Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Beďar

Výběr: Print, sleeping_beauty
22. 07. 2006
39
18
12406
Autor
Alojs

Úvodní dílo sbírky, která se později zvrhla v "něco jiného" :)

Podíval jsem se do zrcadla a to, co jsem tam spatřil, mě ani moc neudivilo (nemám na mysli svou krásnou ranní vizáž á la homeless). U spodního rtu mi během noci vyklíčil beďar o velikosti mandarinky. V pohodě, debílku, řekl jsem si pro uklidnění a prsty si nahmatal jeho vystouplé jádro. Bolelo to jak čert. 

Ty půjdeš ven, procedil jsem mezi rty a setřel si z čela stékající kapku potu. Ne… rozhodně jsem si nemohl dovolit ten jebák ignorovat – večer by ještě vyrostl a s druhou bradou na rande nepůjdu. Zavřel jsem tedy dveře od koupelny, abych řevem nevzbudil rodiče, přilepil svou tvář k zrcadlu a na ono bolavé místo vyslal dva ztopořené ukazováčky.

 

V té chvíli vrazil do místnosti můj patnáctiletý a v pubertě se těžce rochnící bráška. „Co tu děláš?“ vyhrkl zvědavě. Na příchodu si dal, jako obvykle, záležet – div, že nevyrazil dveře a sám nezakopnul o práh.

 

Tohle mi dělával (a dělává) pořád. Snad ve snaze načapat mě při něčem spadajícím do sekce sexuálního sebeuspokojování. V praxi to znamenalo, že díky jeho papparazi potřebě, jsem se kolikrát ani v klidu nevysmolil, neboť vesměs trojité vpády mě činili značně rozrušeným a předně pak neschopným, co se tvorby exkrementu týče (a o pohodovém lenivění v napuštěné vaně ani nemluvím).

 

Věděl jsem, že nemůžu bráchu poslat na trasu „řitní otvor -> konečník“ a ani jej nakopnout, protože by to nic neřešilo, a tak jsem učinil v dané situaci to nejrozumnější a na zcestnou otázku zareagoval podobně debilním způsobem. Naprosto klidně, nedávaje najevo ani zlomek nervozity. „Že bych tady oral půdu?“

 

Touhle otázkou jsem se bráchy zbavil, a i když mě v koupelně přepadl ještě jednou (pro jistotu), mou soustředěností směrem k faktoru „jebák“ nijak neotřásl.

 

...

 

„Co máš dneska v plánu?“ zeptal se mě otec v menší pauze, jež vznikla brzkým usednutím ke kuchyňskému stolu. Osudová to chyba.

 

Mírně jsem se odmlčel – naráz jsem nevěděl, jestli mu mám říct pravdu, nebo jestli mám svou dnešní večerní záležitost krýt něčím méně velkolepým (třeba posezením s přáteli v čajovně). Váhal jsem a toho momentu využila má matka, do té doby stojíc u plotny a kuchtíc něco dobrého k snědku. Nebylo to poprvé, co mi takhle „pomohla“ a odpověděla za mě (pravidlo číslo jedna: Nikdy nic neříkejte matkám): „Martínek má dneska schůzku.“

 

Otci zaskočilo a na chvilku se začal dávit horalkou z Tesca. „Ty máš dneska rande?“

 

Tón, v němž se jeho otázka nesla, mě nenechával klidným a předznamenával nějakou milou a velmi vtipnou narážku. Pokýval jsem hlavou a sklopil oči do prázdného talíře.

 

Mé tušení se vzápětí ukázalo jako oprávněné. „A znám toho kluka?“

 

„Je to holka, tati,“ nenechal jsem se odbýt, a byť jsem věděl, že tímto to celé neskončí, doufal jsem, že se tam nahoře někdo smiluje a učiní zázrak.

 

Jak se ale zdálo, Bozi mě měli v tu chvíli úplně na háku. „Uff,“ oddechl si můj otec, „já už myslel, že jsi teplej…“

 

Pousmál jsem se, jako že to bylo děsně humorné, a raději mlčel, neboť jsem věděl, že cokoliv řeknu, může to být použito proti mně. V tomhle směru byl můj taťka všehoschopný borec a dokázal se chytit kdejakého slůvka a na jeho základě vydedukovat zdánlivě nevydedukovatelné.

 

Vleknoucímu se tichu „skočila do řeči“ až matka: „Dá si někdo polívku?“

 

Bohužel, smilování jsem se nedočkal ani v průběhu konzumace hovězího vývaru. Skoro mi přišlo, že můj otec se ani tak nevěnuje tomu, jestli se lžičkou strefuje do těžiště pootevřených úst, jako spíše mě samotnému.

 

„A to na to rande chceš jít takhle?“

 

„Jak takhle?“ otázal jsem se jej, nechápaje podstatu otázky.

 

„S tím jebákem přece. Dyť je jak pěst na oko.“

 

Otcova slova mě "zahřála" u srdce. A já bláhový si myslel, že se ten beďar od rána zmenšil a že již není tak nápadný. Najednou jsem si začal věřit, tatínkova slova byla "balzámem".

 

„Děkuju. A já se domníval…“ Svůj dovětek jsem již nestačil říci, protože mě přerušila má máti.

 

„Z toho si nic nedělej. V koupelně mám nějaké šminky a pudr… určitě to spravíme, v tomhle se vyznám.“

Výborně, pomyslel jsem si, budu první kluk, který půjde na rande s holkou namalovaný… Grrrrrrr…


18 názorů

Gora
16. 12. 2018
Dát tip

Pobavilo, fakt:-)

Před prvním rande mi bouchla trouba do obličeje a spálila obočí a ofinu...super pocit!!!!!


Alojs
04. 10. 2012
Dát tip
no, dál je to asi slabší.... :) ale díky... zpětně se na své texty dívám dost kriticky a nejraději bych je dnes přepsal. Tím bych však plně eliminoval původní stopu... :/

Alojs
20. 08. 2010
Dát tip
bez šťávy... momentálně se cítím stejně. zvláštní, že se lidé lepí na staré texty, ještě navíc písmákem zpřeházené... tohle je jeden z prvních mých textů, z roku 2004... a ten názor mám stejný, začátek se mi tehdy docela povedl... pak už to šlo (včetně pokračování) do hovínek :)

Alojs
23. 09. 2008
Dát tip
měl jsem tady dlouhodobé výpadky... poslední dva roky jsem tady prakticky nefungoval... bude to tedy nejspíš tím :)

Oldjerry
23. 09. 2008
Dát tip
Taková pitomina a co se z toho nechá vytěžit - ty oři - jak to, že jsem tě vůbec nezaregistroval.

Lucass
13. 04. 2007
Dát tip
Jj. Už to vím. A jak to s tebou yvpadá teď? Resp. ty a dívčí osazenstvo:-))

Alojs
13. 04. 2007
Dát tip
jak dopadlo rande? :) to už asi sám víš...

Lucass
13. 04. 2007
Dát tip
No ten začátek je opravdu slabý. Dáváš si na čas s rozjezdem. Kdybys to zkrátil a lá rozhovor při nedělním obídku, tak by to bylo super. Nicméně ten slabý začátek nemůže zastínit vtipný konmec:-) Tip. Btw- jak dopadlo rande?:-))

Alojs
06. 03. 2007
Dát tip
jak jsem napsal, tohle je stará věc, která je v seznamu "jinde, než by měla být". pokračování je na prd :) nejsem s ním moc spokojený. a další pokračování jsou už podle jiné šablony (od Jardy Jágra). v každém případě, opět děkuji za návštěvu

Pan Bukkake
06. 03. 2007
Dát tip
Některý větný konstrukce jsou trochu divný a i nějaká ta pravopisná chybka by se našla, ale náhodou je to zrovna tak to poslední, co mě na tom zajímá... jen tak dál... (no,teda pokračování jsem ještě nečetl...:-))

Alojs
06. 03. 2007
Dát tip
jsem rád, že se líbí. i když je tam much, že by na to jedna plácačka nestačila :)

Celebrian
06. 03. 2007
Dát tip
no jsem zvědavá, mně se tvoje psaní líbí, si říkám, ještě že mám v poslední době náladu na delší věci

Alojs
06. 03. 2007
Dát tip
jináč - tohle je taky stará věc (v seznamu je sice umístěna mezi dílky novými, ale to jen proto, že ji tady mrskla nedoladěná rekonstrukce děl). Krátké lásky a nedobytné ženy jsou svým způsobem pokračováním tohoto dílka. Stejně jako Copperfield, Beďar II, Šutr, Taková normální rodinka, Za katedrou... uff... je toho víc :)

Alojs
06. 03. 2007
Dát tip
to já se spíš směju reakcím matta86 :) Garth byl v klidu. pokud teda jenom žertoval :)

Celebrian
06. 03. 2007
Dát tip
směju se Garthově reakci, přesně to bych od něj čekala :-D...každopádně krásně nechutný název...pěkné by bylo, kdyby mamka přidala synkovi i oční stíny a řasenku :)

matt86
27. 07. 2006
Dát tip
2Alojs: Hlavně ten humor...

Alojs
26. 07. 2006
Dát tip
matt86: máš zjevné komplexy. otázkou jest, z čeho pramení. příroda ti nadělila něco malého?

matt86
25. 07. 2006
Dát tip
You guys rock! Hej, Alojsi - zase jsem na tebe narazil - to je ale náhoda - ty jsi ještě větší idiot, než minule. Hele - nepřepsal jsi náhodou slohovku ze 7.B? (P.S. - moc přechodníků škodí literatuře).

Sarrah
24. 07. 2006
Dát tip
Fajn textík***

Alojs
22. 07. 2006
Dát tip
garthe, mě nepřekecáš :) za normálních okolností bych ti cosi doporučil, ale texty v mých dílech jsou zdeformované v důsledku přechodu do nového enginu a já nemám síly, abych je všechny upravoval. Zkus třeba Nebýt. Nic jiného na skladě nemám :/

Garth
22. 07. 2006
Dát tip
Mimochodem, k dílu tedy ještě. :) Přijde mi to dost toporné, takové násilné.. Chtělo by to trochu víc šmrncu.

Garth
22. 07. 2006
Dát tip
Až se rozejdeš s holkou, najdi si kluka. Před tátou se s ním vášnivě líbej. Pak napiš, jak to dopadlo. Uvidíš, i líbit se Ti to bude. Kluci jsou fajn.

Zly
19. 11. 2005
Dát tip
výborné... otcova reakce je.. výtečnost/ jestli jsi to vymýšlel a neopsal z nějaké autentické reakce/ tak mám ten dojem/ že by jsi mohl mít i talent :-)))

Alojs
19. 11. 2005
Dát tip
vycházel jsem ze života, ale ty reakce jsem vymýšlel tak, aby alespoň přibližně seděly se skutečností. no, tuším, že sis přečetl i druhý díl, a dám ruku do ohně za to, že se ti nelíbil. mám takové tušení :) já ho tentkrát odbyl :)

Fehu
03. 10. 2005
Dát tip
nějak jsem se pristihnul, ze nedokazu napsak košaté kladné kritiki ač se o to snazim sebevic...no tak ve zkratce...je to fajn...libilo se me to...

Godfrey
17. 07. 2005
Dát tip
Sranda*

Brosqička
20. 06. 2005
Dát tip
byla jsem celkem zvědavá..na tebe povídka je napsaná svižně a vtipně, docela mě zaujaly tvý ztopořený ukazováčky a taky jsem nepochopila, proč tě slova tvého otce zahřála u srdce... ale celkově skvělý, čtivý..

Alojs
20. 06. 2005
Dát tip
neboj se přitvrdit, když už to v sobě dusíš :-) Napíšeš, že je to skvělý, čtivý, možná i vtipný (viz druhý díl), ale jde z toho cítit (hlavně v druhém případě), že tomu tak možná není... Mám tu pár povídek, které nejsou postavené na životních příhodách a dost možná obohacují. Mohu-li si dovolit reklamu: 1) Osudová sekera 2) Nebýt 3) Klepání na bránu No, když navštívíš alespoň jeden výplod, uděláš mi radost, protože tyhle jsou celkem opomíjené (snad až na to Nebýt). Díky za návštěvu

Brosqička
20. 06. 2005
Dát tip
je to čtivý, i skvělý, ale stejnej problém jako předtím.. obsah jako takovej je nicneříkající, ale kompenzuješ to svým stylem, kterej máš velice zdařilej, proto to taky tolik lidí přečetlo a dalo tipa. Pro mě dát tip znamená, že to ve mně vyvolá něco.. něco.. však to znáš jsem zvědavá na zmiňovaný dílka, určitě se na ně někdy vrhnu :-) měj se

Alojs
20. 06. 2005
Dát tip
je-li obsah nicneříkající, pak to nemůže být skvělý. To je můj názor. Jen doufám, že ne všichni lidi se smilovali nad tímhle výplodem jenom proto, že je stylové... :/

Brosqička
20. 06. 2005
Dát tip
má to tolik tipů, protože je vtipné, právě tím stylem.. mně se třeba líbily tvoje poznámky nebo popisky daných situací.. a tím to okořeňuješ, že člověk má pocit, že přečetl něco výjimečného, něco ohromného :)...ale když jsem se nad tím celkově zamyslela, uvědomila jsem si, že je to v podstatě o ničem takže proto skvělé a vtipné a zároveň nicneříkající :-)

Brosqička
20. 06. 2005
Dát tip
jinak promiň, jestli se nevyjadřuju dostatečně, jsem dneska nějak mimo :-))

Beketamon
26. 05. 2005
Dát tip
Jeden bedar a takovejch problemu....

Alojs
23. 05. 2005
Dát tip
mám, ale ta dvojka je slabší. určo (alespoň dle hodnocení) budeš více spokojen s trojkou, čtyřkou... je to ve sbírce :-) díky za přečtení. jinak... :-)

Alojs
23. 05. 2005
Dát tip
jistě...už tam fičím!

Bavíš :o)) Dobrý hlášky a tak vůbec :o) *

Alojs
21. 05. 2005
Dát tip
Och, Kytkou, jsem rád, že jsi ke mně zavítal. Tvé návštěvy ti rád oplatím. Ale až zítra... :-)

Alojs
21. 05. 2005
Dát tip
ano, to spojení je neotřelé :-) díky

johanne
20. 05. 2005
Dát tip
co mě zaujalo, byly ztopořený ukazováčky... inu, zvláštní :o) jinak fajn, jdu si přečíst "co bylo dál" :) *

vojtěch
16. 04. 2005
Dát tip
bez komentáře TIP

Alojs
16. 04. 2005
Dát tip
Vojto, děkuju. Ani nevím, čím jsem si tvůj zájem zasloužil :-)

vojtěch
16. 04. 2005
Dát tip
prostě mě baví číst tvoje díla.Ty hovadiny co vypouštěj jiný se s timto nedaj srovnávat.

Alojs
16. 04. 2005
Dát tip
no právě že já hovadiny píšu :-) každopádně díky. taky se k tobě zastavím. zítra - až budu ostře vidět

sidonia
14. 04. 2005
Dát tip
:)) *t

seal
08. 12. 2004
Dát tip
Wow, kde že je to pokračování?;-)*

Kytiii
03. 12. 2004
Dát tip
sice jsem to četla až po dvojce... ale taky dobrý*

sallinka
01. 12. 2004
Dát tip
moc hezky, takovy... spravne ujety. :)))

:))))))))

ModryAdept
29. 11. 2004
Dát tip
super...

:)

Alojs
29. 11. 2004
Dát tip
Pro jistotu posilam avizo vsem, takze se kdyztak nezlobte :-) Pokracovani je na svete

nezlobím rozhodně ne.... díky...... :-))

super!

sk8ergirl
29. 11. 2004
Dát tip
Mé tušení se vzápětí ukázalo jako oprávněné. „A znám toho kluka?“ :-))))...pobavil´s...tipanec

Alojs
28. 11. 2004
Dát tip
díky za vase kritiky. StvN: ?

StvN
28. 11. 2004
Dát tip
To je takový rčení, víš, který říká, že se zbytečně patláš v nesmyslech namísto toho, abys dělal něco užitečnýho.

Print
28. 11. 2004
Dát tip
:-)))*

Alojs
28. 11. 2004
Dát tip
A nezda se ti, ze si muzu psat, o cem chci, i kdyby to byly hlouposti? Nebo zase prichazi doba, kdy bude prikazano, co se ma psat a co ne???

Alojs
28. 11. 2004
Dát tip
diky Printe :-)

StvN
28. 11. 2004
Dát tip
Kde jsem napsal, že nemůžeš psát o čem chceš?

Drawen
28. 11. 2004
Dát tip
hehe..no jo pri tvych dilkach se vzdycky zasmeju .. samozrejme TIP*

Alojs
28. 11. 2004
Dát tip
Dekuju, no jo... ted mam takovy vesely obdobi... kdovi jak mi dlouho vydrzi :-)

Drawen
28. 11. 2004
Dát tip
NO melo by dlouho :-) ja se rada zasmeju :-)

Koukám, že u vás doma to jede... :) Chci pokračování! ! ! Jinak nepustím ani tipa. :)

:-)))) téma beďar a vliv na jeho bezprostřední okolííí.....:-)) já Ti toho tipa dám a těším se na pokračování... nebudu takovej škrt jak Pišta... :-))

dnes uz druha takato dobra vec ;)

Vespa
27. 11. 2004
Dát tip
Hele, tvůj brácha je vcelku v klidu :o) A tvoje dílko je taky solidní :o)

wazzup
27. 11. 2004
Dát tip
jo, dobrý:) svižně napsaný, těším se na pokračování ? ... je to moc troufalý, žádat tě, abys mi pak poslal avízko? protože jinak na to určitě zapomenu.... jo a tip

fungus2
27. 11. 2004
Dát tip
Tak to je vážně dobré- TIP o)))

a2a2a
27. 11. 2004
Dát tip
Martine, tak to je v oblasti humoru to nejlepší, co jsem od tebe četl. Dobré je i členění a bezvadně jsi uchopil téma. Akorát nerozumím tomu, proč tě otcova slova zahřála u srdce, když ten beďár byl jak jabko. To mi vysvětli, ale i tak bezvadné - tip

Alojs
27. 11. 2004
Dát tip
Děkuju všem za názory a za tipy. Jsem moc rád, že se to líbilo. Pokračování bude a avízko pošlu. :-)

ondrech
27. 11. 2004
Dát tip
Jo, to je je za tip. No comment.:-)***TIP

Sunmoon
27. 11. 2004
Dát tip
no...supr...t+avizko

StvN
27. 11. 2004
Dát tip
Tvý problémy bych chtěl mít.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru