabé ale pobavilo, to jako jo, to se neupírá :)

StvN
15. 11. 2004
Dát tip
Teda až na tu vanilku vytaženou z medu....

Vaud
15. 11. 2004
Dát tip
píšeš fakt výborně! Evokovalo mi to několik antikoncepčních příhod...:-))*

sidonia
15. 11. 2004
Dát tip
výborně sem se bavila moc ok *t!

Bafomette
15. 11. 2004
Dát tip
skvele napsany... fakt lehce a s prehledem dialogy, pribeh, takovej vysek ze zivota... moc dobry

Rimmer
15. 11. 2004
Dát tip
dismorphia: Já se dokonce obávám, že tahle povídka ani nemá příběh. Ale co. Třeba není vždycky potřeba :) (Ohýnek na sněhu. Život bez příběhu. Otče náš, otče náš, když nejsi na nebesích, tak kde teda jsi?) MeTB: Dík. Tyhle tvoje konkrétní výpichy v kritikách mám moc rád :) alternative4: Ještě nedávno to šlo. Ale mám pocit, že ta hra s vybíjením spermií je i na www.antikoncepce.cz. Nevím jistě. dlhagi: www.cervenytrpaslik.cz Hlavně díky všem, kdo ještě čtou na Písmáku prózu. Chce to odvahu, trpělivost a silný zrak.

fungus2
15. 11. 2004
Dát tip
Tak to je povedené. TIP

Atrament
15. 11. 2004
Dát tip
Někdy se člověk trefí napodruhé... Tak s tím mi nezbývá než souhlasit:) Problém s antikoncepcí jsem teďkom taky řešil, takže jsem se při čtení opravdu pobavil!!

Atrament
15. 11. 2004
Dát tip
Jo zapoměl jsem - T*

dismorphia
15. 11. 2004
Dát tip
jo, třeba ne vlastně - třeba je tohle ten případ :)

Kytiii
15. 11. 2004
Dát tip
37 %? tohle číslo jsi si asi vycucal z prstu, ne? teda doufám :o) tohle je to nejlepší, co jsem tady poslední dobou četla... takže zasloužený tip a avi

* U prózy většinou zvládám tak první dva řádky, ale tady jsem to vydržela do konce. :o)

Rimmer
15. 11. 2004
Dát tip
alternative4: Gratuluji :) Kytiii: Nevycucal. Fakt jsem to četl. Jinak v antikoncepčních brožurkách se uvádí úspěšnost přerušovaného styku 10 - 80 %. Pak si vyber... Sn_vojáček: To jsem rád. Snad to znamená, že ten text aspoň trochu klouže.

Yossarian
15. 11. 2004
Dát tip
Red Dwarf je můj oblíbený seriál, a tahle povídka je to nejlepší co jsem za poslední dobu četl, chtěl jsem to napsat už v průběhu jejího čtení, takže se neopičím :-) *

Zbora
15. 11. 2004
Dát tip
Perfektní.t.

darksky
15. 11. 2004
Dát tip
Rimme diky za dalsi kousek do sbirky :-D moc pobavilo ... a konec... to znam do posledniho pismenka moc dik za hezke cteni i s vanilkou ac mozna vycpelej obrat ja ji tu citim

Elyanne
15. 11. 2004
Dát tip
ne nejlip, ale dobre jo :o)

Úplně bombastický!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru