Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídá se, že...

Výběr: Print
24. 11. 2004
2
0
3947
Autor
Matyjustin

povídá se, že... :o)

 

Spokojený serafín

U kaluže

Prstem brázdil

Měsíc

Až se mu rozkmital

 

Nymfomanka

Hladí své dítě

A laská ho po vlasech

Počká si až usne

Než odejde z pokoje

 

Copak asi uviděla rozkoš

Když si milenci bolesti

Šeptali do oušek svoje prohřešky

A soucitně se hladili prstíky po tváři?

 

Zamyšlený serafín

Přemlouval měsíc

Aby mu splnil přání

Pod platanem

 

Pohlazené dítě

Očkem zkoumá zavřené dveře

Aniž by jím rozumnělo

Méďa v postýlce hřeje

 

Jen trochu obejmout

....a snad...snad praskne obruč...

jak se psalo v pohádkách

 

tichý serafín

dýchne na pozdrav

a nůžky okamžiku

prostřihnou noc

 

v posteli je kouzelně

pomyslí si žena

a tiskne si naději do polštáře

 

když pohár přeteče

roní slzy

pak dlouho nic

až jednou

spokojený serafín

rozkmitá měsíc....


ra_e
25. 12. 2004
Dát tip
...*tip :)

Matyjustin
26. 11. 2004
Dát tip
kouzelná_květinka: jako v pohodě - moc nerozumím klubíku, ale budiž, zřejmě nic lichotivýho :o) jde o to (vysvětlování nerad :o), že jde o tu ženu - serafín je okamžik (personifikace) a nekošatost je kvůli tomu, že jde o všední život, a že je to napřeskáčku - kvůli prolínání. Chtěl jsem aby si kdokoliv dal práci v tom hledat, jako i ona hledala, než rezignovala (proto přišel serafín), ale možná škoda slov :o) každopádně...

Matyjustin
26. 11. 2004
Dát tip
a ještě snad pro úplnost - třetí je vždycky vysvětlení, co za tím stálo, ale kam to nakonec při trošce vytrpění přišlo - tak trochu o naději tak a konec vysvětlování :o) (ani bych se snad do toho nepouštěl, nebýt klubíku :o)

uff, tak to bylo vyčerpávající, vidíš a já jsem taký barbar, že sem to jenom přelítla... no klub proto, protože první kritika je vážná, čili, kdybys něco opravoval, tak si to napřed zazálohuj, páč pak to zmizí.... a za to sem se ti omlouvala.....

JARUB
26. 11. 2004
Dát tip
Taky si myslím, že ekzém to nebude..... :o) Je to velmi pečlivě uspořádané tak, aby si myšlenka našla své správné místo. Mě se to zdá úžasné a rozhodně T :o)

nějak mi běhají řádky mezi očima.... dlouhé, nepřehledné, neuspořádané... to je můj názor.....chudák serafín.....ale klub rozhodně ano.... :-))

alte souhlas... je to ode mě netaktní a vůbec... se stydím.....

grrrr

Matyjustin
25. 11. 2004
Dát tip
jako v poho, kouzelná_květinka: :o) 1) měly by běhat 2) uspořádané do tří částí a serafín není chudák - serafín totiž není serafín ale jinak jako proč ne :o)

Serafín není serafín... No potěš. Kytí, alt: Jo, hned to tam večer implementuju, umělé vytváření Emnic je degraduje. Musí být nevědomé (připouští se i omyl). Večír bych už to mohl mít připraveno.

sem se jako omluvila... a se hluboce stydím a slibuju, že už to neudělám..... Maty.... no, jasně, ale ne tak, abych se mi dělaly mžitky, jako dobrý, ale serafínů je tam moc a trochu by to chtělo upravit..... Tě povzbuzuju jako.... a díky, že seš v poho... :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru